מה עדיף עדשות או משקפיים

מה עדיף עדשות או משקפיים

שלום, אני מרכיבה משקפי ראיה למרחק, בשנים האחרונות אני מרכיבה גם משקפיים לקריאה, לכן אני הולכת עם משקפי "בויפוקאל". הבעיה היא שבזמן האחרון ממש לא נוח לי עם משקפיים על הפנים, זה מפריע לי על גשר האף ומאחורי האזניים ולמרות שהמשקפיים לא כבדות ולא גדולות פשוט לא נוח לי אתם. שאלתי היא האם אפשר לעשות עדשות מגע במקום ביפוקאל, האם זה יפתור לי את בעית הקרוב רחוק, ואם עדשות האם עדיף רכות או קשות? בכל מקרה אני מתכוונת לגשת לרופא עיניים לבדיקה לפני שאחליט על עדשות ולא אסתפק בבדיקה של אופטימיטריסט.

עדשות

עדשות בי פוקליות הן לעתים קרובות בעיתיות. בדרך כלל משתמשים בעדשות לרחוק ולצורך התוספת לקרוב מוסיפים משקפיים. אבל כל אחד לפי נוחותות בברכה פרופ´ ענת לבנשטיין

עדשות מגע - לקרוב ורחוק...

שלום , אכן מומלץ על בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים לשלילה של בעיות פתולוגיות ולא "להסתפק" בבדיקה של אופטומטריסט ( מי הוא בכלל...?! רק למד 4 שנים...) לעצם שאלתך - ישנם כמה סוגים של התאמת עדשות מגע לעיניים כמו שלך, 1. בשתי העיניים עדשות מולטיפוקליות. 2. בעין דומיננטית עדשה לרחוק, בעין השניה מולטיפוקלית. 3. עין דומיננטית לרחוק , עין שניה לקרוב. 4. עדשות מגע למרחק, ועליהן משקפי קראיה. גם בתוך העדשות המולטיפוקליות ישנם סוגים רבים ותכנונים שונים של עדשות שכל מטופל מסתגל אחרת לסוג מסויים של עדשות. נדרשת מיומנות גבוהה מצד האופטומטריסט וגם סבלנות רבה מצידך. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה