מה עדיף?

Big Air

New member
מה עדיף?

אני סטודנט למנהל עסקים ואני מתכוון לעבור ללוס-אנג'לס בסיום הלימודים. אני יודע שארצה להמשיך שם לימודים אבל לא בטוח אם ישר אחרי התואר הראשון. חוץ מזה, יש לי שם משפחה עם עסק גדול. השאלה שלי היא: מה עדיף ויזת סטודנט או ויזת עבודה? מה יותר קל להוציא? מה משך הזמן שאפשר לשהות שם בכל אחד מהאפשרויות? אם אני יעבוד שם וארצה להתחיל ללמוד לאחר שנה, מה הפרוצדורה? אולי עדיף ההפך (קודם סטונט, אח"כ לעבוד)? תודה

אין תשובות פשוטות

במידה ואתה מתקבל ללימודים גבוהים במוסד שיכול להנפיק לך ויזה, אזי שזו הדרך הקלה ביותר, כיוון שויזת עבודה מצריכה ספונסר - מעסיק שיסכים לבצע עבורך תהליך שהוא יקר ומייגע עבורו ובין השאר כרוך בחובתו להוכיח כי יש לך כישורים מיוחדים שהוא לא יכול למצטא בצורה מקומית. משך הזמן של הויזה תלוי בתכנית הלימודים שלך - אם תירשם לתכנית דוקטורט אז מדובר ב-5-6 שנים, אם תירשם לתכנית MBA למשל, מדובר בשנתיים. בכל מקרה, הויזה מפסיקה להיות בתוקף ברגע שאתה מסיים, או פורש מן הלימודים, כך שלא תוכל להישאר כאן עם ויזת סטודנט מבלי להיות סטודנט בצורה אקטיבית. מה גם שויזת הסטודנט הכי פופולרית , F1, אינה מאפשרת לעבוד, ו-J1 מאפשרת לך לעבוד עד 20 שעות שבועיות במוסד בו אתה לומד בלבד. קח גם בחשבון שלימודים גבוהים כאן יקרים מאוד. בתכנית לדוקטורט סביר להניח כי תקבל מלגה שתכסה את שכר הלימוד והוצאות מחיה בסיסיות, אך לא בתכנית לתואר שני או MBA. אם אתה עובד ותרצה ללמוד התהליך הוא דומה - מתקבלים למוסד אקדמי שמנפיק לך את הויזה המתאימה. במאמרי הפורום יש פרטים נוספים לגבי התהליך בשני המקרים. בהצלחה.

כרמלה2

New member
עדי שאלה בקשר לעבודה

אם נהג מונית רוצה לעבוד בארה"ב איזה בחינות הוא צריך לעבור והאם זה בכלל אפשרי? ידוע לי שיש בשדות התעופה בארה"ב חברות פרטיות (לא מוניות) להסעת נוסעים מהשדה לעיר וחזרה, עובדים שם הרבה ישראלים והם מדברים במכשירי הקשר בעברית.

למעלה