מה עדיף: חומץ או לימון [במקום מרכך] ?

מה עדיף: חומץ או לימון [במקום מרכך] ?

אני מבין ששניהם טובים, אך השאלה מה עדיף ? [עד כמה שניתן לענות על שאלה זו !].

ויקי65

New member
גרשון

על אף שחומץ הוא חומר יחסית חזק אחוז החומציות שלו מול לימון שונה בתהליך הפירוק . לכן לא מומלץ בכלל לשים לימון לכביסה רק חומץ. ובכלל אני לא פאנטית בכל מה שקשור בשיטה כזו או אחרת. לא צריך לשים בכל כביסה חומץ. לדוגמה: למגבות רחצה עדיף להוסיף בהרתחה בלבד כמובן, גרב כותנה לבנה למלאה בחופן אחד של שביבי סבון, ולהכניס לתוך המכונה בין המגבות. להוסיף מרכך כביסה. כביסה של בגדים שחורים תמיד לשים חומץ זה שומר על הברק של הבגדים השחורים כמו כן תורם בשמירת הצבע השחור שלא ידהה. ולתלות את השחורים בלילה. יום טוב

שלום ויקי, הצלחת לבלבל אותי לגמרי

ובכן: כיוון שאני יחיד כיום לצערי, אני מכניס במכונה הכל: היינו חולצות, הלבשה תחתונה ודברי מיטה, - כולם בהירים. בנפרד או יחד, - מגבות, לפי המקום. גם כאן הכל בהיר, אינני אוהב את הצבע השחור. ועד היום הוספתי, במקום המרכך, חומץ או לימון. האם זה משפיע על משהו, - אני אינני רואה. מה המלצתך ? תודות.

ויקי65

New member
גרשון

כפי שכתבתי המלצתי: על אף שחומץ הוא חומר יחסית חזק אחוז החומציות שלו מול לימון שונה בתהליך הפירוק . לכן לא מומלץ בכלל לשים לימון לכביסה רק חומץ.

newluck

New member
שאלה בעניין החומץ בכביסה

החומץ מחליף את המרכך כביסה או את אבקת הכביסה? וכמה לשים?

שפית 333

New member
החומץ הוא תחליף למרכך הכביסה

אני מכורה לריחות המרככים אז לפעמים אני מחליפה חצי מכמות המרכך בחומץ. אומרים שזה עוזר במניעת אבנית. אגב הריח של החומץ מתנדף ולא מורגש לאחר הכביסה.

זאת הבנתי, ויקי. אך גם הבנתי שלא תמיד חומץ

ושאלתי: מתי כן ומתי לא ?

ויקי65

New member
גרשון

אני לא בעד להגזים עם שום דבר אפשר לשלב בין החומץ למרכך כביסה רגיל. לא חייבים כל כביסה להוסיף חומץ ,אני לא בטוחה שטיפול מסוג זה למכונת הכביסה, יעמוד במחן השנים. בכל זאת חומץ הוא חומר חריף. ובהחלט יש אפשרות להזיק בשימוש יתר לצנרת המכונה.

למעלה