מה עדיף בגן- קבוצה עם ילדים

שירי ל

New member
מה עדיף בגן- קבוצה עם ילדים

יותר גדולים מהגיל של אופיר או יותר קטנים? ז"א ראיתי כמה גנים שהיא באמצע- עדיף להכניס לקבוצה של הקטנים או של הגדולים?

jole

New member
אל מי היא יותר קרובה??../images/Emo104.gif

אני חושבת שזה גם תלוי בבשלות של אופיר. אצלי , לי תמיד העדיף ילדים יותר גדולים ממנו. אי חושבת שעם קטנים יותר יגיע שלב של שיעמום, אבל כשנמצאים עם גדולים יותר הגננת צריכה להיות עם היד על הדופק לוודא ש"הקטנים" לא נשארים מאחור ונדחקים לפינה.

טרהלהלה

New member
אישית

אני בעד יותר גדולים.... ככה הוא לומד מהם ומחקה אותם. להיות עם ילדים קטנים ממנו זה טוב בעיקר לילדים עם בעיות של בטחון עצמי. ככה הם לא מרגישים שהם מסוגלים לפחות ואפילו רואים שהם יכולים יותר...מה שמאוד עוזר להם... (כמובן שאם הוא נמצא בחברת גדולים מדי עלול להיווצר תסכול שהם מצליחים ואני לא...אבל אם מדובר בילדי גן ההבדל לא רציני ולפיכך נראה לי יש בהבדל הגיל הרבה חיובי)

שירי ל

New member
ועוד שאלה -

גן שבשלב הזה מילא רק בערך מחצית ממכסת הילדים שלו- זה צריך להגיד לי משהו לגביו? לשמור מרחק? או שזה לא אומר כלום?

דעתי קצת שונה

אני חושבת שבשנת הגן הראשונה עדיף שהילד לא יהיה בין הקטנים. בשנת הגן הראשונה הקליטה יותר קשה. קשה לעבור מתשומי של מאה אחוז על ידי אמא או מטפלת לחלוקת תשומי בין כל הילדים. ולא, זה לא רק קשור לילד עם בעייות בטחון עצמי, אלא לעובדה שתשומת הלב מתחלקת בין כמה ילדים, שהילד צריך להתרגל לאי ספוק צרכים מהיר וכו´... כשהילד מרגיש שווה בין שווים ביכולתיו הקוגנטיבים והמוטורים קל לו יותר להסתדר בתקופת ההסתגלות הקשה . הפתרון שלי: מאיה תהיה יותר קרובה בגילה לגדולים (וזאת אם יורשה לי לא להצטנע למרות שהיא קוגנטיבית ומוטורית מאד מפותחת) דבר שיעזור לבטחון העצמי שלה ודאגתי שתהיה קבוצת גדולים כך שאם יראו במהלך השנה שהקבוצה "קטנה עליה" תמיד היא תוכל לעבור לקבוצה הגדולים. ולגבי ללמוד מגדולים - קראתי איפשהו משהו נורא יפה ששהות עם גדולים מעשירה לפעמים באוצר מלים וכו´... אבל שהות עם קטנים מעשירה באופן אחר (התייחסות יפה לקטן ממך, סבלנות וכו´). ומשפט קטן נוסף שאני לא מתאפקת מלהוסיף אותו - כשאני יושבת עם עצמי וחושבת על הענין, אני חושבת שהצורך לשים עם גדולים הוא בעיקר של ההורים . בהצלחה בכל מה שתחליטי. באמת הכי חשוב שיהיה לה חם וטוב ..

michal@gal

Active member
מנהל
אם זו השנה הראשונה שלה בגן

עדיף שהיא תהיה עם הקטנים. כך יהיה לה יותר קל להשתלב בגן. יש לה עוד מספיק שנים להיות עם הגדולים.

anat30g

New member
איך הביטחון העצמי שלה???

ילדה בטוחה בעצמה יכולה להסתדר גם בחברת גדולים יותר. ילדה ביישנית וחששנית (אפילו אם היא מפותחת קוגניטיבית) עדיף לה להיות עם קטנים יותר.

שירי ל

New member
היא די בטוחה בעצמה-

אבל היא לא ממש מנוסה עם ילדים אחרים כך שאני לא יכולה לדעת איך היא תגיב. מה לגבי ההרשמה לגן

למעלה