מה עדיף קפוא או טרי

OSNAT3355

New member
מה עדיף קפוא או טרי

אני מתלבטת מה עדיף להאכיל את נחשי כרכן התירס שלי עכברים קפואים או חיים ? אמרו לי שעדיף קפואים בגלל שכשמקפיאים כל החיידקים למינהם מתים. כמו כן מה הדרך המהירה והטובה ביותר להפשיר קפואים? תודה

naja

New member
שאלה מצוינת.

אומרים שהקפאה ממושכת(חודש ומעלה) הורגת לא מעט חיידקים, ומצד שני אומרים שהקפאה ממושכת גורמת לטרף לאבד מינרלים וויטמינים חיוניים. אני מאכיל בקפואים מתוך אילוץ, אבל במשך שנים האכלתי בחיים או מתים טריים ולא זכור לי שהיו לכך השפעות מרחיקות לכת על אוסף הנחשים שלי. השיטה שאני משתמש להפשרה-שם את העכברים לכמה שעות במקום הכי חם בנחשיה(4 שעות לעכבר בוגר בד"כ מספיק להפשרה מלאה).

אני מעדיף קפואים

משתי סיבות עיקריות 1. זה הרבה יותר פשוט להחזיק 200 חולדות בפריזר אחד גדול מאשר בהרבה כלובים שצריך לסחוב כל פעם. 2. לגבי תמותה של רוב החיידקים אני לא ממש בטוח אבל לגבי זה שרוב טפילי המעיים ותולעים שונות שימותו בהקפאה אני כן בטוח. אני מפשיר בתוך דלי עם מים פושרים, עכברים לוקח לי משהו כמו חצי שעה להפשיר וחולדות שעה שעתיים, תלוי בכמות החולדות בדלי

צור17

New member
שטיות

זה שטיות אפשר להפשיר ב15 דקות זה הגזמה כמה שעות.... אני מעדיף להאכיל בחיים אחי כי תראה הכי טוב זה אם אתה מאכיל דוגמא בעכברים אז אתה מאכיל אותו מירקות וכאלה בישביל שיקבל תויטמינים שלהם איזה שעה ליפני שאתה נותן אותו לנחש והנחש אוכל ומקבל תויטמינים אני חושב חי הכי טוב...|!!!

ינאי 15

New member
זה לא בדיוק שטויות...

תלוי איך אתה מפשיר אותם, בתוך דלי עם מים או לא......וזה תלוי גם בטמפ' המים ובטמפ' האוויר. אני חושב ש - 15 דק' הפשרה של עכבר זה דיי מוגזם, אינני חושב שעכבר בוגר יספיק להפשיר במשך זמן קצר יחסית, אלא אם כן אתה מפשיר אותו במים רותחים, מה שלא רצוי לעשות.......קח את הזמן, כמו שאומרים: "הדרך הארוכה ביותר, היא הקצרה ביותר". תחשוב על זה.... להתראות, ינאי.

קודם כל אחים אנחנו לא.

עוד פעם אחת אתה מגיב כאן להודעה של מישהו בצורה שבה הגבת ואתה נחסם אוטמטית, אז שמור על הפה שלך כשאתה נכנס לפורום. אתה יכול להאכיל את העכבר טוב מאוד (ולא רק יום לפני) ואז להקפיא את העכבר. למעשה עדיף להאכיל את העכבר תמיד באוכל מצויין, ולא רק כאתה צריך אותו כי אני מניח שאז מעט מאוד ויטמינים ישארו בעכבר. אז מכל מה שרשמת אני לא רואה איפה החשיבות בעכבר חי. ואתה יכול להפשיר את העכבר במים רותחים אבל אז בישלת את העכבר, דבר שיקשה על הנחש לעכל ויוריד משמעותית את הערך התזונתי של העכבר. ואף אחד כאן לא אמר שאי אפשר להפשיר עכבר בפחות מחצי שעה, אז תמיד תעצור ותחשוב לפני שאתה פולט שטויות.

למעלה