מה עובר על אנשי השירות המבוקשים בימים אלו?

מה עובר על אנשי השירות המבוקשים בימים אלו?

שהם אנשי מערך הקישור כמובן

אני יכולה להעיד שחלק ממערכי הקישור קרסו יחסית מהר, לקח לי שעות רבות לתפוס את המוקד וגם זה כי התקשרתי בשעת בוקר מוקדמת וכשיידעתי את החיילת שענתה לי שהיה בלתי אפשרי לתפוס אותם בשבת, היא יידעה אותי שהעומס אצלם בלתי נסבל ושהן לא ישנו בלילה. בזמן שהיא ביררה מה נסגר איתי, שמעתי דיבורים ברקע - נראה שעוברים עליהם ימים ולילות קשים והן מתקשות להתמודד עם בעייתיות שנובעת בחלקה מקשיים טכניים ומכך שהופעלו חייגנים במהלך השבת ובלילות, ונוצר עומס נוסף כשיצאה השבת ושומרי שבת רבים רצו לדעת אם עליהם להתייצב. לפחות החיילת איתה דיברתי השתדלה להיות נחמדה למרות שברור לי שקשה לה ושהיא, כמו חברותיה לתפקיד, מוצאות את עצמן במצבים לא סימפטיים כשלפעמים קשה להן לתת מענה כי כוחן מוגבל אחרי הכל.

יצא לכם לדבר עם מערך הקישור? עם גורמים אחרים שקשורים למערך הגיוס? מה קורה איתכם בכללי בנושא?

אין תגובה?

האם זה כי כולם גוייסו בצו 8? או כי כולם מתחבאים במקלטים?

אני בכל מקרה יכולה להוסיף ח"ח לשירות שקיבלתי מלשכת קפ"צ: היות שמוקד המידע קרס מעומס ואת קצינת הקישור אי אפשר היה לתפוס, התקשרתי אליהם וביקשתי שיסייעו לי ליצור קשר עם היחידה. פחות משעה אחרי הפנייה שלי קצינת הקישור יצרה איתי קשר, הודתה לי על הנכונות ואמרה לי להמתין להנחיות נוספות שימסרו באופן אישי. כצפוי, המערך האוטומטי יצר לא מעט בלאגן ואנשים שהתייצבו נשלחו בחזרה הבייתה. סיפר לי חבר מהסדיר שזה היה הסיפור שלו - אחרי שקצינת הקישור לא ענתה ובשלישות לא ידעו מה להגיד לו, הוא התייצב ונאמר לו שאין בו צורך.

מקפ"צ דאגו להתקשר לאחר מכן לוודא שהנושא טופל, מה שגרם לי להרגיש שאכן נעשה טיפול - ולא בשיטה הצה"לית הידועה.

nathaliesh

New member
המממ... מתקשה לחשוב על מקרה שבו יש צורך

לצור איתם קשר למעט כמובן מי שצריך ללכת למילואים וכנראה שאין רבים כאלה פה

מן הסתם

אין שום סיבה ליצור קשר עם מערך הקישור אלא אם צריך ללכת למילואים, ובמצב חירום כמו זה שאנחנו נמצאים בו רבים וטובים הוזעקו ואחרים רוצים להתנדב למילואים. היות שאנחנו פורום של חבר'ה צעירים חלק נכבד מהחברים כאן הם מילואימניקים, חלקם פעילים פחות וחלקם יותר (במילואים, אם כי לאחרונה גם בפורום...).

באופן כללי מערך הקישור עובד בימים אלו בטירוף גם בלי שיפנו אליהם, ויעידו על כך הטלפונים הרבים ש(גם) אני קיבלתי בשעות לילה מאוחרות.

הם ללא ספק עובדים קשה

יש הרבה אנשים שגוייסו במקום העבודה שלי, ויש גם אחד שלא מיהר להתייצב אז חיפשו אותו בעבודה. היו גם כאלו שהתייצבו ושחררו אותם, הליכי הגיוס כללו לא מעט טעויות ואי הבנות וזכיתי בימים האחרונים לשמוע שלל טענות על קצינות קישור ועל החייגן ועל טלפונים שהעירו אותם ואת הילדים בלילה ואחרי כל זה עוד אמרו להם ללכת הבייתה. יש גם נשים שגייסו את הבעלים שלהן ובחור אחד שגייסו את החברה שלו וצחקו עליו בגלל זה.

אני פטורה ממילואים, אבל חברה טובה שלי קיבלה צו 8 כשהכל התחיל והיא עדיין שם.

