מה עדיפה אוכלוסייה קטנה או גדולה?

מה עדיפה אוכלוסייה קטנה או גדולה?

היכן האבולוצייה תעבוד טוב יותר? על אי קטן בו קיימת אוכלוסייה קטנה יחסית של יצורים? או על יבשת גדולה בה קיימת אוכלוסייה הרבה יותר גדולה של אותם יצורים? תודה
אמיר.

אשתדל לדייק יותר ../images/Emo27.gif

באיזו משני האוכלוסיות הייצורים יתאימו את עצמם מהר יותר לסביבם מחייתם במידה ויתרחש בה שינויי כלשהו כמו לדוגמה הופעת טורפים חדשים, שינויי במזג האוויר או כל שינויי אחר? איפה יופיעו מהר יותר יצורים שמותאמים היטב לסביבת המחייה החדשה? על אי בודד שבו קיימת אוכלוסייה קטנה של אותם יצורים או על ייבשת גדולה בה קיימת אוכלוסייה הרבה יותר גדולה של אותם יצורים? אמיר.

Caligola

New member
קודם כל, הגדר בבקשה למה היא כוונתך

כאשר אתה רושם "תעבוד יותר טוב".. האם כוונתך היא - מתי ההתפתחות תהיה מהירה יותר?

כן ../images/Emo127.gif

כוונתי היתה היכן הייצורים יתאימו את עצמם מהר יותר לשינויים בסביבת מחייתם, במקום בו האוכלוסייה קטנה או במקום בו היא גדולה מאד. אמיר.

Caligola

New member
יש כאן שני אלמנטים -

(1) באוכלוסיה קטנה יש מספר אורגניזם מאותו המין קטן - ולכן קצב המוטציות גם הוא קטן יותר. (2) באוכלוסיה גדולה יש מספר אורגניזם מאותו המין גדול יותר - ולכן קצב המוטציות עולה משמעותית אבל ברגע שקרתה מוטציה חיובית הזמן הלוקח לה עד שהיא תשתלט על האוכלוסיה גם הוא עולה משמעותית. בגדול, כדי להכריע בסוגיה הזאת, אני חושב שצריך להריץ סימולציה של אורגניזם ממוחשבים, ולראות היכן מתרחשת התפתחות מהירה יותר.. אני נוטה לומר שבאוכלוסיה גדולה קצב ההתפתחות הכללי יהיה יותר מהר, אם כי יכול להיות שסימולצית מחשב תוכל להפתיע אותי..

האמת שזה בדיוק מה שהתכוונתי לעשות

אני אחזור עם תוצאות תוך יום יומיים
זה באמת מאד מסקרן. אמיר.

Caligola

New member
אני מקווה שאתה לא מתכוון לשבת

ולתכנת ב-C++ (או כל שפת תכנות אחרת מודל אבולוציוני), אחרים עשו את העבודה הזאת כבר לפניך.. Avida היא תוכנה שעושה סימולציה של אבולוציה, והיא מופצת כקוד פתוח. הקוד הפתוח מאפשר לכל אחד לעבור על הקוד ולראות כיצד היא תוכנתה ואף להוסיף שינויים בעצמו לקוד. וראה גם את הסיקור שהיא קיבלה ב-Discovery.

אז אולי תבדוק ותגיד לי ?

האמת היא שאין לי כוח להתחיל להוריד את התוכנה וללמוד איך משתמשים בה ואיך מפעילים את כל האופציות שם, אם זה פשוט אז תעשה בבקשה את הניסויי ותגיד לי מה התוצאה. אבל רק אם בא לך. אמיר

Caligola

New member
אילו רק היה לי מספיק זמן, ואילו לא

הייתי עוסק בלימודים מעבר לשהות שלי בפורום זה, הייתי מנסה את מזלי בתוכנה..

אילו היה לך מספיק זמן, היית

מגדל כנפיים, מכפיל את האיי קיו שלך פי 20 ואת אורך החיים פי 100, נוסע בעולם במהירות טכיונית ובונה מושבות בגלאכסיות אחרות דרוויניזם
זה שם המשחק

Levos

New member
קצב האבולוציה מהיר יותר

באוכלוסיות קטנות. מצד אחד, קצב האבולוציה יהיה מהיר בשוליים של בית הגידול של מין מסויים, איפה שיש תנאים קיצוניים עבור אותו מין. שם יש לחץ ברירה חזק יותר ותהיה אבולוציה מהירה יותר. בדרך כלל בשולי תפוצת המין האוכלוסיות קטנות יותר, כי פחות שורדים. מצד שני, באוכלוסיה קטנה, מוטציה מוצלחת יכולה להשתלט בקלות, ומוטציה נייטרלית, או כזו שיוצרת pre-adaptation יכולה להשתלט גם כן עקב סחיפה גנטית. באוכלוסיה גדולה, נאמר אינסופית, מוטציה נייטרלית תמיד תכחד. וגם מוטציה מוצלחת לעיתים קרובות לא תוכל להשתלט על האוכלוסייה.

האבולוציה תהיה מהירה יותר באוכלוסיה

קטנה. האבולוציה באורגניזמים המקיימים רביה מינית פועלת לפי המודל הקרוי שיוויי משקל מקוטעים- במשך רוב הזמן האוכלוסיה לא משתנה כמעט, ובתקופות קצרות מאד יחסית חלים בה שינויים מרחיקי לכת. עובדה זו מראה שהמודל לפיו האבולוציה פועלת ע"י מעגל של מוטציה --> סלקציה וחוזר חלילה לוקה בחסר- האבולוציה אכן מסלקת מוטציות לטליות במשך כל הזמן, אבל בזמנים נורמליים היא מאפשרת לשונות להצטבר. אם תסתכל סביבך תראה שונות גנטית רבה מאד בגובה של האנשים, לדוגמא. מה שמביא לשינוי אבולוציוני משמעותי הוא חשיםת האוכלוסיה ל"מכה" שמחסלת את חלקה הגדול ומביא ללחץ כיווני חזק על השורדים. אם יש לך אוכלוסיה גדולה, סביר שהיא תהיה גם מפוזרת על שטח גדול ולכן הלחץ יהיה פחות כיווני, בגלל השונות בתנאי השטח. ביבשת הגדולה אחד התנאים להתמיינות הוא פרגמנטציה של אוכלוסיות גדולות. הפליאוזואולוגית אליזבת Vrba (מישהו יודע איך מבטאים את השם הנורא הזה? היא דרום אפריקאית) חקרה גנו- בעל חיים מתמחה ורגיש ביותר לתנאי הסביבה. למרבה הפלא הגנו שרד את תקופות הקרח של הפלייסטוקן ללא בעיה וללא שינוי. איך זה קרה? פשוט. הגנו נודד בעקבות התנאים המתאימים לו. אם היה מוצב בפניו מחסום גיאוגרפי האוכלוסיה שלו היתה חוטפת את הבומבה- רוב הפרטים היו מתים, והמין כולו היה משתנה (או, סביר יותר, נכחד).

למעלה