מה עובר לאנשים בראש?! מי נוסע לסיני עכשיו?!

טל6881

New member
מה עובר לאנשים בראש?! מי נוסע לסיני עכשיו?!

כל חצי האי מלא טרוריסטים, הצבא המצרי מנהל שם לחימה קשה יומיומית - בקיצור, איזור קרבות מובהק. ובכל זאת, רבים הם היוצאים לסיני עם המשפחות שלהם (!!!!!) ילדים קטנים נדחסים יחד עם ההורים שלהם למוניות המצריות, ונוסעים בכבישים שלפני חמש דקות התנהל עליהם ירי. אני יודע את זה מכלי ראשון, חבר טוב שלי מהעבודה הקודמת עשה בדיוק את זה לפני יומיים. אמרתי לו שהוא לא בסדר בראש. הוא אמר שהוא נוסע "רק" לשארם, "ושארם זו לא סיני". נסע עם האישה והילדות.

מהי המחשבה המעוותת שמנחה את מי שעושה זאת? שכמו בשטחים, גם בסיני יבדילו בין יהודים וערבים? מישהו חושב שזה מעניין את הסלפים, שאתה מוסלמי ישראלי ולא יהודי ישראלי? למה לסכן משפחה שלמה, רק בשביל לשרוץ בבית מלון קצת יותר זול? סעו לטורקיה!! מה אתם חושבים, שהמצרים מסוגלים (או רוצים) לאבטח את כל השטח העצום הזה, רק בשביל לשמור על כמה ישראלים פסיכים? אף אחד לא זוכר את הפיגוע המשולב שהיה שם בשנת 2004?

המצב היום מסוכן הרבה יותר; יש המון קבוצות טרור שמסתובבות חופשי בשטח בתמיכתם הפעילה של שבטי הבדואים, והמצרים אפילו לא קרובים ליכולת להתמודד איתם. גם במקרה של פיגוע, ישראל לא תוכל להכניס סיוע אמבולנסים לסיני כמו פעם - היום הם יותקפו. ובכל מקרה, לא הייתי מאחל לאיש לחכות בסיני לפינוי עד שהמצרים יאשרו את זה (פעם שעברה זה לקח כמעט 10 שעות, ועלה בחייהם של כמה אנשים). ובשורה התחתונה - גם המצרים לא ממש סימפטיים לישראלים באשר הם ישראלים (עזאם עזאם, ועוד כמה שישבו ועדיין יושבים בכלא המצרי בחשד לריגול).

בקיצור, מי שנוסע לסיני - יהודים ומוסלמים - הוא טיפש מטופש ואדם לא אחראי. צריך לסגור חד צדדית את מעבר טאבה עד שהשטח יאובטח כמו שצריך. חבל מאוד שבגלל פוליטיקה זה לא מתבצע.

אני הטיפשה שרוצה אבל מפחדת

עם המזל שלי, אף אחד לא ירצה שאחזור לארץ.

טל6881

New member
ואת בהחלט צריכה לפחד, יש ממה.

ועצם העובדה שאת לא מממשת את הרצון שלך מוציע על כך שאת לא טיפשה.

כשהיו התראות מאד חמות

נסעתי עם חברה לפני ארבע שנים. היא התחילה לדאוג ברגע שהגיע לחוף ששהינו בו אנגלי תמהוני שדמה לישוע (בלי החמור) שהגיע לסיני כדי להתחתן עם בתולה בדואית. היה לה סכין מתחת לכרית.

טל6881

New member

וואללה? אולי הוא איזה מליארדר? למה לא בדקתן לעומק....? החברה שלך היתה יכולה היום לשבת על ירושה של מליארדים במונאקו או בקאריביים!

