מה עדיף משפחתון או מטפלת ?

• פותח הנושא budi
  • פורסם בתאריך

budi

New member
מה עדיף משפחתון או מטפלת ?

אשמח לשמוע דעות בעד ונגד האם עדיף משפחתון או מטפלת . ואם למישהי יש המלצות באזור ראשון- לציון . תודה רבה , אורנית

ode

New member
גם אני בדיוק מתלבטת בשאלה זו

נותר עוד חודש בערך לחופשת הלידה שלי ועדיין לא החלטתי מטפלת או משפחתון. נראה לי שלתינוק בגיל כמה חודשים עדיפה מטפלת שתוכל לתת טיפול של אחד על אחד ולענות באופן מיידי על צרכי התינוק.מצד שני אם מוצאים מסגרת שבה יש מטפלת מקצועית אחת על 3,4 תינוקות זה עדיין נראה לי סביר בהחלט. בכל אופן,לדעתי המצב האידיאלי הוא שיש מישהי שאת מכירה כבר או כזו שהומלצה ע"י חברות שאת סומכת עליהן. לפני שאפנה לאופציה של משפחתון, אני מתכוונת לברר עם השכנות שלי אם הן מכירות מישהי טובה.

שירי ל

New member
לדעתי מטפלת

כי משפחתון זה פשוט עוד ילדים למטפלת אחת. החיסרון הגדול של מטפלת הוא הקושי להיות במעקב כל היום לגבי איך היא עם הילד - ומשפחתון לא פותר את הבעיה הזו
תלוי גם בן כמה הילד- אם זה ילד קטן אז בוודאי ובוודאי. אם יותר גדול, את צריכה לראות אם הוא אוהב להיות בחברת ילדים אחרים

בעד משפחתון

כשאני ילדתי את רומי (לפני 3 וחצי שנים) היה לי ברור שמטפלת אני לא רוצה, באותה תקופה שמעתי סיפורי זוועה על מטפלות ואמהות ששמו מצלמות נסתרות כדי לראות מה המטפלת עושה עם ילדן. למזלי, בדיוק כשילדתי נפתח משפחתון חדש ל- 5 ילדים. הצלחתי בגדול בבחירתו, אבל אין ספק שגם פה יש עניין של מזל. אני בעד משפחתון כי שם יש כמה זוגות עיניים כדי "לפקח" על בעלת המשפחתון, לעומת מטפלת צמודה לילד, שאת פשוט צריכה לבטוח בה.

אישית אני מעדיפה פעוטון

אני מאוד פוחדת ממטפלת - תמיד נראה לי שהסיכון גדול מהסיכוי. למרות שחמותי מטפלת נהדרת ונשים מתקשרות לסגור איתה עוד כשהן בהריון. אבל כמה כאלה יש??? אורן נמצאית בפעוטון בקיבוץ, עכשיו עזבו 2 בנות לגן מתקדם ונשארו בגן של 10 ילדים עם 4 מטפלות. תמיד יש אמהות שמגיעות להניק ולראות מה שלום הילדים, ככה שתמיד יש עיניים בולשות מסביב. מטפלת אחת תמיד מםחיד אותי. מה היא עושה כשאף אחד לא רואה? רואה טלוויזיה כל היום ומשאירה את התינוק במיטה?? מקשקשת בטלפון כל היום?? אני יודעת שאי אפשר להכליל ואני בטוחה שיש כאלו שמאוד מרוצים עם מטפלת. בכל מקרה - זאת ההעדפה האישית שלי

anat30g

New member
מטפלת טובה

עדיפה על משפחתון טוב. אני לא בעד לגדל תינוק בצמר גפן - אבל כשתינוק בא במגע עם עוד תינוקות נוטה לחלות יותר מילד שנמצא בבית עם מטפלת. תינוק חולה שנמצא במשפחתון - משמע את לא הולכת לעבודה... אם התינוק חולה והוא עם מטפלת את הולכת גם הולכת.

רותי ע

New member
כדאי לך לעשות חיפוש כי השאלה

עלתה לא מזמן והיו המון תגובות....

תלוי בן כמה הילד

אם הוא בן כמה חודשים הייתי מעדיפה להביא מטפלת (אחרי חופשת לידה), קשה במשפחתון לדאוג לכמה ילדים בגילאים שונים ובמיוחד שהקטן הוא בן 3 חודשים, יותר שמים לב לגדולים כי הם יותר אקטביים. אם הילד יותר גדול 8 חודשים ואילך, ההמלצה שלי היא משפחתון או יותר טוב מעון, הילד מתחיל להיות עם ילדים: לומד מהילדים הגדולים ומקבל ביטחון עצמי מהקטנים.

למעלה