מה עדיף: להתפטר או ליהיות מפוטר?

Erb2010

New member
מה עדיף: להתפטר או ליהיות מפוטר?

שלום.
אני עובד במוקד שירות והמנהל שלי הודיע לי היום שהם לא מעוניינים להמשיך ולהעסיק אותי במוקד, יש לי אפשרות להתפטר או ליהיות מפוטר, אני עובד שם רק 3 חודשים אז פיצויים לא מגיעים לי בכל מקרה- השאלה היא מבחינת העבודה הבאה- האם עדיף להגיע לשם כמתפטר או כמפוטר? מה עובר יותר ״ בקלות״ בראיונות עבודה?
תודה מראש לכל העונים.

naty3

New member
תלוי מה הסיבה שבגללה רוצים לפטר אותך

כשתכתוב יותר, נדע לעזור לך יותר טוב, כי צריך לדעת איך להציג את העניין בראיונות הבאים שיהיו לך.

Erb2010

New member
הסיבה שבגללה מפטרים אותי

התקבלתי לעבודה והייתי מיועד לתפקיד אחמ״ש, אחרי חודשיים הם החליטו שזה לא מתאים להם- זה הרקע לפיטורים.

naty3

New member
תומכת במה שכתבה אושי

אתה צריך להציג את זה בראיונות כך שתצא טוב, כי יתכן שישאלו אותך "למה אתה חושב שלא התאמת להם?"

אושי231

New member
במקרה שאין פיצויים לדעתי להתפטר

יהיה יותר קל להגיד בראיונות שעזבת כי חשת שזה לא המקום המתאים בשבילך והעדפת לא לבזבז את הזמן של החברה ושלך אלא ללכת ולהתקדם בנתיב שבו תמצא את עצמך ותוכל להתקדם בו.
בהצלחה!

אין תשובה לגמרי ברורה

להתפטר - זו פעולה אקטיבית שבאה מצד העובד, לכן היא נשמעת שהיא יותר "נכונה", אך יחד עם זאת יש לה חסרונות.
למשל, לא ניתן לקבל דמי אבטלה במשך 3 חודשים מיום ההתפטרות.
בנוסף, מעסיק פוטנציאלי יכול לשאול שאלה בסגנון "אם אחרי 3 חודשים התפטרת, כי זה לא התאים, מי אמר שאצלנו תחזיק מעמד?..",
מעסיקים לא תמיד מעוניינים בעובדים שלא "הוכיחו" שהם מחזיקים מעמד במקום עבודה.

השאלה מה זה אומר "לא מתאים להם" - בגלל שעות שבהן אתה לומד? בגלל גישה שלהם או שלך? בגלל משהו שנראה לך שולי ולהם עקרוני?

Osnatz1

New member
עבודה של 3 חודשים אולי עדיף לא להכניס לקו"ח

לדעתי זה לא יעשה רושם טוב גם אם התפטרת וגם אם פוטרת.
לנסיון זה לא באמת תורם במיוחד (בעיקר כי נכנסת כנציג שירות ובסוף לא היית אחמ"ש) אבל זה יגרור הרבה שאלות של "למה" ואני חושבת שזו פינה שעדיף לא להכנס אליה.
3 חודשים זה לא חור גדול מדיי בקורות חיים, אני לא הייתי מציינת את העבודה הזו בכלל.

מה עדיף?

אני מצטרפת למגיבים הקודמים שהעלו את נושא הרקע, ומחזקת את אסנת - יש דברים שפחות רלוונטיים לעתיד ולקו"ח, הרי סביר להניח שגם אם תתפטר, לא תפנה מעסיקים עתידיים לקבל המלצות מאותו מקום עבודה, ואם עבדת שם רק 3 חודשים והסיפור הוא מה שתיארת, אין שום סיבה לציין את אותו מקום עבודה בקו"ח, בין אם התפטרת או פוטרת.

הדיון הזה מזכיר לי מקרה של מכרה שלחצו עליה להתפטר ממקום בו עבדה מעל לשנתיים, כשבמסגרת הלחץ הובטחו לה המלצות + פיצויים שתקבל למרות העזיבה מיוזמתה. בפועל, הסיבה שלחצו עליה להתפטר ולא פיטרו אותה הייתה כי לא רצו לשלם פיצויים ואכן לא שילמו לה, כי מבחינת החוק אינם חייבים ומי שהבטיח לא היה רשאי לעשות כן. גם אבטלה היא לא יכלה לחתום בתקופה ההיא ולגבי המלצות... זה הרגיש כמו סחיטה לא ברורה, הרי אם מוכנים להמליץ ימליצו בכל מצב.

למעלה