עשינו דבר מאד מסוכן והלכנו לאורך הכביש

הראשי. יכלו לחטוף את שתינו בקלות (לה היה דרכון אמריקאי אז היה שווה). הגענו לחוף ריק ששהה בו איש סודני מוזר. ריחמנו עליו כי לא הייתה לו פרנסה, ובקשנו לימונדה. הוא הכין לנו לימונדה מאד טעימה. התחיל עם שתינו ואז אמרנו ח'לאס חוזרות. כשחזרנו נתקלנו באנגלי מחכה למשיח ולכסף שילדיו ישלחו מאנגליה בשביל החתונה עם הבדואית הבתולה. שהוא במקצועו נגר אבל רוצה לחיות בסיני. שאלנו אותו איפה הוא חי והסתבר שהוא היה בחוף של הסודני. עזב את המקום כי רבו והסודאני ניסה לשרוף את החושה של האנגלי. לאנגלי לא היה כסף אפילו לאכול. הזמנו צהריים, ונשאר המון אוכל אחרינו. כיבדנו את האנגלי. הוא חש רצון לתת במתנה, אז לפני שחזרנו לארץ הוא נתן לכל אחת מאתנו מתנה. לי נתן צלחת קטנה מנחושת, ולחברה שלי מטפחת.

עכשיו הם מצפים שיששראל תבוא לעזרתם,

תיירים ישראלים, תושבי המשולש והגליל, שנסעו לשארם א-שייח' לחגוג שם את החג תקועים בשארם ומצפים שישראל תבוא לעזרתם. איך בדיוק ? האם כשהודיעו שהמצב בסיני מסוכן, מישהו מהם הקשיב או שם פס ? מפליא אותי שבכל פעם שיש אזהרת מצב, יש אנשים שמתעלמים מאזהרות משרד החוץ, ואותם אנשים מצפים שהמדינה תבוא לעזרתם כשהם נתקעים או מסתבכים.

תושב טירה סיפר טלפונית ל-YNET: "הביטחון המצרי סגר את המעבר ולא נותנים לנו לצאת. המצב כאן מאוד מפחיד. אנחנו חוששים לחיינו ומתחננים להתערבות של גורמים ישראלים ומצרים". נוסעת אחרת, תושבת אזור הצפון הנמצאת בשארם אמרה: "אנחנו חרדים למצב שלנו. שמעתי איש ביטחון שאמר שכל אוטובוס שייצא משארם ולא יכבד את ההוראות - נפוצץ אותו. אם לא ישחררו אותנו הלילה נישן באוטובוסים או ברחוב כי לא נשאר לנו כסף לבתי מלון". איך זה ? לוקחים כסף בדיוק עבור ימי השהייה המתוכננים בפועל ? לא מביאים בחשבון פנצ'רים למיניהם ? כאן ומכאן ועג'אייב אל זמן.

ברור, הם אזרחים ישראלים.

למי יפנון? לממשלת מוזמביק? חוץ מזה, תמיד היו התראות. במיוחד לפני החגים. מה שכן, בשנים האחרונות באמת נעשה מסוכן, ובעייתי לנסוע.

לדעתי, צריכים לחוקק חוק בנושא,

אם ישנן התרעות, ואנשים מתעלמים מהן, ניתן לדרוש מכל נוסע לחתום על תצהיר שאם הוא מסתבך באותה מדינה בגלל שלא שמע להתרעות, הוא לא יוכל לבוא בטענות למדינה או לדרוש ממנה לפעול למענו. יש גבול כמה פס יכולים אזרחים לשים על המדינה שלהם ולאחר מכן לדרוש ממנה שתבוא לעזרתם.
ואני לא מתייחס כרגע רק לנוסעים לסיני או לשארם, כל מקום שיש לגביו התרעות או אזהרות מסע צריך להיכלל בקטיגוריה הזאת וזה כולל את כל חלקי האוכלוסיה ללא קשר למוצא, דת או לאום.

כמובן שאם אנשים נקלעו למצבים בלתי צפויים בהיותם באותו מקום, ולא ניתן היה לצפות מראש את המצב, המדינה צריכה לעשות הכל כדי לבוא לעזרתם, אבל בינם לבין מי שמצפצף על המדינה וחוקיה המרחק גדול.

לגבי תושבי המשולש והגליל, אולי יעזור להם להצטייד בתמונות שלהם מניפים את דגלי הרשות הפלסטינים ומכריזים בקול "ברוח, בדם, נפדיכ פלסטין", הם הרי מזדהים בכל מקום כפלסטינים, אז מה הם רוצים ממדינת ישראל ?

למעלה