מה עדיף חוף מזרחי או מערבי?

avirokach

New member
מה עדיף חוף מזרחי או מערבי?

אני צריך בקרוב להחליט לאן אני רוצה לעבור לחוף המזרחי או המערבי. אני עושה relocation דרך העבודה כך שהכל חוקי ומסודר. אני עובר גם עם חברה שלי ושנינו צעירים אז חשוב גם שיהיה מקום שאפשר לבלות בו ולא יותר מידי שקט, וגם כמובן שיהיה אפשר לחסוך קצת. מה אתם אומרים?

טל ר

New member
את מי אתה אוהב יותר, אמא או אבא?

ממש אי אפשר לומר. יש יתרונות וחסרונות לשניהם, ובשניהם יש הרבה מקומות השונים זה מזה. Miami, New York, Boston, New Jersey, Philadelphia כולן בחוף המזרחי (והן שונות זו מזו), LA, San Francisco, Las Vegas, Portland כולן בחוף המערבי (והן שונות זו מזו).

amits6

New member
כמו שטל אמר המנטליות מאו שונה

מחוף לחוף ולפעמים אנשים מחוף אחד מתקשים להסתדר ולתקשר עם אנשים מחוף שני. גם בכל מקום באותו חוף המנטליות משתנה כמו מיאמי וניו יורק ואפילו בוסטון.אני גר בחוף המערבי (כמעט) בניו מקסיקו וגרתי במיאמי. באזור המזרחי הכל צפוף ועירוני. באזור המערבי יש שטחים נרחבים עם מרחקים רבים זה מזה והאזור הוא יותר קאנטרי. במזרח אתה לא חייב ברכב ובמערב אתה לא יכול בלי רכב.אנשים שמתעסקים ברוחניות ישבו במערב ולא במזרח.אפשרויות עבודה וקידום בכל הערים הגדולות.אחוז הישראלים במזרח הרבה יותר גדול מבמערב למרות שבלוס אנג'לס יש קהילה מאוד גדולה וגם בלאס וגאס יש קהילה שגודלת כל הזמן.השאר הכל לשיקולך.

doronf65

New member
מנהל
ובנוסף לעל מה שכתבו - מזג האוויר

אם הנושא חשוב לך - מזג האוויר במערב טוב מברוב הערים המרכזיות במזרח (הכללה, אבל בגדול). במזרח בד"כ בחורף קפוא מאוד ובקיץ חם ןלח. במערב (רליפורניה) נעים הרבה יותר, מזג אוויר "אביבי" רוב השנה. יש לך שמות של ערים? זה יכול לעזור...

avirokach

New member
כמה הבהרות

קודם כל בקשר לאבא או אמא התשובה שלי מאוד ברורה: אמא. אני יודע שזו שאלה קצת בעייתית ואין עליה תשובה של שחור לבן, אבל בכל זאת, האם אתם מרוצים מהאזור שלכם? אם היתה לכם אפשרות האם הייתן משנים את המיקום? עוד דבר שלא הצלחתי להבין גם מאנשים אחרים זה האם קהילה ישראלית גדולה זה יתרון או לא, כי לי דווקא נראה שזה יתרון. כן דורון גם מזג האוויר חשוב, והערים הם ניו יורק, מיאמי,בוסטון ופאלו אלטו(סן פרנסיסקו), לוס אנגלס, סן דייגו.

ניתושית

New member
מזג אויר?

אם מזג אויר נחשב, הכיצד רשמת את ניו יורק ומיאמי בכפיפה אחת? בניו יורק קר מאוד בחורף וחם ולח מאוד בקיץ ובמיאמי לעומת זאת, קיץ כמעט כל השנה. בצד המערבי, המזג אויר דומה יותר לארץ ואינו קיצוני כמו בין ניו יורק למיאמי.

amits6

New member
מי שגר שמיאמי יודע

שהחוף הוא חוויה לא נורמלית של מזג אויר מדהים.שילוב של אביב וסתיו כל יום.לעומת הקיץ שהוא גשום כל הזמן ולח.מיאמי היא שלישית או רביעית בכמות המשקעים השנתית בכל ארה"ב וכל כמות המשקעים מגיעה בקיץ.לעומת זאת הקצה השני סן דייגו שהיא אחת הערים היותר מדהימות הקיימות בארה"ב. זהו המקום היחידי במערב שהמים באוקינוס חמימים וניתן להיכנס.המזג האויר מאוד דומה לארץ רק שבחורף הרבה יותר נוח.אם תחליט שאתה טיפוס מערבי ואתה לא רוצה לבזבז את כל היום בנסיעות במטרופוליטן של לוס אנג'לס אז סן דייגו היא המקום.לאס וגאס אחרי מאט מאוד זמן נמאס או איך שהאמריקאים אומרים GETTING OLD .

kit k@t

New member
בסן דייגו יש מזג אוויר טוב,

אבל נורא נורא משעמם פה. לכל מקום צריך ליסוע בכביש מהיר, ואם גרים קצת צחוץ לסן דייגו אז פשוט משעמם בצורה מדהימה... קאט

doronf65

New member
מנהל
אז אצלי זה אבא, מה שמראה שאנחנו

שונים... ולעניין: LA ו- SD די דומות במזג אוויר, SD עדיפה כי אין זיהום אוויר והסביבה, נוף והכל מדהימים. עיר יפהפיה כי LA זה המון בטון. SF זה עולם אחר. הנופים שם מ-ד-ה-מ-י-ם. לעומת SD ו- LA שהם אזורים עם מעט מאוד משקעים (10-20% מהארץ) SF זה אזור הרבה יותר גשום וקצת יותר קר, אבל עדיין מזג"א מעולה. ביום די דומה לארץ, אבל בלילה יכול לרדת לאזור ה- 0 (ממוצע בחורף). במזרח - בוסטון ו- NY קרות וקפואות בחורף. NY מהבילה בקיץ. אם אני הייתי בוחר רק על סמך מזג האוויר והנוף - הייתי הולך על SF, אבל אני, כידוע לך, מעדיף את אבא... דורון

Boston Guy

New member
אני, כרגיל, נטפל לצד הפיננסי...

על אילו משכורות מדובר? האם המשכורת משתנה לפי המיקום? הרי עלות המחיה והמגורים שונה בצורה דרסטית בין מיאמי לניו יורק...

doronf65

New member
מנהל
נכון מאוד "להיטפל" לצד הזה

ואכן יש לקחת בחשבון ש- SF מאוד יקרה, בעיקר הדיור. בכלל, החוף המערבי יקר מאוד, אך כך גם בוסטון ו- NT. אם אתה רוצה לחסוך, לבלות, והמשכורת אחידה אז לך על מיאמי. אם המשכורת עולה לפי המיקום אז לך על NY או SF, תלוי במזג"א. דורון

odedee

New member
המממ

למרבה הצער, SF אפילו יותר יקרה מ-NY... ואמנם רק ביקרתי ב-NYC ולא גרתי שם, אבל אני חושב שיש הרבה מאד הבדלים בינה לבין SF, ולא רק מזג האוויר. ההרכב האתני שונה, צורות הבילוי שונות, התרבות אחרת לגמרי.

למעלה