מה עדיף - יוגה או פילאטיס?

מרבלוי

New member
גם אני בעד אירובי

אבל אם זה פילאטיס מול יוגה, אצלי יוגה לוקח בגדול, פילאטיס משעמם טילים!!!! צריך לחשוב כל הזמן ולעבוד לאט לאט עד שיוצאת הנשמה, ביוגה עובדים הרבה על גמישות וזה נותן הרגשה טובה לגוף וגם מחזק

LullaBelle

New member
אני לא ממש יכולה להתחייב לזה

יש לי בעיה של כאבים באגן אחרי תאונה שעברתי לפני שנתיים [היו שברים באגן], שכמובן מחמירה ברגע שמתחיל להתקרר [שבוע שעבר, למשל, היה מאוד "שמח" פה ואפילו הלכתי עם מקל]. ברוב הימים אני פשוט לא יכולה לעשות דברים כאלה. כשיוצא לי יום טוב, אני עושה קצת הליכה בחוץ, אבל ממש לא יכולה להתחייב לחוג.

LullaBelle

New member
מה עדיף - יוגה או פילאטיס?

שנה"ל עומדת להתחיל והחלטתי להרשם לאחד מהחוגים באוניברסיטה, במטרה לעשות משהו טוב לגוף שלי. אני מתלבטת בין יוגה לפילאטיס. מישהו התנסה בשניהם ויכול להמליץ לכאן או לכאן, במחשבה שהמטרה העיקרית היא כמובן לרצות את אלוהי ה-CF? יצא לי להיות בחוג יוגה לפני כמה שנים וזה עשה לי ממש טוב - לא מבחינת שיפור תפקודים, אבל כן מבחינת הרגשה. אבל אף פעם לא עשיתי פילאטיס, כך שלא ממש יכולה להשוות. מה אתם אומרים?

מממ שאלה לא פשוטה בכלל

אז ככה יש לי מעט ניסיון בשני התחומים עד לא מזמן היתה לי פיזיותרפיסטית אצל ענת שהיא גם מורה ליוגה כך שנהניתי משני העולמות ועשיתי תרגילים משני התחומים היום אני עושה בעיקר פילאטיס במידה והשיעור פילאטיס הוא שיעור המוני שכזה, אני ממליצה מאוד מאוד עד מחייבת אותך למצוא לעצמך מורה טובה לפילאטיס ולקחת כמה שעורים פרטיים על מנת ללמוד איך לעבוד נכון. מהנסיון שלי המורים לא מסבירים את זה בשיעורים ההמוניים כמעט בכלל, ובטח שלא משגיחים ומתקנים מספיק. אחרי שתדעי איך עובדים, תוכלי להפיק את התועלת משיעורים המוניים. אין ספק שפילאטיס שזה התעמלות מדהימה. אם את יכולה לעשות שיעורים פרטיים, שיעורים בקבוצה קטנה מאוד (5 אנשים גג) זה ממש עדיף. ג'וזף פילאטיס בטח מתהפך בקברו מהשיעורים ההמוניים שלו. הוא פיתח שיטה לעבודה של אחד על אחד. חבל שאני לא יכולה לבוא וללמד אותך (אני מדריכת פילאטיס מוסמכת). אגב, את יכולה לבוא לטיפול אצל ענת דמרי הפיזיותרפסטית היא גם יכולה ללמד אותך טוב מאוד איך לעבוד בפילאטיס. טוב, ויוגה.. התעמלות מדהימה מאוד. יש הרבה אסכולות. חלקן יותר רגועות וקלות וחלקן מאוד פיזיות ועובדים קשה עם הגוף. תמיד התקשתי בתרגילי הנשימה ביוגה. כבר לפני 12שנים לא יכולתי לעמוד בקצב תרגילי הנשימה. בזמן שהמורה (המדהים, בחוג של אגודת הסטודנטים בב"ש) היה אומר "לקחת הרבה אויר נשימה עמוקה להחזיק אחת שתיים ... שבע" אני כבר הייתי צריכה לנשום שלוש פעמים
אז לא אהבתי את תרגילי הנשימה, לפעמים הייתי מצליחה להתרכז, אבל זה מבלבל כשמישהו סופר ואתה צריך לספור בעצמך בלב. בכל מקרה, יוגה יכולה להיות כיף גדול עובדת גם על כח וגם על גמישות ספרי מה החלטת אולי תנסי גם וגם ותחליטי כמובן שהמורה הוא עניין קריטי כאן. טוב, ספרי מה החלטת וחוויות

sporTV

New member
העיקר להזיז את הגוף

ושתהני על הדרך.... אני מאוד מאוד מסכים עם סיאפניקית אחת !!!!1111 בפילאטיס חשוב מאוד לדעת לעבוד נכון (בעיקר כדי למנוע בעיות גב תחתון וכו'....וכמובן - לנשום נכון ולחזק את הגוף) שנה טובה ומוצלחת

אתמול הייתי בשיעור פילאטיס לראשונה, היה נחמד

יש את ענין המתיחות וכו' שאולי זה טוב? מעולם לא הייתי ביוגה אז אני לא יודעת,

טוב מאוד

מומלץ לעשות מתיחות לבית החזה ולא רק לרגליים שמירה על גמישות בית החזה ממש ממש חשובה על מנת לאפשר נשימה מיטבית וכמו שכתבתי קודם ממליצה על שיעור פרטי אחד או יותר על מנת להבין בדיוק את העבודה של הפיאטיס ולוודא שעובדים נכום עם הבטן אחת זאת סתם התעמלות ברגע שמבינים את העיקרון של הפילאטיס מיישמים אותו בכל התחומים, בכל ההתעמלויות והפעילויות הגופניות השונות אפילו בלי להרגיש

למעלה