מה? עוף אחד לא יודע???

מה? עוף אחד לא יודע???../images/Emo108.gif

אף אחד לא יודע איך אומרים באספרנטו ברווז? איך אומרים: 1) ברווז 2) תרנגול הודו? 3) טווס 4) מה זה kataro?

על ברווזים ושאר עופות

ירוק יקר, אני מניח שהחידה מופנית רק למי שאינו יודע אספרנטו, נכון? (לדוברי אספרנטו אין כל בעייה לענות ולכן הם לא השיבו. הם משאירים את הבמה ל"חוצנים"...)

8vD

New member
ברווז ../images/Emo54.gif

זה anaso. מלה נוראית לחיה תמימה. תרנגול הודו: יש לי סיבה לחשוד שזה meleagro. אבל בגלל שירוק הוא השואל אני נאלץ לשנות את התשובות שלי ל: anasajho kaj hodu-shauarmo kataro צריך להיות "הגזע החתולי", נכון? אבל עם K גדולה, זה הופך לנסיכות במפרץ הפרסי, שאין לה קשר מיוחד לחתולים. אז התשובות שלי הן: pavajho ,hodu-shauarmo ,anasajho ו-"הגזע החתולי", והמכנה המשותף הוא:
אוכל.

על נזלת ושאר מרעין בישין

kataro זה נזלת ואם את/ה חומד/ת לצון, מיקבץ חתולים. Ghis´ kis´ pis´ והפרוש למביני דבר. יובל.

הגזע החתולי מנוזל? ../images/Emo108.gif

טוב, שמחתי במיוחד לקבל את התשובות שלכם, משום שפעמים רבות שאלו אותי אנשים האם יש כפל משמעות באספרנטו? אחד ה"אישומים" נגד עושרה הלשוני של שפת האספרנטו היה שאין בה כפלי משמעות. אם כן, kataro זה גם נזלת. כמו כן אבנר היקר, אני בטוח שיש לך דוגמאות נוספות. ואתה מוזמן לזרוק לנו מידי פעם Oston.

כמה כפלי לשון ידועים

lupago=lu-pago דמי שכירות, lup-ago-מעשה זאב karnavalo-קרנבל +עמק הבשרים kamparano-איכר, בן-כפר וצפרדע שדה pac/amanto-אוהב שלום, paca manto-גמל שלמה המלך אוהב שלום etagho-קומה בבית, et/agho-גיל הקטנות kolego-עמית וצואר גדול Ghirafo havas kolegon karamelo-קרמל,kara/melo-גירית יקרה ועוד ועוד ועוד...

שני משפטים דו-משמעיים(כפלי לשון)

La letero estas sendata sendata המכתב נשלח(עכשיו) ללא תאריך. La filino estas sendota sendota הבת תישלח ללא נדונייה.

למעלה