מה עדיף, מצפה הימים או יערות הכרמל?

נ מ ר ו ן

New member
מה עדיף, מצפה הימים או יערות הכרמל?

ומה ההבדל בין שניהם? המון תודה.

שניהם מקסימים ומלבבים!

במצפה הימים ניתן להזמין כל פנסיון שרוצים. יערות הכרמל מארח רק על פנסיון מלא.(זה חשוב כי זה מתבטא במחירים) במצפה הימים האוכל נטול בשר. חלבי ודגים.(מבחר עשיר!) אם אני לא טועה ללא ת.כשרות.(יש במקום מסעדת בשרים נפרדת בשעות הערב) ביערות הכרמל יש סוגי אוכל שכוללים בשר,המלון כשר. הדגש בשניהם על אוכל גורמה בריא מבחינת עיצוב במצפה הימים מעוצב מבפנים מאוד ייחודי , יערות הכרמל ניראה גם מקסים ומפואר אבל יותר סטנדרטי... יערות הכרמל נמצא סמוך לבית אורן מהחדרים יש נוף של חורש ,וגינות מצפה הימים בראש פינה- צופה לנוף גלילי קסום ... שניהם מפנקים קסומים ומספקים שרות מעולה. שניהם מומלצים... לשיקולך.

Forum User

New member
הבדלים נוספים

מצפה הימים מוגדר כמלון בוטיק ואילו יערות הכרמל - חלק מרשת ישרוטל. הייתי בשניהם, במצפה הימים היתה אווירה של פנסיון בחו"ל וביערות הכרמל אווירת ספא יוקרתי מהודר ומהודק. יערות הכרמל גדול יותר: 126 חדרים מול 85 במצפה הימים. ביערות הכרמל אין כניסה לילדים (עד גיל 16), במצפה הימים מקבלים ילדים מגיל 5 ומעלה. אישית, לחופשה זוגית ללא ילדים: באמצ"ש הייתי בוחרת במצפה הימים, בסופ"ש - יערות הכרמל.

שמר2

New member
מצתרף לתיאור

מצפה הימים אכן מזכיר מלון באתר סקי בחו"ל... אווירה לא רשמית ולא מלחיצה, ומצד שני הבריכה , אזור הספא ושאר המיתקנים, כל אחד בפני עצמו בינוניים, בעוד ביערות הכרמל המתקנים מליגה לאומית. ביערות הכרמל אווירה מאוד רשמית ואפילו די מלחיצה מאחר והם מאוד קשוחים בענייני שעות קבלת חדרים ועזיבה (רשמית אי אפשר להשאר במלון אחרי פינוי החדרים או לשהות בו הרבה לפני קבלתם), המצפה הימים הכל פחות רשמי ולעיתים, במיוחד באמצ"ש, הוא די עמוס בנופשים שמגיעים לימי כיף בנוסף לנופשים הרגילים.

יערות הכרמל לוקח!!

אמנם ביליתי במצפה הימים טרם נפתח יערות הכרמל, אבל מאז אני לא מחליפה את יערות הכרמל. לדעתי, אם כבר נופש, אז עד הסוף..
. מגוון האפשרויות לטיפולים ולפעילויות, הצוות- מקצועי ביותר והאוכל... חוויה קולינרית אמיתית. בקיצור, ללא סל של ספק- יערות הכרמל!

שמר2

New member
אבל בעניין האוכל...

דווקא לא הייתי מצפה לכל כך הרבה. ביערות הכרמל הרמה עולה ויורדת חליפות וכבר היו שפים בינוניים מאוד. במצפה הימים האוכל אף פעם לא היה לטעמי (בין השנים 99 ל2004).

Forum User

New member
הבריכה בינונית בעיניך?

אחד הדברים שהכי זכורים לי לטובה ממצפה הימים היא ישיבה לצד תנור העצים שבו בוערת אש ביום חורף קררררר, רגע אחרי שיצאתי ממי הבריכה, עם כוס תה מהביל ביד... תענוג צרוף.

שמר2

New member
בינונית בגודל ובשאר

18 מטר אורך (ממש גבולי למי ששוחה והוא מתחת לגיל 70), מים נטולי כלור לטוב ולרע ובאופן כללי בעלת מראה מאוד רגיל. מה לעשות אבל נופשים שמשלמים הרבה כסף לפעמים מצפים לבריכה אובאלית עם סלעים מסביב וכו'. כל הקומפלקס של הבריכה והסאונות קטן וכשבאות קבוצות, עמוס מאוד. דעתי

Forum User

New member
אתה יודע מה? צודק

בסופו של דבר הכל עניין של ציפיות. מה ש"מקסים" בעיני אחד נתפס ע"י אחר כ"פתטי", מה ש"מפואר" בעיני אחד נתפס ע"י אחר כ"קיטשי" וכו'.

למעלה