מה עדיף לז´ירז´ור? בודד או קבוצה?

מה עדיף לז´ירז´ור? בודד או קבוצה?

בז´ירזור עם פתיון דמה (רפלה או דג) האם עדיף לשים פתיון בודד או יותר? האם קבוצה של פתיונות מושכת יותר את הטורפים מפני שרואים אותה יותר טוב, או שהם מעדיפים דג בודד? ועוד שאלה - הבנתי שעם רפלה צריך מצוף זריקה (לפתיון כמעט אין משקל). האם צריך מצוף זריקה גם עם דג דמה?

אוריא

New member
רפלה לבודדת העבר.

בוא נעשה קצת סדר בטרמינולוגיה. ז´רז´רה = פתיון דמוי דג עשוי מתכת. יכולה להיות סתם כסופה ויכולה להיות דמוית דג. הנקודה היא שיש לה משקל 20-60 גרם. בעיקרון אין צורך במצוף זריקה. אבל - בחוף הוא סלעי, אתה תרצה להציף אותה מעל הסלעים ולכן עדיף להשתמש בז´רז´רה קלה ובמצוף זריקה. היו לי כמה נסיונות להשתמש בזה ללא מצוף זריקה. זה פשוט שוקע ועל הזריקה הראשונה אתה מאבד אותה. רפלה היא שם של חברה שמיצרת דגי דמה. בדרך כלל דג הדמה יהיה עשוי בלזה או פלסטיר ובמשקל של עד 10 גרם. עם מקל שמיועד לז´רז´ר אפשר להטיל את זה למרחק מסוים. עם מצוף זריקה ההטלה תהיה הרבה יותר אפקטיבית ויותר מעשית, לכן זו השיטה המומלצת. אגב קיימים בשוק המון גדלים - לדעתי, לפחות באיזורינו מומלצים הקטנים יותר. מקסימום 5 ס"מ. דמוי דג מגומי- כמו שכתבתי לא פעם אני משתמש בסוג מסוים של חברת דלתא. מאוד קטן ועדין. העלתי כמה פעמים תמונה אתה יכול לבצע חיפוש. יש עוד סוגים רבים נוספים, אבל עכשיו תשובה לשאלה. בכל הפתיונות האלה משתמשים באחד בכל פעם. לדעתי 2 רפלות פשוט יסתבכו לך. שלא לדבר על העינין הכלכלי. אם תסתכל בהודעה שלי מסוף השבוע תראה שדווקא בדלתאות ניסיתי להשתמש בשתים. ולמרות שגם זה הסתבך מעט התוצאות היו טובות. תבלה.

למעלה