מה עוד אפשר לחקור בגיאוגרפיה?

kukushon

New member
מה עוד אפשר לחקור בגיאוגרפיה?

מאוד קשה למצוא נושא שהוא מעניין שאפשר לחקור אותו בתכום הגיאגרפיה.האם קיים משהו חדש, האם יש על מה לחשוב?

משוש30

New member
../images/Emo12.gif מה זאת אומרת קשה???

יש אין סוף נושאים !! באיזה כיוון? פיזית? היסטורית? פוליטית? כלכלית? רק תגיד...

kukushon

New member
מזל טוב!

אני רוצה לשלב GIS עם גיאוגרפיה ערונית, להמציא משהוא חדש, משהו יעיל, לא לעשות מחקר רק כדי לקבל ציון.

שי רגב

New member
"להמציא משהו חדש"...

לפי מיטב הבנתי, "המצאות" מתגלות באחת משתי הדרכים: 1. ב מ ק ר ה. 2. לאחר מחקר של שנים (תארים מתקדמים...), במהלכם את נחשפת לכל מה שקיים בתחום (כי - מניין לך האם התחום שאותו את "ממציאה" לא התגלה כבר ע"י אחרים לפנייך??...). הדרך המומלצת על ידי היא: התנסות אמפירית(
) ושילובה עם מחקר אקדמי. אבל, כמו שמרו לפני ("משוש"?): הגיאוגרפיה היא אוקיאנוס אדיר מימדים, קיימים אין-סוף תחומים שיש וניתן לחקור. אבל, מדע הגיאוגרפיה ארוך כמעט כימי האנושות. אין כמעט חידושים גדולים (יש צורות חשיבה חדשות...) ובכל תחום שהוא בחיים - ההמצאה הנו נושא מ-א-ו-ד מסובך (ראי תחום ההי-טק: האם ידוע לך, באחוזים, כמה רעיונות וסטארט-אפים "זרקו לחלל האוויר", וכמה מהם באמת הצליחו "להתרומם"????...). בקיצור: סחטיין על השאיפות, על החלומות (בזכות אנשים כמוך כדאי לחיות!
), אבל אני מנסה לפרוש לך "רשת ביטחון מציאותית", עמ"נ שהנפילה לא תהיה קשה מדי... בהצלחה!

kukushon

New member
אולי אני אבין?

מה שאתה אומר זה נפלא!תודה! רק אנף אחד לא מובן לי בגיאודרפיה, זאת גיאוגרפיה אנושית. אולי תוכל להסביר לי איפה ההבדל הצר הזה בין גיאוגרפיה קוגנטיבית ופסיכולוגיה, בין גיאוגרפיה חברתית וסוציולוגיה?האם המחקר הוא באמת גיאגרפי?

שי רגב

New member
פרופ' יובל פורטוגלי!

לפי השאלה אני מניח שאת לומדת באוניברסיטת ת"א... כי "אבי" המונחים הללו, בחוגים לג"ג בארץ הוא פרופ' פורטוגלי. לצערי למדתי אצלו רק קורסים וחצי. אני מ-א-ו-ד מ-א-ו-ד מעריך אותו אבל ממש לא יכול לענות לך על השאלה. מציע לך לשאול אותו ישירות (ובתקווה שיהיה לו פנאי לשבת ולשוחח). אגב, פרופ' פורטוגלי הוא אחד האנשים שאני יותר מעריך בחיים בכלל ובאקדמיה בפרט. פילוסוף גדול ואיש בעל יושר אישי גבוה.

שי רגב

New member
ולשלאלת המחקר:

כל מחקר/נושא שיש לו היבטים וביטויים על המרחב (ובמרחב) שייך לדיסציפלינה הגיאוגרפי. זו בדיוק הסיבה לאמירתי כי תחום זה (הדיסציפלינה הגיאוגרפית) רחבה ועמוקה כמו כל האוקיאנוסים כולם!
בהצלחה!

kukushon

New member
אני מפסיקה לשאול שטויות

עכשיו אני מתחילה לחפש נושא מעניין ותאתגר, מכווה שאצליח.

יותר טוב תישאלי ?. .............

מדוע נושא של גיאוגרפיה הוא כל כך חלש בארץ שלנו ? . בקושי יש פקולטות לגיאוגרפיה ( חוץ מ-אוניברסיטת תל אביב = " יד אבנר ) . קחי למשל ארצות כמו אנגליה , צרפת , אמריקה שלהם יש ממש חברות גדולות של גיאוגרפים .

kukushon

New member
יש ביקוש?

האם יש ביקוש לגיאוגרפיה?אני לא חושבת. גיאוגרפיה זאת מדע שקשורה למרחב,המרחב(שטח) של ישראל הוא קטן מה שאפשר למדוד מדדו ומה שאפשר ללמוד למדו, יכול להיות שזאת הסיבה. איזה הון כספי אפשר להוציא מגיאוגרפיה בהשווה למדעים אחרים? פיתוח טכנילוגיות זה מה שמעניין את כולם עכשיו.

