מה עדיף לדעתכם?

Iron-Maiden

New member
מה עדיף לדעתכם?

יש לי חבר שיש לו המון קשרים (דוד שהוא תא``ל ביחידה בכירה), והוא יכול להיכנס לכל אחד מהיחידות המובחרות אם הוא רוצה (יש לו 97/56), והוא רוצה אבל הוא לא יודע לאן כדאי לו. אז רציתי לשאול מה דעתכם? מה כדאי לו? הוא יכול ללכת ל669,שלדג, חובלים, מגל``ן, מורן/מית``ר. הוא שאל אותי מה כדאי לו ולא הייתי בטוח אז אני רוצה לדעת את דעתכם. מה הכי יוקרתי וכדאי והכל? אני סתם סקרן בשבילו. אנא ענו בהקדם עם פירוט והסברים למה לדעתכם הכי כדאי מה שאתם חושבים. תודה

IAF123

New member
תקשיב,

כדאי לך ללכת לחיל האויר. זה היחידה, סליחה, הרחוב לגור בו. הדירות שם ענקיות, יש בריכות בכל בניין וסבבה לגור שם. אפשר להגיע עם טראנטה ירוקה לכל מקום משם.

Iron-Maiden

New member
לא חי``א

לא, אי אפשר. חבר שלי לא יכול להיכנס לחי``א (התגלתה לו בעייה ברשתית העין), אבל דוד שלו יכול להכניס אותו לדברים אחרים כגון 669,חובלים,שלדג,מגלן,מיתר/מורן ועוד כמה. אז מה הכי שווה לו? אני מחפש תפקיד יוקרתי שלא דורש קריעת תחת נוראית (למרות שיכול להיות שיהיו לו פרוטקציות גם במהלך השירות, אבל הוא לא בטוח בזה)

-aviram-

New member
מה שהייתי מציע לחבר שלך...

זה לא ללכת עם פרוטקציות. לבד! לבד לבד! שיעשה הכל לבד, שיצליח לבד, שיגיע לבד לאן שיוכל ושיעשה הכל בעצמו. הסיפוק הרבה יותר גדול. מה גם שאם יש לו נתונים כאלה, אז אולי הוא בכלל לא יצטרך פרוטקציות ויוכל להשיג הכל בזכותו בלבד. זה הרבה יותר כדאי.

the fighter

New member
די לקנאות 8-p

אם יש למשהו פרוטקציות, שינצל אותם. תפסיקו להטיף לאנשים מוסר על פרוטקציות. כל החיים זה פרוטקציות . ולמי שאין, שיחפש! ועכשיו לעניין, אני מציע לחבר שלך ללכת ל 669 בגלל שזה אחד השירותים הכי מעניינים ואחד היוקרתיים. עושים שם קורסים שונים כגון צניחה, גלישה , טיפוס, צלילה ועוד ועוד. בקיצור משהו שנשאר איתך לכל החיים. *אם יש פרוטקציות, צריך לנצל*

profil45

New member
אני אומר.....

שילך על שלדג גם תנאים של חיל אויר גם שירות מעניין גם כבוד ויוקרה בקיצר תענוגות

-aviram-

New member
אבל מדובר כאן על פרוטקציה ממדרגה

ראשונה. זה יכול לא להיות נעים אם יגלו שהוא התקבל לשם רק בגלל הפרוטקציות של הדוד שלו. האנשים אולי לא יחבבו אותו, כי רובם יגיעו לשם בזכות עצמם. זה תקף לכל מקום. שיגיע לבד...אם הוא עם נתונים טובים, מה אפכת לו לנסות לבד.

profil45

New member
בצבא

בצבא כולם על פרוטקציות כולם יודעים ולאף אחד לא איכפת ברור שאם יש לו כושר כמו שלי(שואף לאפס) אז זה יהיה טיפשי לעשות את זה אבל אם הוא מתאים וסתם לא התקבל בגלל שהצבא אטום במקצת(רק קצת לא הרבה) אז שילך על זה

