מה עוד אפשר לעשות עם התואר?

רונרונה

New member
מה עוד אפשר לעשות עם התואר?

חוץ מלהיות מרפאה בעיסוק ממש שמעבירה טיפולים מקצועיים, מה עוד אפשר לעשות עם תואר בריפוי בעיסוק? אני אחרי מספר מועט של שנות עבודה ואני רוצה משהו אחר. יש דברים כאלה? אשמח מאוד לתגובות תודה

לילך מ

New member
כמה רעיונות

* תועמלנית רפואית (שיווק תרופות בקרב רופאים) * אשת מכירות של מוצרים בתחום השיקום, למשל * תפקיד הסברתי, במשרד הבריאות למשל בתחום המניעה של תאונות בית של קשישים (ראיתי פעם הצעת עבודה כזו). * יד שרה *להרחיב את הידע בתחום התינוקות ולהעביר סדנאות להורים (עיסוי תינוקות, ליווי התפתחותי וכו') זה מה שעולה לי בראש כרגע. בהצלחה

רונרונה

New member
תודה. אין לי כל כך כישורים של מוכרת

אז דברים בסיגנון הזה לא יתאימו לי. ומאוד קשה לי מול קהל

אם כן, עזבי רגע

את "ריפוי בעיסוק" - מה נראה לך שמתאים לך שהוא לא עם קהל ולא מכירות? אם את באמת לא יודעת, יש ספריית מקצועות באוניברסיטה. יושבים, מדפדפים ולומדים מה יש שם בחוץ מבחינת סוגי העבודות שאנשים עושים וגם איזו הכשרה צריך כדי לעבוד בהן.

רונרונה

New member
איפה זה קיים?

הספריה הזו? בירושלים איפה מחפשים את זה ואת מי שואלים?

א ל י ו ש

New member
ספריה

יש ספריה גם במרכז ליעוץ ומידע תעסוקתי. אני ביקרתי בספריה בתל אביב לפני כמה שנים, הכניסה חופשית לכולם. ידוע לי שיש להם עוד סניפים. הנה כתובת האתר שבו מפורטים הסניפים והטלפונים

שריד

New member
זה כמו לשאול מה לעשות עם ../images/Emo73.gif

התואר הוא כלי שמשרת אותך...אל תצמצמי את הראיה שלך דרך
של התואר... תחשבי ב
מה יתן לך תחושה
.... אח"כ הדברים מתלגלים מעצמם
...

רונרונה

New member
אבל

אני לא מכירה מספיק מקצועות לכן שאלתי, אולי מישהו יודע או מכיר דברים מהשטח. אין לי מושג מה אני רוצה כי אני חושבת שאני לא יודעת מה יש (אבל תודה על האמירה שלא להצטמצם דרך המשקפיים של התואר, אני ממש צריכה את זה. אבל לא מצליחה לחשוב גדול
)

mayam73

New member
מה אפשר לעשות עם התואר?

אם את בעניין של ללמוד, מבחינת רצון חזק, מוטיבצייה ומשאבים של זמן וכסף, את יכולה לבדוק עם עצמך מה מעניין אותך ולהתחיל ללמוד מקצוע חדש, או לחילופין לבדוק אופציות של לימודי תואר שני בתחום אחר. אם את לא בעניין של להתחיל ללמוד תחום חדש יש בעתונים לפעמים הצעות עבודה שפונות לאקדמאים באופן כללי, ויש חברות שאפילו מציעות לעשות הסבה על חשבונן תמורת התחייבות שלך לעבוד עבורן תקופה מסויימת. אני חושבת שבאופן כללי את צריכה לשאול את עצמך מה היית רוצה לעשות וזו צריכה להיות נקודת המוצא לקבלת החלטה לגבי עתידך המקצועי. בהצלחה.

רונרונה

New member
אבל אני לא רוצה ללמוד תואר חדש

מה שניסיתי לברר זה האם יש עוד אפשרויות לעשות משהו עם התואר הספציפי הזה. יכול להיות שאין, ואז אני תקועה.

