מה עושה גלגל חמישי?

magenta73

New member
מה עושה גלגל חמישי?

חברה טובה שלי, יש לה חבר, גרים יחד כבר והכל סבבה. אני מאוד אוהבת אותו, אחלה בחור. מה הבעיה?... כשאנחנו נפגשות, זה תמיד איתו, והם תמיד בפוצי-קוצי קיצוני. גם בפיזי - נשיקות וכו' וגם במילולי - אם אני נכנסת לשיחה פעם ב... אני צריכה להודות להם, באמת. כי הרי זה בדיוק הזמן לדבר על מה שניהם צריכים לעשות בבית או כל מיני דברים שקשורים רק אליהם, או לא משנה מה, היא מדברת איתו. לא איתי. כשאני שם. זה ברמות של חוסר טאקט שאחרי שההוא נפרד ממני, היא דאגה לי, ביקשה שאני אבוא אליהם הביתה, והם לא הפסיקו להתחבק ולהתנשק לי מול העיניים. בזמן שאני בהלם מההתהפכות, כן, ולא ממש בא לי לראות פוצי-קוצי... אפשר להגיד שמאוד לא נעים לי. ממש. ואני לא יודעת איך לפנות אליה ואיך להגיד, ומה להגיד. אני יודעת שאם זה היה הפוך, אני לא הייתי מתנהגת ככה, פוצי-קוצי אני שומרת לאינטימיות בין שני אנשים, לא כשיש עוד משהו בסביבה, ולכן, אפילו לא יודעת מה עובר לה אם עובר לה משהו בראש כשהיא עושה את זה. ואם היא בכלל מבינה כמה חוסר נוחיות זה גורם לי להרגיש. אקיצר, אני לא רוצה לצאת לא מפרגנת, כי אני כן, אבל יש גבול לכול פירגון. אז, שתי שאלות: א. מה אני עושה, קיצר. ב. איך אתם מתנהגים בסיטואציות כאלה, כשאתם בזוג או כשאתם הגלגל השלישי...

orrin

New member
אז ככה

א. יש לך שתי אפשרויות- האחת היא לדבר איתה והשניה היא לא לדבר איתה. בהנחה ובחרת לא לדבר איתה, זה יהיה רק עניין של זמן עד שתתרחקו, מכיוון שאף אחד מאיתנו לא שם את עצמו במודע במקום שלא טוב לו בו או במקום שמעורר חוסר נוחות. חוץ מזה, ככל שיעבור הזמן ההתעסקות בזה תבעבע עד שבסוף תגלוש לאחד מהשניים- ניתוק שקט או פיצוץ. עכשיו, חברות היא לא רק פרפרים ופרחים, היא לא רק סרטים (בקולנוע), בתי קפה ומסיבות. חברות היא גם- ואולי בעיקר- לדבר על מה שעובר בפנים, למרות שלפעמים זה לא קל או פשוט. השאלה היחידה היא - כמה הקשר שלכן חשוב לך? אם הקשר מספיק חשוב לך כדי לשמור אותו אני הייתי מדברת איתה. קובעת איתה שיחה ב4 עיניים במקום נייטרלי (כדי לא להכניס אותה לפינה) ושמה את הקלפים על השולחן. אני לא חושבת שקשר בו אחד הצדדים לא מרוצה/לא מרגיש נוח/ כועס/ נפגע וכו' יכול להחזיק מעמד. ושוב- זו רק אני ב. האמת שאף פעם לא הייתי במצב שתארת, כי ביני לבין החברות/ידידים שלי יש הבנה שיש שיחות ל4 עיניים ושבן זוג הוא לא כל העולם ולכן אנחנו נפגשים לבד, בלי בני זוג משום צד. גם כשאני עם חבר וגם כשהם עם חבר/ה אנחנו שומרים זמן רק לנו. בהצלחה ו
מכאן

magenta73

New member
תודה מותק

א. כן, זה ברור שצריך לדבר, אבל איך בכלל מתחילים? מה אומרים שלא ישמע קנטרני? ב. כשאנחנו לבד, השיחות, חלקן הגדול הן על.... תנחשי לבד. רמז - לא עלי.

orrin

New member
איך מתחילים?