תמסור לחבר שלך את תגובתי בבקשה

תקפיד לדייק כדי שהוא לא יקבל חלילה רושם לא נכון. תגובתינו היא: חחחחחחחחחחחחחחחחחחח- מגלן? חחחח- 669 ? חחחחחחחחחחח, מורן? הא הא הא הא. מיתר? חחחחח,חחחחחחחחחחח, חח חחח חחחחחח חחחחחחח - חחחחחח מגלן? חחחחח הא הא הא הא הא הא חחחחחח ``ז`` חחחחח חחחח הא הא הא. איך קוראים לחבר שלך ולדוד שלו אגב? עם הפרוטקציות שלו, הכי כדאי לו ללכת להקה צבאית או לגל``צ- שני המקומות היחידים שהפרוטקציה בה היא מקובלת איכשהו. נראה כמה זמן הוא יצליח להסתיר את הסיפור שלו באחת היחידות שציינת. נראה. ומה שעוד נראה, זה איך יראה השירות שלו לאחר שזה יתגלה (ושלא ישלה את עצמו- זה יתגלה) אם אתה רוצה לעזור לו, תן לו לנסות לדמיין איך הוא היה מרגיש כקבוצה מגובשת, שנלחמו אחד אחד על המקום שלהם ביחידה מסויימת, ובאמת עבדו קשה יותר ממה שהם חשבו אי פעם שהם יכולים, כדי להגיע אליה, ופתאום מגיע להם איזה ``אאוט-סיידר`` מפונק, שבמקום גיבוש/מסלול/מיון/ראיונות, הוא בא ליחידה ישר מהאוטו של אבא`לה.. אם הוא יצליח לקלוט את זה, הוא לבד יבין מה טוב בשבילו. אגב, למה הוא לא מנסה להתקבל ליחידה (ולא משנה איזה, גם לא מובחרת) בזכות עצמו? הוא עד כדי כך חסר כישורים? כי אם כן אז למה הוא רוצה להכנס לסיירת בכלל? תאמר לו שאין בצבא אומלל יותר מהאומלל שמשרת במקום שהוא לא מתאים אליו (גם אם זאת סיירת), ואין מבסוט מזה שמשרת בדיוק במקום אליו הוא מתאים (גם אם זה חיל חימוש). בשני המקרים המבסוט גם יביא יותר תועלת ליחידה מאשר האומלל. רז

ועוד משהו קטן:

לפי ההודעה השניה שלך ``מחפש משהו יוקרתי אבל בלי יותר מידי קריעת תחת...`` שמע, החבר שלך הזה כל כך פעור, שאין לו שום מושג מה מחכה לו.. זה מפחיד ממש ההלם שהוא יחטוף אם הוא אכן יגיע לאיזו יחידה... בנוסף לחוצפה של להתקבל בזכות דוד, הוא גם מצפה לחיים קלים? שמע, זה חתיכת טיפוס החבר שלך... אני מתאר לעצמי שלחבר שלך היה יום סיירות ושאר מיונים. אם הוא לא עבר, סימן פשוט שהוא לא מתאים.. אני לא מבין למה זה כ``כ נורא ובילתי נסבל, שהוא לא יכול פשוט לקבל את זה וצריך ללכת לבכות לדוד שלו. יש כ``כ הרבה מקומות טובים בצה``ל, והוא בטח יכול למצוא לו משהו גם בלי פרוטקציות.. אגב, החלק הראשון של המשפט שלך גם מראה מה הוא מחפש: יוקרה... חחחח תמסור לו שהיוקרה של הסיירות נשכחת מהר מאוד כשאתה זוחל שעות בבוץ במים ובחול בלי אוכל ובלי מצפן ועם מפה שמשורטטת על מפית ניר בלי מצפן.. יוקרה עלק...

