מה עדיף סוכר? או דבש?

מלכודת דבש: האם דבש באמת בריא יותר מסוכר?
כולם כבר יודעים שסוכר זה דבר מאוד לא בריא, אבל איכשהו לדבש אנחנו מוותרים וממשיכים לחשוב עליו כעל תרופת הסבתא המושלמת. לכבוד ראש השנה בדקנו אם הוא באמת בריא יותר מסוכר
 

SupermanZW

Well-known member
מלכודת דבש: האם דבש באמת בריא יותר מסוכר?
כולם כבר יודעים שסוכר זה דבר מאוד לא בריא, אבל איכשהו לדבש אנחנו מוותרים וממשיכים לחשוב עליו כעל תרופת הסבתא המושלמת. לכבוד ראש השנה בדקנו אם הוא באמת בריא יותר מסוכר
מייפל הממתיק הכי בריא (לא לסוכרתיים) והוא אף נחשב לSuperfood.
 

משתפרת1

Well-known member
דבש מכיל המון קלוריות, רובו- סוכר. א-מ-מה? לאו דוקא סוכרוז כמו הסוכר הרגיל, חלקו הוא פרוקטוז, סוכר שמתפרק לאט יותר במערכת העיכול, לכן האינדקס הגליקמי שלו נמוך משל סוכר רגיל. זה אומר שהוא יעלה את רמת הסוכר בדם לאט יותר (ולאורך זמן רב יותר) מאשר סוכרוז. בנוסף- הדבש יכול להרגיע שיעול יבש. אצלי זה עובד (אצל בתי-לא, לה עוזר לימון טרי).
כשמדובר בסכרתיים הדבש פסול, כמו סוכר וכמו סילאן.
ועוד מצב: אנשים שיש להם הרבה אלרגיות להרבה פרחים עלולים להגיב רע לדבש, ובוודאי למזון מלכות. מכירה אישה אחת כזו.
 

אור גינאל

Well-known member
סוכר מאוד חשוב לבריאות מכיוון שהוא מספק אנרגיה לתאי הגוף.
העניין הוא שיש שלוש רמות של סוכר.
פוליסכריד דיסכריד וסכריד.
סוכר ודבש שציינת שייכים לרמה השניה שמוכרת יותר כפרוקטוז- סוכר פירות.
 

משתפרת1

Well-known member
סוכר מאוד חשוב לבריאות מכיוון שהוא מספק אנרגיה לתאי הגוף.
העניין הוא שיש שלוש רמות של סוכר.
פוליסכריד דיסכריד וסכריד.
סוכר ודבש שציינת שייכים לרמה השניה שמוכרת יותר כפרוקטוז- סוכר פירות.
בדבש- הרבה פרוקטוז. בסוכר- סוכרוז. הפרוקטוז עדיף כי הוא נספג בגוף לאט יותר ושומר על רמה אחידה (ולא גבוהה) של סוכר בדם לאורך זמן, בעוד הסוכרוז נספג במהירות ויוצר שיא גבוה של סוכר בדם. מבחינה קלורית- הם זהים.
 
למעלה