תשובה
מקור מדוייק אולי בהמשך בלי נדר כיוון שאין לי זמן לעיין אך בוודאי נמצא באורחות ציון.
בוודאות שמעתי זאת מהרב בשיעורים והנה ראיתי גם בשו"ת:
2 הדוגמאות האחרונות טובות.
(כמובן שיש על מי לסמוך וכו')
שאלה - 118520
אני נוהג שאני קם בבוקר אומר מודה אני ישר הולך לנטול
ידיים בברכה הולך לשירותים שיוצא מברך אשר יצר ושאר ברכות השחר
האם נוהג נכון?האם יש להקדים את ההליכה לשירותים לפני הנטילה
תשובה
אם אינך נחוץ לשירותים זה בסדר, אך כשנחוצים לשירותים תלך קודם לשירותים, ובצאתך תטול ידיך בברכה.
שאלה - 55089
לכבוד הרב שלום רב!
מחילה לא קיבלתי תשובה על השאלה ג.האם כשמתעורר בבוקר נוטל ליד המיטה נטילה ראשונה כדין לסירוגין ללא ברכה ואחרי שמתארגן וניקה גופו יכול ליטול שוב עם ברכה ולהתחיל ברכות השחר?
תשובה
יש חשש ברכה לבטלה, כי כבר נטל, לכן או שיטול מיד בברכה, או שיצא לשירותים ואחר כך יטול בברכה.
שאלה - 70904
לכבוד הרב מוצפי שליט"א
האם בבוקר שקמים יש ליטול ידיים בברכה?או ליטול ללא ברכה וללכת להתפנות ורק אחר כך לברך על הנטילה ואשר יצר?
תודה
תשובה
מי שלחוץ לשירותים, ילך מיד להתפנות, ובצאתו משם יטול ידיו כהלכה בברכה.
שאלה - 71713
לכבוד הרב שלום רב
בחורה רווקה שגרה עם אימה צריכה להדליק נרות שבת?בנטילת ידיים בבוקר, אם צריך להתפנות יש ליטול קודם ללא ברכה ואחכ ליטול עם ברכה? תודה רבה, השם יברך אותכם.
תשובה
לא מדליקה כלל . הולכים לשירותים לפני נטילה .
שאלה - 80659
לכבוד הרב
האם גם למי שצריך להטיל מי רגלים עדיף שיברך על הידים ליד המיטה ולא אחרי שירותים
תשובה
אם הוא לחוץ ילך קודם לשירותים בלי נטילה .
שאלה - 92736
שאלה שאין תשובה להרבה אנשים ואין תשובה ברורה במאגר
האם צריך לברך על נטילת ידים של הבוקר?כי אמרו לנו שבכל מצב ילך לא לברך ללכת להתפנות ורק אחרך כך לנטול ולברך על נטילת ידיים
תשובה
יש שתי שיטות , יש מי שכתב ליטול בלי ברכה וללכת לשירותים ובצאתו יטול בברכה , אלא שכתבו הפוסקים שיש כאן שאלה של ברכה לבטלה מכיוון והוא כבר נטל , ואין ברכות מעכבות . ולכן עדיף יותר לא להמתין עם יציאה לשירותים כי זה אסור בהחלט , ומותר ללכת לשירותים ללא נטילה , וכשיצא יטול ידיו בברכה .
שאלה - 108196
שלום לרב
1 נשאלתי לגבי נטילת ידיים בשחרית
מה הסדר הכי נכון לעשותו
ומי שאיסטניס האם יש היתר לרחוץ פניו ולצחצח שיניים
לפני הנטילה
2 האם יש בעיה אחרי מים אחרונים להעביר על הפה
תשובה
א, נטילת ידים בברכה ואחר כך יציאה לשירותים. וכשהאדם לחוץ יש לו ללכת לשירותים קודם נטילה, וכשיצא יטול ידיו בברכה , ויתלבש ויברך ברכת אשר יצר וברכות השחר.
ב, אין לשטוף פנים ופה קודם נטילת שחרית.
ג, מותר להעביר שיירי מים אחרונים על שפתיו לנקותם.