Casus Belli

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

כלומר, לא הייתי יכול לנסח את זה כ``כ טוב כמוך, רז, אבל אם נסכם את כל הפואנטה - פרוטקציה זה קקי. תגיד לחבר שלך שעם כישורים כמו שלו ינסה להגיע בכוחות עצמו. שלא יהיה מפונק, שלא יתעצל, ושיזיע קצת - זה לא כ``כ נורא. אם צה``ל ימצא בו כמתאים לתפקיד - הוא עשה את שלו. אם לא - הצבא לא טועה. חברך פשוט לא שייך. אני יודע שהחבר`ה ביחידות המובחרות (כמו רז למשל) ירצו שילחמו איתם כתף אל כתף האנשים הטובים ביותר, שהרוויחו את התפקיד בזכות ולא בחסד. ותאמין או לא - הם צודקים.

forall

New member
לוהט

לוהט לוהט... חם חם חם חם....חממממממ חמי מזג אנחנו... פו, איזה חום..

טל עדתו

New member
====ועכשיו תורי========

תראה, תגיד לחבר שלך ככה: גם לי יש פרוטקציות. אז מה? זה לא אומר שצריך להשתמש בהם!!! אם חבר שלך יגיע ליחידה כלשהי בגל פרוטקציות זה רק יעשה לו רע אחר כך. כאילו לעזאזאל - שיגיע ליחידה כי הוא שווה אותה! כי הוא כשורני בישבילה! כי הוא מספיק טוב ויותר בישבילה! בקיצור שיוכיח את עצמו בישביל להגיע ליחידה מסוימת. במצב הפיתוטי שהוא נכנס בעזרת פרטוקציות - ונגיד שהוא לא מכיר אצ עצמו כל כך טוב (וככה רוב האנשים אומרים שרק כשאתה מגיע לצבא אתה מבין מה אתה שווה) ואופסס...קשה לו...יותר מידי...ואופס הוא עף מהיחידה. אתה לא חושב שבגלל זה יש מיונים? כדי לנפות את אלה שלא מתאימים, אז תחשוב לבד מה יקרה אם לא יהיה יותר מיונים ל``מובחרות`` אלה יבואו רק ע``י פרוטקציות, מה אז תהיה רמת היחידה, או רמת החילים וכשוריהם שם... טל. לסיכום, שיגיע לאן שיגיע בזכות את עצמו, כי הוא שווה את זה , כי הוא מתאים לזה ...ולא כי הוא הבן של...

Iron-Maiden

New member
אז ככה..

הסיפור הוא כזה הוא קיבל זימון לגיבוש מטכ``ל (ב1 באפריל), עשה אותו, סיים אותו, אבל לא התקבל מסיבות של אופי בלבד (לא לקח מספיק יוזמה). מבחינת כושר גופני הוא באמת במצב מצוין (היה בין הטובים בגיבוש מבחינת הכושר הגופני). כמובן שהוא רוצה יחידת עילית יוקרתית, אבל הכוונה שלי שהוא רוצה יחידה שיהיה אפשר בה להעביר גם קטעים וצחוקים, ושלא כל היום צריך להיות מפוקסים כל כך ורציניים.. אלא שיהיו גם קטעים נחמדים. ובקטעים הקשים אני יכול להבטיח לכם שיעופו עוד חצי מחזור לפני שהוא יעוף, כי מבחינת הכושר הגופני והמוטיבציה אין לו בעיה. ובקשר למי שיורד על פרוטקציות, אז ככה: אם כבר יש לך דוד תא``ל ביחידה מובחרת, אז לפחות תנצל את זה שאתה יכול. לא יהיו עוד הרבה מדי הזדמנויות לנצל את זה (אם בכלל). בכל מקרה, נראה לי שהוא שם את שלדג בעדיפות גבוהה. ולא התכוונתי שתטיפו מוסר אלא שתמליצו מה כדאי. תודה בכל מקרה על התגובות שלכם, מכל מלמדי השכלתי

טל עדתו

New member
ענית לעצמך בצורה ברורה! מאוד!

