מה עדיף בהכנה ללידה?

חרישית1

New member
מה עדיף בהכנה ללידה?

קורס שעובד יותר על המקום התודעתי (איך להיות בתוך הציר, כאב מביא חיים וכו') או על הפיסי (תנוחות שמייעלות את הצירים ומקילות על הכאב, נשימות וכו')?
אני בשבוע 32, נזכרת רק עכשיו לברר כי כל הזמן חיכיתי שאולי בכל זאת יפתח קורס היפנובירתי'נג (שנראה לי שממש מתאים לאופי שלי). לא נפתח. עכשיו עומדות לפניי כמה אופציות, לא יכולה לעשות את כולן מטעמי תקציב.

1. לתרגל יוגה, השאלה היא אם חודשיים זה מספיק על מנת שזה ממש יטמע.
2. קורס יומי של "דבש מסלע". עובד בעיקר על הצד התודעתי, אין הדרכה פיזית אלא בעיקר לימוד מתורת ימימה ללידה.
3. ללכת למישהי שקוראים לה אמית בן אליהו (מישהי מכירה? היתה אצלה?) שפיתחה גישה טכנית לגבי תנועתיות בלידה שגורמת לצירים להיות אפקטיביים יותר ומקילה על הכאב (זה מה שנאמר לי ממישהי שהלכה אליה לפני הלידה השמינית והיתה מרוצה).

אני יכולה לעשות שניים מהדברים, אבל לא את שלושתם. מתלבטת מה עדיף...

הכנה ללידה

ילדתי לפני חמישה וחצי חודשים ולקראת הלידה תרגלתי את שיטת קיי. אני תרגלתי אצל אביטל גרינפלד (דיאלוגוף) מפתח תקווה אבל יש מדריכות נוספות באזורים אחרים בארץ.
ציינתי זאת בגלל שכתבת שהיפנובירת׳ינג ממש מתאים לאופי שלך ושיטת קיי דומה בעייני (גם אני התלבטתי בין שתיהן). שיטה זו סייע לי מאוד בהתמודדות ובקבלת הצירים לפני ובמהלך הלידה ולידה זו היתה בשבילי חוויה חיובית, מיטיבה, מעצימה ולא התערבותית כלל, בניגוד לשתי הלידות הקודמות.
מאחלת לך לידה מעצימה וטובה

חרישית1

New member
אין מדריכות לשיטת קיי באזור ירושלים.

זה, לפחות, מה שכתבו כאן המנוסות...

אני נסעתי מאשדוד לפתח תקווה

כל צד 2 אוטובוסים.
בשביל להגיע למדריכת הכנה ללידה בשיטת קיי. (יסמין פליגלמן)
אני עדיין לפני לידה, הקורס היה מצויין והיה שווה לסוע עד אליה.

התנועתיות בלידה היא חלק מזערי יחסית. תמיד תוכלי לקרוא את לידה פעילה ולתרגל משם את התנוחות, ובסוף בלידה, התנועתיות הנכונה היא מה שקורה לך באופן ספונטני.

פלפלת09

New member
סליחה על ההארה, אבל לעניות דעתי

קורס טוב משלב את שני המקומות- הפיסי והתודעתי, ונותן דגש למה שאת צריכה ורוצה.
למה את יותר מתחברת? האם את מרגישה שחסרה לך הכנה מנטלית ללידה?

לתרגל יוגה, בעיניי, זה מעולה, לא רק בגלל שזה תירגול של נשימות ותנועות ללידה, אלא בכלל זה מתחזק את הגוף ומפעיל אותו, וזה חשוב תמיד ובפרט בהריון. אני לא מדריכת יוגה, אז לא יודעת אם חודשיים יספיקו, אבל נראה לי שזה רק יכול לתרום, גם אם זה 'רק' חודשיים, במיוחד אם תתרגלי ותתמידי.

שושנית23

New member
גם וגם..

הכל תלוי בקורס עצמו, אבל בעיני צריך לעשות גם וגם - יוגה מכינה את הגוף וגם קצת את הנפש, אבל הכנה תודעתית זה תלוי איזו מורה ליוגה זו, והייתי בודקת את זה ונגיד עושה יוגה פעם פעמיים בשבוע (פלוס תרגול בבית באופן יומיומי) וגם עושה איזה שהוא משהו תודעתי חד פעמי או דו פעמי כדי להכניס את עצמך לעניין.

