מה עדיף להאכיל סממית....?

finikaly

New member
מה עדיף להאכיל סממית....?

לאופד? תיקנים או צרצרים ולמה?

TAINTED SAINT

New member
תלוי את מי תשאל.

אני מאכיל את שלי בתיקנים "נצמדים" שאינם מטפסים על זכוכית או פלסטיק חלק ושאינם מעופפים. הם מתרבים בכמויות והשממיות אצלי אוכלות אותם מזה כשנתיים כמקור מזון עיקרי. צרצרים מעט קשה יותר להרבות והם מרעישים בלילה,מעבר לכך-התרשמתי כי לשממיות קל יותר לצוד את התיקנים מאשר את הצרצרים. אני משאיר מספר תיקנים + פרוסת בטטה [שיהיה להם מה לאכול] בטרריום של השממיות ומחדש תיקנים+פ.בטטה כל כמה ימים. צרצרים שלא נאכלו עלולים לכרסם באצבעותיהן של השממיות כשהן לא פעילות אם הם נותרים בטרריום לאחר והשממית שבעו,עם התיקנים המסויימים הללו הסכנה לא קיימת. התיקנים עוברים GUTLOADING ואיבוק באבקת סידן+ויטמין לפני האכלתם לשממיות. גידלתי צרצרים בעבר במשך שנים,צריך בשבילם די הרבה שטח אם אתה רוצה לגדלם כראוי במחזורים,אי אפשר לשכן צרצרים צעירים עם הבוגרים מכיוון והבוגרים קניבלים,את התיקנים הללו ניתן לגדל את יחדיו,מנימפות ועד בוגרים באותו מיכל ללא חשש מקניבליות. תיקן "נצמד",גידול וריבוי בלינק ובשרשור הזה. עכשיו תורם של חסידי הצרצרים

זחלים אני נותן לשממיות הבוגרות

בערך 4-5 פעם ביומיים-שלושה. אבל מדובר על הזחלים הכי גדולים ועל שממיות בוגרות. שממיות צעירות יותר יצטרכו טרף קטן יותר ואולי בתדירות גובהה יותר. בעיקרון כמה שהן מוכנות לאכול זה בסדר כל עוד שהן לא מאבדות פרופורציה. ותיקנים זה אותו הרעיון, שוב הכל תלוי בגודל של הטורף והנטרף.

finikaly

New member
אני נותן להם....

7 תיקנים נצמדים ו7 תולעי קמח כל 2-3 ימים. יותר מידי?? בדובר בבוגרים.... תודה לעונים אתם אחלה!!!!!!!!!

זחלי קמח מהסוג הגדול?

ׁ(4-5 ס"מ)? או הסוג הקטן? כבר רשמתי לך קודם, כמה שהם ירצו זה בדרך כלל יהיה בסדר.

finikaly

New member
עוד שאלה.......

פשוט לא רציתי שרשור חדש... האם צריך לשים לתיקנים מים???

TAINTED SAINT

New member
מספיקה אספקה קבועה של ירקות[פעמיים בשבוע]

אני מספק לשלי אספקה קבועה של ירקות ופירות מכילי מים כגון:מלפפונים,תפוחי עץ,תפוזים וקלמנטינות מקולפים,אגסים וכ''ו. אפשר עקרונית לשים כלי עם צמר-גפן ספוג במים,אך לא כלי מים נטו משום שהנמפות יפלו פנימה ויטבעו. אפשרות נוספת היא ספוג מאלו הנמכרים במשתלות ובחנויות פרחים ["לבנות ספוג" בצבע ירוק כהה] המשמשים לסידור פרחים, חותכים את הספוג לגודל הכלי ומספיגים אותו במים כל כמה ימים,הטכניקה הזאת מומלצת במיוחד לגידול צרצרים צעירים. בהצלחה.

Zimer

New member
תודה על הרעיון

תודה רבה על הרעיון, אנסה זאת אולי על הצרצרים שלי. בנתיים אני השתמשתי בבקבוק קטן הפוך בתוך כוס, הבקבוק ההפוך יושב על נייר סופג אז הנייר כל הזמן ספוג מים, ועשיתי אותו שיצא מחוץ לכוס ככה שהוא רטוב ואין מצב שהם טובעים.

למעלה