אגב,
במקום לחם העדיפות שלי למתכון "לחמניות -ענן "עם רוזמרין טרי קצוץ,
שהן דלות בפחמימות ואווריריות ממש כמו ענן, ולא מקפיצות את הסוכר בדם.
מאוד קל להכנה וזהו המתכון:
1. מכינים מראש תבנית - אפיה הכי גדולה שיש ,(אפשר תבנית חד פעמית הכי גדולה)
מניחים בתבנית ניר -אפיה, ומברישים אותו בכפית שמן.
2. מחממים מראש תנור אפיה, ל- 150 מעלות חום.
ההכנה:
3.מפרידים 3 ביצים ,(קערה אחת לחלמונים-הצהובים.קערה השניה לחלבונים שנקציף.
לקערת החלמונים מכניסים 3 כפות גבינת-שמנת, וחצי כפית רוזמרין קצוץ דק דק.
מערבבים היטב, ומכסים במכסה.
4.לאחר מכן ,ניגשים להקצפת החלבונים שבקערה השניה :
מקציפים את 3 החלבונים ביחד עם חצי כפית אבקת אפיה, להקציף בערך 2 דקות- עד שמתקבל קצף יציב ,(אפשר ב-"מקצף -בלון") ,
יוצקים בזהירות את הקצף היציב אל קערת החלבונים והגבינה,
ומערבבים בכף בתנועת קיפול -לאט ובזהירות, בכדי שהקצף לא יישבר.
בעזרת כף מעבירים את התערובת לתבנית עם ניר- האפיה המשומן ,שהכנו מראש,
יוצקים בתבנית ערימה-קטנה של 2 כפות מהתערובת, לכול יחידה.
כדאי לשמור מרחק 2 ס"מ בין ערימה אחת לשניה שלא יידבקו מדי זה לזה.
ומעל מפזרים מעט רוזמרין קצוץ דק.(אפשר להחליף את הרוזמרין בעלי -תימין קצוצים.)
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלותחום .
אופים -17 דקות מכול צד.
לחמניות -הענן מוכנות כשהן בגוון מוזהב ויפה מ- 2 הצדדים.( להפוך לצד שני.)
קלילות טעימות ודלות- פחמימה.
מתכון קל ומהיר, סה"כ כ -5 דקות עבודה עד לאפיה.