בהצלחה!

חרישית1

New member
אפשר לנצל"ש לעצמי? תרגילי קגל:

באיזו תנוחה עדיף לעשות אותם? אני מוצאת שיש תנוחות שקשה להפעיל רק את השרירים המסויימים האלה בלי השרירים של פי הטבעת. בתנוחות אי סימטריות יותר קל לי אבל אני לא בטוחה שזה נכון לעשות כך.
באיזו תנוחה עדיף לתרגל?

נכנסת לשמיני ופתאום מתעוררת לעשות כל מיני דברים שכבר מזמן הייתי צריכה לעשות...

לגבי תנועתיות בלידה

יש קורסים נהדרים בשיטת התחנות שנותנת כלים מעשיים על תנועתיות, נשימה, עיסויים ועוד בלידה, מוזמנת אלי או לאחת המדריכות האחרות בשיטה
http://www.yogaforbirth.co.il/
לגבי יוגה, זה נהדר, אבל זה לא מספיק- אם זה בשיטת התחנות אז מתרגלים גם ספציפית מה שקשור ללידה (לא רק!) ואם לא אז זה רק הכנה גופנית כללית בדרך כלל. בכל מקרה חשוב גם מבחינת הכלים המעשיים להכין גם את בן הזוג לעניין.

ועוד משהו

מסכימה שמורה טובה משלבת גם וגם, ברור שיש דגשים אבל זה לא שמי שעובדת על תנועתיות לא עובדת על ההכרה, וההפך.

מרינהג

New member
לגבי יוגה

>>השאלה היא אם חודשיים זה מספיק על מנת שזה ממש יטמע.
אני, בתור מתרגלת יוגה יחסית ותיקה, חושבת שלא סביר בכלל...בעיקר טרנד...

לא שאלת על אופציות נוספות...אבל בכל זאת: אני עכשיו קוראת את הספר "לידה פעילה" (כבר קראתי לפני לידה ראשונה...הפעם קוראת לפני לידה שניה) ולי זה ממש נראה כהכנה הכי טובה שיכולה להיות. אנסה להסביר: בעיני הכי חשוב הוא מידע/ ידע של מה שקורה בכל שלב ושלב בתהליך הלידה, איך את (לא אף אחד אחר) יכולה לתרום ללידה קלה + תחושת ביטחון עצמי, את ורק תינוק שעוד לא נולד משתתפים עיקרים בתהליך, כל השאר שולי, לא הכרחי...(במובן אם אין פתלוגיות/סיבוכים...)
והספר גם מופרט מעולה את התהליך, גם עבודה של מערכת הורמונלית של יולדת ובכך גם מחזיר ליולדת את הביטחון ביכולת טבעית שלה ללדת. מאוד ממליצה.

לספר של היפנובירתי'נג דווקא פחות התחברתי בינתיים...אבל אני רק בהתחלה...

חרישית1

New member
הספר לידה זה פעילה זה הבסיסי

ספר מעולה!
השאלה היא מה אפשר עוד.

מרינהג

New member
למה את מרגישה את את צריכה עוד?

אנחנו מוצפים בתרבות הצריכה, במיוחד בתחום הריון/לידה/ילדים.
רוב הטרנדים לא רק לא תורמים אלא מזיקים, מרחיקים אותנו מאינטואיציה הפנימית...

חרישית1

New member
כי אני מרגישה שחוץ מידע

אני צריכה גם טכניקות. את הספר לידה פעילה קראתי בשקיקה גם בהריון הקודם, ובכל זאת ברגע האמת עם הצירים הכואבים בטירוף נכנסתי ליאוש וביקשתי אפידורל (למזלי, הצירים היו כל כך כואבים שהם קידמו את הלידה מהר ולא הספיקו לתת לי, אבל זה היה מספיק כדי לגלות שאין לי כלים להתמודד למרות שקראתי את הספר היטב).
ואני מזדהה איתך לגבי הצפה של תרבות הצריכה בנושא ילדים והריון (מכירה של מוצרים ע"י יצירת רגשות אשמה אצל ההורה) אבל בכל זאת אני מרגישה שאני צריכה לעבור איזשהו תהליך על מנת שבלידה הזאת אני אהיה במצב מנטלי אחר, חזק יותר, מתמודד, מקבל.