אז בגלל זה לא צריך ליבנות בתי-ספר

זאת לא סיבה שבגללה לא ייבנו כאן בתי-ספר ו-פקולטות בנושאים גיאוגרפיים

משוש30

New member
גיאוגרפיה היא הרבה מעבר למדידות

גיאוגרפיה היא כל דבר שקשור למרחב. לדוגמא גיאוגרפיה היסטורית בודקת את הקשר בין היסטוריה ותרבות לעיצוב המרחב והשפעה הדדית של אנשים על המרחב והמרחב על האנשים בראי ההיסטוריה. אני עושה עכשיו עבודה בגיאוגרפיה היסטורית על השפעת הפוליטיקה הכנסייתית על עיצוב הנוף של ארץ ישראל. גם בגיאוגרפיה פוליטית אפשר לבדוק סוגיות מרתקות למשל השפעת גדר ההפרדה על החיים של הפלשתינאים, או על יחסי ישראל-פלשתין או על יחסו של העולם לישראל...יש אינספור נוסעים שקושרים בין תרבות ואנשים לבין המרחב. מדידות, גילויי מקומות וכד' זה אמנם גיאוגרפיה אבל בעיקר גיאוגרפיה של "פעם" היום מסתכלים על הנושא הזה מזוית ראיה רחבה בהרבה ואם מותר להגיד, גם הרבה יותר מורכבת ומעניינת!

kukushon

New member
חייבים

חייבים ללמוד גיאוגרפיה בבתי הספר, זה מה שיתן הרחבת התפיסה ותודעה. לפי ההגיון גיואגרפיה היסטורית זאת חלק מההיסטוריה,ו לא חלק מגיאוגרפיה. אם מדובר על גיאוגרפיה אז אפשר גם לחקור למה אנשים מתחילים לסנות אחד את שני עקב כיבוש של קרקע שלהם?מה הבדל בין תפיסת המרחב(מקום) של אנשים ובעלי חיים?זו גיאוגרפיה גם? קצת קשה להבחיןאיפה המקום של גיאגרפיה, להרבה דברים יש ביטוי במרחב.

הנושא של הגיאוגרפיה כאן בארץ חלש !

כל הנושא של הגיאוגרפיה כאן בארץ הוא חלש מאוד ! מאוד ! מאוד ! . במיוחד תיכנון עירוני ו-תיכנון נוף שאלה גם נושאים חלשים כאן בארץ . כאן ב-ישראל , יודעים יותר טוב להרוס מאשר לתכנן ולהקים ולימדוד .

שי גנדל

New member
זה מה שיפה בג"ג

מה שמעל לאטמוספירה שייך לאסטרונומיה (תחום מרתק בפני עצמו). מה שמתחת לאדמה - גיאולוגיה נטו. כל שאר התחומים ניתנים לקישור לג"ג: אקלים, טופוגרפיה, רפואה, כלכלה... רפואה, למשל, עוסקת בהקשרים הגופניים של הבריאות - תפקוד איברים, מערכת החיסון, השפעת מזון וכד'. הג"ג תעסוק בזה הרבה פחות, ותתמקד בהיבטים הגיאוגרפיים של מחלות - אופן התפשטות מגיפות כתלות בהגירה, למשל, היחס בין מעמד כלכלי/חברתי לשיעורי תחלואה וכיו"ב. מה שכן, זה באמת דו סיטרי. הקורס ג"ג קוגנטיבית יכול להלמד גם בחוג לפסיכולוגיה, לדוגמה. זה גם נותן יתרון למי שעוסק באיכות הסביבה, כיוון שהוא מכיר הן את ההיבט האקלימי והן היבט הפעילות האנושית של הנושא.

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif סוף, סוף...

כבר התחלתי להתייאש...! (חוץ ממשוש ועוד איזה אחד או שניים...)

שי רגב

New member
רוצה נושא למחקר גיאגרפי?

בבקשה: 1. פריסה מרחבית של אירועי הטירור והשפעתם על הרגלי בילוי של הישראלים. 2. פריסה מרחבית של אירועי טירור והשפעתם על התקפי חרדה וביעותים בקרב אוכלוסיית הילדים והנוער היהודים בישראל. כמו שאמרה משוש: אין סוף נושאים למחקר הגיאוגרפי בישראל!!

אני ואתה זה כמו שמיים וארץ

אני אומר שהגיאוגרפיה כאן היא עדיין בתהליך של היתפתחות ואתה מדבר איתי על מחקרים . אני מדבר שעדיין לא ניפתחו מספיק בתי ספר ומוסדות מחקר ואתה מדבר איתי על חוגים .

למעלה