שירהד1

Member
מנהל
האפשרויות הן רבות-

יש לי לדוגמא חברה שסיימה את הלימודים יחד איתי, ולפני כשנה הקימה חברת יעוץ ארגונומי. לפי מה שהבנתי ממנה היא מצליחה מאוד. אני מכירה מרפאה בעיסוק שעובדת בחברת ביוטכנולוגיה, ועוסקת בפיתוח של מוצרים שונים. האפשרויות באמת רבות, אבל תלוי מה מעניין אותך ומה את רוצה בעצם לעשות. זו השאלה. ועל זה רק את יכולה לענות...

רונרונה

New member
איך מגיעים לדברים האלה

מעניין אותי איפה יש ארגונומיה שאפשר להשתלב בה למשל?

הדוגמאות ששירה נתנה

הן דוגמאות ליוזמה של האנשים שיצרו לעצמם עיסוק שמעניין אותם. "ארגונומיה שאפשר להשתלב בה" - זה משפט לא ברור. בכל מקום בו יש סביבת עבודה גם יש פוטנציאל לעבודה ארגונומית. את הפוטנציאל הזה ראו אלו שיזמו את הקמת החברה לייעוץ ארגונומי.

mayam73

New member
בהמשך ל"מה אפשר לעשות עם התואר"

המסר שניסיתי להעביר לך, ואחרים גם ענו לך באותו אופן, זה שהשאלה שלך לא צריכה להיות "מה אפשר לעשות...", אלא "מה אני רוצה לעשות..." ומכאן תצאי לדרך. בהצלחה

Mנטה

New member
נראה לי שבשנות ה2000

לא ממש צריך מקצוע אלא יזמה. אנשים עם רעיונות טובים עושים מה שהם אוהבים בתנאים שנוחים להם ומתפרנסים מזה. זה יכול להיות אתר אינטרנט שמצליח לפרנס חלק מהאנשים וזה יכול להיות משהו שאת עושה לבד ומוכרת זה יכול להיות יעוץ עם הידע שיש לך זה יכול להיות מסלול יצירתי יותר תחשבי מה את רוצה לעשות. לא מה יש אלא מה את רוצה. ואחרי שתדעי מה בא לך, תנסי לראות איך מגשימים את זה ואיפה. אם אין לך רעיון מה את רוצה, תסתכלי מסביב על מה שאנשים עושים ועל מה שאת עושה ותנסי לגזור מזה מסקנות. מה שבטוח צריך - זה אומץ ויכולת שיווקית.

רונרונה

New member
תודה לכולם

לא יודעת אם זה בגלל שעברתי כמה שנים מתסכלות וקשות במקצוע. אבל אתם כל כך הרבה מדברים על אומץ ויוזמה ויצירתיות,ויכולת שיווק. להמציא דברים חדשים ורעיונות חדשים. ואני לא מרגישה שיש לי את זה. מרגישה שאני רוצה משהו אחר,אבל אין לי לא כוחות, לא מוטיבציה ואני לא חושבת שאי פעם היתה לי יכולת להקים עסק בעצמי (יש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלה שלא). קצת מיואשת. תודה לכולם על הניסיון לעזור ולייעץ. אולי בסוף אני אלך להיות פקידה או משהו רק כי צריך לעבוד במשהו כדי להתפרנס.

Mנטה

New member
תראי

כל הסבה מקצועית דורשת כוחות ומוטיבציה. ואחד הדברים שיוצרים את הכוחות והמוטיבציה האלו, זה אם משהו מדליק אותך. יש משהו כזה ?

רונרונה

New member
אני הרבה חושבת

על הנושא הזה. ואני לא מוצאת משהו ש"מדליק" אותי. משהו שאני מאוד רוצה ומוכנה להשקיע כוחות ומאמצים בשבילו. אין לי דבר כזה לצערי. אם היה אולי הייתי מנסה ללכת לכיוון. תמיד כשאני נכנסת לכאן אני מתפעלת מזה שיש כאן כל כך הרבה אנשים שגם אם הם מתוסכלים מהמשכורת, הם נהנים מהעשייה. ואין לי את זה.לצערי.

למעלה