``אבל לא התקבל מסיבות של אופי בלבד`` ענית לעצמך! אז מה אם יש לו כושר גופני ומוטיבציה? ללוחמים יש עוד הרבה תכונות שנכללות בזה ולא רק כושר ומוטיבציה. ואחת התכונות הכיייי חשובות בלוחמים היא אופי, אז אם אתה אומר שהוא לא התקבל בגלל האופי ``לא לקח מפסיק יוזמה`` אז למה ברגע שהוא יגיע ליחידה הוא כן??? זה לא כאילו האופי שלו השתנה, ואם מ``כ שלו בגיבוש חשב שהוא לא מתאים לשם בגלל האופי שלו , אז תאמין למ``כ הזה שיש לו ``קצת`` יותר ניסיון בדברים האלה, אולי בגלל שהוא מכיר את הדברים האלה בתו לוחם מטכ``ל, אז למה שהדוד שלו יגיד שהוא כן??? הוא נפל בגיבוש על אופי---->הוא יעוף/יפול מהיחידה בגלל אופי! טל. ובקשר למה שאמרת על פרוטקציות - תגיע למקום כי אתה שווה את זה , ושוב אני אגיד, לו כי אתה בן של...

אז ככה.. רז H-)

הוא לא יכול לדעת או לנחש למה הוא לא התקבל בגיבוש. אין חלוקה לפי אופי או תפקוד פיזי- יש ציון סופי של התאמה, והערכה אישית של המפקד. ``יחידה יוקרתית`` = נהג בוס של שאול מופז. יותר יוקרה מזה אין, וכדי להגיע לזה באמת צריך פורטקציה. פה (בסיירות) אין יוקרה אחי, יש רק עבודה והרבה זיעה (כמעט). * קטעים של צחוקים? יש בכל מקום. אבל מי שנשאר ביחידה אחרי המסלול זה אלה שיודעים לעשות הפרדה ברורה בין עבודה לצחוקיה: כשעובדים אז עובדים- בפוקוס מלא על המשימה וברצינות של 100%. אחר כך אפשר לעשות צחוקים וסבבה ויש את זה בכל יחידה בצה``ל (תראה איך אנחנו מתנהגים כאן בפורום..). אם הוא רוצה לשלב עבודה בצחוקים שילך ללהקה צבאית, מחלקת הוואי ובידור. * ``הקטעים הפיזיים`` לא משנים כמעט כלום, ולא הם מעיפים או משאירים חייל במסלול. זה ממש לא עניין של כושר, כי אז זה הרי היה מאוד פשוט (תתאמן כל יום במשך שנתיים- תעבור מסלול). תאמין לי (למרות שאני לא מתכנן או מעביר אישית את המסלולים) שזה קצת יותר מזה. -אבל- אם אכן יש לו מוטיבציה ויכולת גבוהה- למה להרוס את עצמך עם פרוטקציות?? לא עברת מטכ``ל? הלאה! ישר עוד הרבה דברים לנסות. לא חוכמה להיות עם מוטיבציה ונתונים- ואז לעבור בפרוטקציות. נתונים, מוטיבציה ויכולת זה דבר שאתה צריך להוכיח אחי, ובעיקר לעצמך. לא מספיק רק להגיד שיש לך. * דבר אחרון: ``אם כבר יש לך דוד תא``ל..`` מה זה ``אם כבר``? אז יש לך דוד תא``ל! הוא הגיע בזכות עצמו לאיפה שהוא היום, וככה גם אתה צריך. זה שיש יש לך דוד לא אומר שום דבר עליך, ולא נותן לך זכות על אף אחד. תזכיר לחבר שלך שגם יש בסיירות יש תקן, ועל כל אחד כמוהו ש``נדחף`` ליחידה, אחד אחר שקרע ת`נשמה כדי להתקבל, חייב לצאת ממנה. * אני לא בא ``להטיף מוסר``, רק לתת לך (ולחבר שלך אני מקווה) זווית ראיה קצת יותר הוגנת וישרה. רז נ.ב. יפה הקטע של הכוכביות לא? *

למעלה