מה עדיף ביטוח מנהלים או קרן פנסיה?

מה עדיף ביטוח מנהלים או קרן פנסיה?

אני בת 42 שכירה ועדיין אין לי ביטוח מנהלים או קרן פנסיה. אני רוצה לפתוח עכשו ומתלבטת לאור גילי מה יותר כדאי. ידוע לי שלאור החוק החדש המעביד חייב להשתתף אבל החלק של המעביד לפי החוק הוא זניח ואני מעוניינת בהפקדה ממשית גדולה יותר לאור גילי, לכן אולי אפתח כעצמאית את הביטוח המנהלי םאו קרן הפנסיה והמעביד יעביר לי את ההשתתפות שלו. מה יותר כדאי לי לאור גילי? השכר שלי 11,000 ברוטו. תודה

assaf el

New member
תגובה

ההפרשות על פי צו ההרחבה בנושא פנסיית חובה נמוכים מאוד ובשנה הראשונה שיעורן הוא 2.5% מהשכר כל שנה ההפרשה תגדל ב-2.5% נוספים עד ל-15% הפרשה ב-2013. כמובן שהפרשה זו בגיל שלך לא תקנה לך פנסיה ראויה(וכל אחד יכול להגדיר מה ראוי מבחינתו) את זכאית להגדיל את החלק שלך בהפרשה ובמקום 0.833% מתוך ה-2.5% שזה חלקך להפריש יותר. בכדי לצבור סכומים נאים ,גם בשכר ממוצע,יש להתחיל ולהפריש בגיל צעיר 25-35 מעבר להפרשות , התקופה הארוכה מאפשרת למרכיב הריבית להוות פקטור מהותי בסכום הצבור בגיל הפרישה. הבחירה שלך היא בין קרן פנסיה - עפ"י צו ההרחבה או ביטוח מנהלים קצבתי ותוכלי לקרא בדפי הפורום השוואות בין התוכניות ולהחליט מה נכון עבורך. בהצלחה!!!

תודה על התשובה

קראתי בדף הראשון של הפורום ובכל זאת נשאלת השאלה מה עדיף לאור הגיל שלי כמתחילים להשקיע מגיל 42 ויש לי שלושה ילדים קטנים בגילאי 6-2.

אלרן08

New member
זה תלוי גם בגובה שכרך

את צריכה לבדוק לאור השכר שלך ולאור השנים שנשארו לך לעבוד אם יש לך סיכוי להגיע לפנסיה ראויה. הבעיה היא שגם אם תשקיעי בביטוח מנהלים על פי החוק החדש לא תוכלי להוציא את הכספים כהוני אלא רק כפנסיה לכן תבדקי מי נותן לך תשואות יותר טובות ודמי ניהול נמוכים יותר. לכל אחת מאופציות יש יתרונות וחסרונות...

למעלה