YTmda

New member
Home sweet home...

עכשיו אין לך לגיטמציה לכעוס עלי שאני לא מגיב פה!
טוב?!
יופי...

אז אחרי שבוע מפרך במילואים אני יכול להגיד שממש לא היה לי ממשק עם החייגן ועם מערך הקישור. מי שגייס אותי היה הסמ"פ ולא החייגן (לא ברור לי למה) וזה הכל...
הבעיה היחידה שהייתה היא שהתייצבתי במקום שבו הייתי אמור ואז אמרו לי שאני צריך להתגייס במקום אחר (גם בעיר). רק אחרי שיחות עם הסמ"פ שלי הסכימו לגייס אותי משם ולא לשלוח אותי למקום אחר (שאליו כמובן אין לי איך להגיע בשבת פרט למונית ספיישל).

בינתיים הסיפור שלך דיי ייחודי. אני יכולה לספר שאת המפקדים שלי היה בלתי אפשרי לתפוס, אבל זה היה דיי צפוי. הסיפור של הגיוס במקום אחר ובעיות ההגעה דווקא נשמעים כמו ממשק עם מערך הקישור, גם אם באופן אחר - ומהסוג שלדעתי קרה לא אחת. ביחידה שלי היו מי שנענו לחייגן ואחרי שלא הצליחו לתפוס את קצינת הקישור פשוט התייצבו, ואחרי טרטור ארוך או ארוך פחות, נאמר להם שאין בהם צורך ושיחזרו הבייתה. יפה שלך היה את הסמ"פ שדאג לך, הזכרת לי מקרה עבר שהגעתי למקום הלא נכון בגלל טעות של הקישור, וכשהתקשרתי לקצינה היקרה היא אמרה לי פשוט להגיע למקום הנכון. כששאלתי איך אני אמורה לעשות את זה התשובה שלה הייתה "עם האוטו"

אושי231

New member
ככה זה כשמפקדים עושים מה שהם רוצים

אני מניחה (רק משערת) שרצו שתתגייס במקום המפגש בעיר שלך או בעיר קרובה, ואילו הסמ"פ רצה שתגיע ישירות לימ"ח או משהו כזה..
מצד שני גם היו צריכים להיערך לכך שיהיו אנשים שיגיעו ישירות אל המפקדים ויציידו את המפקדים בטפסי חיול כדי שהם יוכלו לחייל ולא יצטרכו לטרטר את החייל.
זה אגב מה שבעלי עשה- הוא הגיע ישירות לימ"ח במקום למקום המפגש, אבל שם לא הייתה בעיה וחיילו אותו מיידית. הוא אומר שההתארגנות הייתה סופר מהירה ותוך כמה שעות כבר היו על האוטבוס.
אצלי מן הסתם לא היו תקלות מהסוג הזה- אני אחראית על הגיוס ביחידה שלי

אושי231

New member
תודה רבה

סה"כ רוב החוויות היו חברתיות בעיקר- כיף עם האנשים המדהימים שאיתי.
מעבר לזה מבחינה שלישותית היה הרבה עומס. אבל לא משהו שלא היינו מוכנים אליו. אנחנו מתורגלים כל כך טוב שיכולים לעשות את זה באמצע הלילה מתוך שינה (והפעם זה באמת היה באמצע הלילה מתוך שינה)

YTmda

New member
האמת היא שלא...

הסמ"פ אמר לי שאני יכול להתייצב באחת משתי נקודות בעיר.
באופן טבעי הלכתי לנקודה הקרובה יותר (מרחק הליכה), שגם הייתה רשומה לי בטופס עדכון הפרטים האחרון. שם אמרו לי שאני צריך ללכת להתייצב בנקודה השניה בעיר, שהיא לא מרחק הליכה ואין אוטובוסים (שבת).
התשובה של אחד החבר'ה שם בנקודה הייתה שאני אקח מונית ספיישל.

אחרי שלא הסכמתי, הקצינה במקום אמרה לי להתקשר למוקד כלשהו (שבו לא הייתה תשובה) והחלטתי על דעת עצמי להתקשר לסמ"פ ונתתי לו לדבר עם הקצינה שהשתכנעה (מאוד מהר, יש לציין) לקלוט אותי אצלה.

אושי231

New member
בסדר גמור
לכן אמרתי שאני

רק משערת ולא מיהרתי לקבוע

בכל אופן מעולה שבסוף הסתדר לך

למעלה