מממ שאלה לא פשוטה בכלל
אז ככה יש לי מעט ניסיון בשני התחומים עד לא מזמן היתה לי פיזיותרפיסטית אצל ענת שהיא גם מורה ליוגה כך שנהניתי משני העולמות ועשיתי תרגילים משני התחומים היום אני עושה בעיקר פילאטיס במידה והשיעור פילאטיס הוא שיעור המוני שכזה, אני ממליצה מאוד מאוד עד מחייבת אותך למצוא לעצמך מורה טובה לפילאטיס ולקחת כמה שעורים פרטיים על מנת ללמוד איך לעבוד נכון. מהנסיון שלי המורים לא מסבירים את זה בשיעורים ההמוניים כמעט בכלל, ובטח שלא משגיחים ומתקנים מספיק. אחרי שתדעי איך עובדים, תוכלי להפיק את התועלת משיעורים המוניים. אין ספק שפילאטיס שזה התעמלות מדהימה. אם את יכולה לעשות שיעורים פרטיים, שיעורים בקבוצה קטנה מאוד (5 אנשים גג) זה ממש עדיף. ג'וזף פילאטיס בטח מתהפך בקברו מהשיעורים ההמוניים שלו. הוא פיתח שיטה לעבודה של אחד על אחד. חבל שאני לא יכולה לבוא וללמד אותך (אני מדריכת פילאטיס מוסמכת). אגב, את יכולה לבוא לטיפול אצל ענת דמרי הפיזיותרפסטית היא גם יכולה ללמד אותך טוב מאוד איך לעבוד בפילאטיס. טוב, ויוגה.. התעמלות מדהימה מאוד. יש הרבה אסכולות. חלקן יותר רגועות וקלות וחלקן מאוד פיזיות ועובדים קשה עם הגוף. תמיד התקשתי בתרגילי הנשימה ביוגה. כבר לפני 12שנים לא יכולתי לעמוד בקצב תרגילי הנשימה. בזמן שהמורה (המדהים, בחוג של אגודת הסטודנטים בב"ש) היה אומר "לקחת הרבה אויר נשימה עמוקה להחזיק אחת שתיים ... שבע" אני כבר הייתי צריכה לנשום שלוש פעמים
אז לא אהבתי את תרגילי הנשימה, לפעמים הייתי מצליחה להתרכז, אבל זה מבלבל כשמישהו סופר ואתה צריך לספור בעצמך בלב. בכל מקרה, יוגה יכולה להיות כיף גדול עובדת גם על כח וגם על גמישות ספרי מה החלטת אולי תנסי גם וגם ותחליטי כמובן שהמורה הוא עניין קריטי כאן. טוב, ספרי מה החלטת וחוויות