ועוד בקשר לביטוח לאומי
שלום שבע. ברוכה הבאה לפורום. שבמשך הזמן תגלי כמנ נוא טוב ותומך ומועיל. לגבי שאלתך על ביטוח לאומי: אם את עובדת את יכולה להגיש בקשה לביטוח לאומי לוועדה לפטור ממס הכנסה. את צריכה להתקשר לביטוח הלאומי (כל סניף). להצטיד בטפסים לועדה לפטור ממס הכנסה. למלא את כל הפרטים הנדרשים, להמתין לזימון לועדה (אחרי תשלום אגרה כמובן, בלי זה אי אפשר). בינתיים - לאסוף כל מסמך רםואי שיש בידיך. כולל כל אישורי אישפוזים, תוצאות בדיקות, המלצות רפואיות (ריאומטולוג מטפל וכו') להכין תיק מפורט ככל האפשר, עם צילומים, שיקופים וכל מה שהצלחת "לאסוף".. ואם זה כמו אצל כולנו - ברור שזה לא מעט. ועוד עצה חשובה מאד: להכין "טבלאת אירועים" כרונולוגית משלך: פירוט תאריך, אירוע, בדיקה, תוצאה, אישפוז וכו, וזה על מנת ליצור רציפות גהינום, כמו שאני מכנה זאת, וזה עוזר לווכדה ליצור תאריכי זכאות. ועכשיו לעיקר: משתוזמני לוועדה - רוב הסיכויים שייפסקו משהו מאד פרווה. ואז - ללא שהיות להגיש ערעור. אגב - יש גופים שיכולים לעזור לך עם כל הניירת וההגשות, תמורת אחוזים לא מעטים. אם את חברה בקופ"ח מכבי - יש להם אגף מיוחד המתמחה בכך. וזה יכול להגיע לסכומים נכבדים, תלוי בהכנסתך ובתקופת הזכאות. ואיך זה הולך בוועדה? הם קובעים לך אחוזי נכות , רק לצורך מס. על כל תקופה בה ייפסקו לך 90 אחוזים ומעלה - תהיי זכאית להחזר של כל 100 אחוז מהמס ששילמת בתקופה הזו. פחות מ - 90 טחוז לא מקנה לך דבר. אני - לאחר ערעור, עם מהלך מחלה אינטנסיבי, כולל אישפוזים משתרעים על פני שנתיים כמעט, קיבלתי 100 אחוז נכות למשך 11 חודשים, ועוד 49 אחוזים לצמיתות. הרשי לי לאחל לך קודם כל בריאות והרגשה טובה. ורק אחר כך הצלחה מלאה בנפתולייך בסבלות הביטוח הלאומי. והרגישי חופשי לשאול כל שאלה שתעלה במוחך. דרור