מה עונים לילדים ששואלים על מוות?

מה עונים לילדים ששואלים על מוות?../images/Emo121.gif

ביתי בת 4 וחצי, הפתיעה אותי היום עם שאלות מהסוג הזה: מדוע מתים? האם גם את תמותי? (הסברתי לה עם "שקר לבן" שמתים כשזקנים מאוד...) לא רוצה שתהיי זקנה. לא רוצה למות. לא רוצה להיות סבתא... מאוחר יותר שינתה נושא... מה עונים? מה מסבירים להם? מה זה מוות? קסמי אהבה, אני חברת קומונה "מעגל אמהות" בתפוז, וזוכרת שלא מזמן ענית מאוד יפה על הנושא. לא מצאתי את הדיון. את יכולה לפרט? תודה!

היי מאמי דבי../images/Emo24.gif ברוכה הבאה../images/Emo23.gif../images/Emo39.gif../images/Emo65.gif

אכן הנושא מוכר לי מאוד ואני אפילו זוכרת את עצמי שואלת שאלות כאלה סביב הגיל הזה. גיל 4+ זהו הגיל שילדים מתחילים לעבד ולחשוב על המוות. אני קוראת לזה "גיל מיסטי" שבו מתחילים לשאול על המוות על אלוהים ומי ברא את אלוהים.... בתי (כיום בת 9) שאלה כל הזמן על המוות והאם אני אמות? והיא כל הזמן אמרה שהיא לא רוצה שאני אמות... ומה אני אעשה אם היא תמות (מיותר לציין ששאלה כזו ישר העלתה לי גל ענק של דמעות לעיניים...)
עניתי לה במה שאני מאמינה שלכל אחד יש כאן משימה עלי אדמות וגם אם מתים עדיין אנחנו יכולים להפגש...

תודה על קבלת הפנים ועל התשובה!

אמרתי לה שמה שמת הוא הגוף, ושהזכרונות על האנשים שמתו תמיד נשארים בתוכנו. (לא נכנסתי לנושא הנשמה...) וסיפרתי לה על אנשים שהיו קרובים אלינו שהיא לא הכירה : אבא של בעלי, או סבתא שלי שזכתה להכיר כתינוקת ויש לי תמונות להראות לה. וואו ! כמה קשה למצא את התשובה המתאימה לגיל הזה !

איזו אמא מקסימה../images/Emo99.gif

האמת? נושא המוות לא פשוט גם למבוגרים... עם כל האמונה שלי בגילגול נשמות והמשכיות הנשמה עדיין האובדן הפרידה מאדם פיזי מאוד קשה וכואבת....

למעלה