מה עדיף?מיקרוגל בילט אין או בתוך קלאפה?

מה עדיף?מיקרוגל בילט אין או בתוך קלאפה?

מצד אחד בילט אין זה יותר נוח אך אם רוצים להחליף מיקרו אז צריך משהו שיכנס בדיוק לכוך ויש כל מיני גדלים של מיקרו.
האם מיקרו בילט אין יותר יקר ממיקרו רגיל? במקור תיכננו מטבח עם קלאפה שבפנים יהיה המיקרו. האם כדאי לשנות מאחר ובטח לא יהיה נוח כל הזמן להרים ולהוריד את הקלאפה כשנרצה להשתמש במיקרו?

zivaf2

New member
בילט אין יקר הרבה יותר ממיקרוגל רגיל

אין ספק שזה יותר מעוצב, אבל לשיקולך מבחינת העלויות.

oritvz

New member
עניין של תכיפות השימוש

במידה והשימוש לא תוכף אלא סטנדרטי (נאמר פעמיים ביום) , לטעמי יפה יותר למקם מאחורי דלת הקלאפה

פיטנגו4

New member
לאכול את העבודה ולהשאיר אותה שלמה

קונים מיקרוגל רגיל, מונח, שמסביבו הנגר עושה מסגרת עם חור מדוייק. המסגרת מקובעת לארון.
בחזית המיקרוגל נראה ב-ד-י-ו-ק כמו בילט-אין.

זה מה שיש לי
המיקרוגל נראה בילט אין לא פחות מהתנור שמתחתיו.
לאור תכיפות השימוש שלו אצלנו, לא עולה על דעתי מיקרוגל מאחורי קלאפה, כי היא תהיה מורמת באופן קבוע, וזה יותר מכוער מהכל, לטעמי.

פיטנגו4

New member
הנה

המיקרוגל הוא לא בילט אין (צבעו מסגיר את גילו - 18. אני לא בטוחה שהיה אז בכלל בילט אין)
במטבח הקודם הוא עמד על משטח העבודה.
במטבח הזה (רגבה) הוכנס מעל התנור.

(מתישהו יוחלף ל MIELE ... שעולה 6000 ש"ח...)

דוכיפת11

New member
אימצתי את הרעיון!

גם אני חשבתי על מיקרו-גריל בילט אין, עד שהלכתי לחנות וגיליתי שהמותגים ה״רגילים״ עולים 5000 ש״ח ויש גם כאלה ב 10,000....
הייתי בשוק שזה עולה יותר מתנור אפייה.
אז ירדתי מהסיפור.
אני לא רוצה קלאפה כי ברור שהיא תהיה מורמת כל הזמן אז בשביל מה זה טוב...
אז הפיתרון הזה נראה לי מעולה!

ראובן פ

New member
גם אנחנו עשינו מסגרת עד ש....

גם אנחנו עשינו מסגרת למיקרוגל אבל לאחר 5 שנים הוא התקלקל ....
חיפשנו בכל החנויות עד שמצאנו מיקרו עם מידות דומות .
כעת שוב הוא משמיע קולות גסיסה ....
בכל זאת חושבים לעשות קלפה

יואלהב

New member
אז כדי למנוע זאת, אצלי הנגר הכין פתח למקרוגל,

אבל, עם דלת שנפתחת כלפי מעלה (אז לא היום קלפות)וגם בדלת הזאת יש פתח (מעין מסגרת). בשוטף, אין צורך לפתוח את הדלת, אלא המקרוגל נראה בילט אין, אבלאם אני מחליפה את המקרוגל, אין לי בעיה של מידה כי המיקום הפנימי של המקרוגל גדול.

murfy

New member
ואפשר לפרק את החזית ולהוציא את המיקרו

לניקוי למשל?

יוספה 51

New member
אני דווקא רציתי מיקרו לא בילט אין.

מדובר בדלת של ארון מעל לתנור. קודם כל, ככה אני מרגישה שאני מרחיקה ממני את הקרינה (סוגרת את הדלת במקרה שמפשירה , למשל, דבר שיכול לקחת אפילו חצי שעה), חוץ מזה, יש גדלים שונים של מיקרו, ולא רציתי להגביל את עצמי בעתיד לגודל, כשהנוכחי יתקלקל, וגם לא רציתי לחפש חזית שמתאימה לי בדיוק. בנתיים דווקא נוח.

murfy

New member
את חושבת שהדלת חוסמת קרינה??

ממש לא.

להפך, מומלץ שלא לסגור את הדלת כשהמיקרו בשימוש לצרכי אוורור.

יוספה 51

New member
חוסמת לא, אבל אולי מעכבת קצת?

נראה לי הגיוני שמחיצה נוספת ביני לבין משהו עם קרינה זה חיובי. אבל אולי אני סתם בונה לעצמי סיפורים, יכול להיות. יש לי מספיק אויר ורווח מעל המיקרו כך שלא מוטרדת מאוורור.

פיטנגו4

New member
זה כל כך זניח, שזה יותר "לא" מכן.

הדבר הנכון הוא להתרחק, התרחקות של מטר אחורה זה הרבה יותר משמעותי מלשים דלתות עץ...

קרינת מיקרוגל היא באמת מסוכנת (בניגוד לקרינת סלולרי, למשל),
מה שצריך לחסום אותה זה הדלת.
אם הדלת לא יושבת טוב, אז זה באמת מסוכן, ואז דלת עץ לא מזיזה בכלל.

גם אני

בדיוק כמוך, מרגישה יותר מוגנת (והילדים!), גם הבנתי שלא טוב להסתכל לתוך המיקרו תוך כדי פעולה..
סוגרים פותחים, ממש לא ביג דיל.

למעלה