מרינהג

New member
הבנתי

שקלת לקחת דולה טובה?
אני פחות אם בכלל מאמינה בטכניקות שמלמדים ב2-3 שעות ואז מצפים שיולדת תשתמש בהן בזמן הלידה... זה נכון גם לתנוחות וגם לנשימות, כי אם הלידה מתקדמת טוב, את פועלת מתוך הרגל ואינסטינקטים וכל מה "למדת" לא רלוונטי...דולה כן יכולה להציע לך תנוחות תוך כדי...או להדריך לנשום עמוק וגם לחסוך התנהלות מול שאר העולם אם בעל פחות אסרטיבי...

שושנית23

New member
יש הבדל

בין ללמוד טכניקה במשך שלוש שעות לבין ללמוד טכניקה ואז גם לתרגל אותה. מתוך ניסיון ממש אני יכולה להגיד לך שזה עושה הבדל של שמיים וארץ, כי ברגע שמתרגלים (את מה שלמדנו במשך שעתיים שלוש), ומטמיעים את התרגול בתוך התודעה ובתוך התת מודע (למשל היפנוזה, הרפייה, תנוחות של יוגה וכו'.. ) אז בזמן הלידה אנחנו כן ניישם את זה (לפחות אני..) כי זה כבר הופך להיות טבעי בשבילנו.
למשל - בלידה הראשונה שלי היו לי נשימות שלמדתי מהמורה ליוגה, אמנם לא זכרתי להפעיל אותן בעצמי, אבל ברגע שבעלי הזכיר לי - זה עזר לי בצורה שבכלל אי אפשר לתאר.
לעומת זאת בלידה השניה - שתרגלתי נשימות והיפנוזה עצמית של היפנובירת'ינג, אפילו לא הייתי צריכה כמעט שיזכירו לי מה לעשות, מיד זו היתה ברירת המחדל שלי של איך להתמודד עם הצירים, וכנ"ל תנוחות שתרגלתי וכו'.
כל הנאמר כמובן לא שולל את העובדה שדולה טובה ומתאימה יכולה לעזור מאוד, וגם לי היתה דולה נהדרת בשתי הלידות, אבל זה לא מוריד ממני את האחריות למצוא טכניקות שיעזרו לי בלידה, כמובן לדעתי!

pardes1

New member
ממליצה על האתר של

ברוך אליצור. את יולה להוריד שם הרפיות חינם ולתרגל כל יום מספר פעמים לחוד וביחד עם התנוחות שבספר.
http://www.baruch-elitzur.com

יש יוגה ויש כלים ללידה הלקוחים מהיוגה

תרגול רציני של יוגה לוקח באמת תהליך רציני ויכול לקחת שנים, למרות שיש אנשים שקורים להם דברים מעניינים גם בתחילת התהליך.
בשיטת התחנות אותה אני מלמדת, לוקחים כלים מתוך עולם היוגה- נשימה ספציפית לזמן הצירים ותנועה שעוזרת לקדם את העובר באגן, להחלץ ממצבים שונים להמנע מסיבוכים והתערבויות ועוד. השיטה פשוטה וקלה ליישום, גם למי שאינם מתרגלי יוגה מנוסים (או מתרגלי יוגה בכלל), ומיועדת ליולדת וגם למי שמלווה אותה בלידה.
באמת לא בכל שיעורי היוגה עוסקים בכלים ללידה, אבל בשיעורים (וקורסי הכנה ללידה) שעוסקים בכלים ספציפיים כאלה, בהחלט אפשר ללמוד כיצד לעבוד עם כלים אלו בזמן קצר.

ולגבי הספר לידה פעילה

ג'נט בלאסקס המחברת היא בעצמה מורה ליוגה, והרבה מהכלים שם לקוחים מעולם היוגה.
אני לא חושבת שזה נכון רק לקרוא ספר, זה ספר מדהים אבל צריך גם תרגול מעשי, או כמו שג'נט בלאסקס עצמה מגדירה את זה- להכניס את הדברים ל body memory, המקום שזוכר מתוך הגוף, גם בזמן הלידה כשהמוח הקוגניטיבי פחות בשליטה. בקיצור אין תחליף לתרגול הכלים המעשים ללידה, גם ליולדת וגם למלווה בלידה.

למעלה