בהתחלה.... תשבו במקום נייטרלי, ב4 עיניים. יש שיטה שנקראית "i statement not you statement " מה זה אומר בעברית? תדברי על עצמך, מה את מרגישה וחושבת ולא מה היא/הם עושים. אנשים הרבה יותר מתגוננים מול משפטים כמו "את גורמת לי להרגיש רע" מאשר מול משפטים כמו "כשאני בסיטואציה כזו וכזו אני מרגישה רע". אני מאמינה שאם הקשר הזה חשוב לך את צריכה לקחת בחשבון שלא לפתוח את הדברים יגרום להתנתקות בשלב מסויים, כי אף אחד לא נמצא מרצון איפה שרע לו. ולכן כדאי שתחשבי עם עצמך מה הכי מפריע לך? זה שהיא לא סותמת את הפה? זה שהיא לא מקשיבה לך? זה שאתן תמיד נפגשות יחד עם בן הזוג שלה? ברגע שתמקדי את מה שהכי מפריע לך יהיה הרבה יותר קל לדבר על זה. ולגבי איך זה ישמע- יקירתי, זה כבר לא תלוי רק בך. כולנו שומעים דרך הפילטרים שלנו, ואת צריכה לקחת בחשבון שאיך זה ישמע תלוי גם במקום שהיא נמצאת בו. בהצלחה

magenta73

New member
זה בסדר, כבר נעשה.

היא קיבלה את דברי בהבנה. נראה מה יהיה הלאה.

bulb

New member
נח בתא המטען

את יודעת מה אומרים:איף יו קאנט ביט דם ,ג'וין דם. בהצלחה ואל תשכחי לתעד את החוויה בוידאו לרווחת דרי הפורום. הפתרון לבעיה: פירוק המשוואה לגורמים. את מרגישה מיותרת בנוכחותם? אין בעיה. פשוט מאוד אל תהיי איתם. אם היא תשאל למה את לא מתראה איתה/ם ,השיבי לה שלא נעים לך להיות בנוכחות המצרפתים בפרהסיה. אם היא לא תשאל - יופי של חברה יש לך. שני הסנט לבוקר זה.

זמשוש

New member
לא להאמין...

הבחור יודע לענות גם לעניין וברצינות לפעמים ... אני מסכימה עם באלב נכון שהיא חברה ואת רוצה לפרגן אבל באמת יש גבול למה שאדם יכול לספוג. אם זה מגיע לרמה בלתי אפשרית (וזה הגיע כמו שניתן להבין ממך) אז פשוט להתרחק טיפה ואם היא חברה מספיק טובה היא תקלוט שהתרחקת... מה שקצת מציק לי זה מה שרשמת בסעיף ב בתשובתך לאורין... עושה רושם שהיא חושבת רק על עצמה ולא על החברים שמסביבה... אגואיסטית היו אומרים... ואם היא כזו יש מצב שהיא לא תקלוט... ועוד דבר קטן. את צריכה לנסות להפסיק לתפקד כפסיכולוגית של החברים שלך (זה עוד דבר שעלה מאותו סעיף ב).

magenta73

New member
מה זה "פסיכולוגית" של חברים שלך

חברים שלך לא באים עליך להתייעץ וכו'? בטח שכן, זה חלק מהחברות, לא?... אבל אני כן צריכה לפתוח ת'פה שלי איתה, זה כן. להגיד לה שזה לא מתאים לי. יש גבולות.

זמשוש

New member
ברור שכן

אבל בשיחות שלי עם חברים וחברות... אנחנו לא מדברים בעיקר עליהם... כן, הרבה פעמים גם אני מוצאת את עצמי בעיקר מקשיבה או משתתפת בשיחה על מי שמולי ופחות עלי. אבל אם אני מרגישה שאני לא יכולה אפילו להשחיל מילה עלי או שאני מנסה לספר משהו אבל מגלה חוסר התעניינות מהצד שמולי וזה משהו עקבי בשיחות ביננו כמו שהבנתי מדבריך... אז כנראה שמשו פה לא מסתדר נכון .

magenta73

New member
אני כן יכולה להשחיל מילה

ואפילו משפט. ואפילו כמה. את יודעת, הכל תלוי גם בנסיבות. לפעמים את השומעת ולפעמים את המדברת.

Vdrums

New member
א. מדברת איתה אם היא חברה

ממש טובה. ב. לא זכור לי מתי הייתי פעם אחרונה בסיטואציה כזאת. בזמן שגרתי עם חבר שלי ובמקביל היתה לי חברה והיא היתה אצלנו הרבה, גם יצאנו הרבה ביחד מעולם לא היינו קוצי מוצי מול הפרצוף שלו. ג. התחתנתי ביום שני שעבר.
עם אותה חברה.

זמשוש

New member
ככה אתה שומר סודות?!?!?!

מייזל טוייב!!!! בקרוב אצלנו
אולי תראה איזה תמונה שלכם מהיום השמייח?

Vdrums

New member
תודה ../images/Emo9.gif

זה היה ממש מרגש וזו אפילו לא החתונה האמיתית!

למעלה