מה עושה מהנדס תוכנה בפועל?

benda2109

New member
מה עושה מהנדס תוכנה בפועל?

אני חושב ללמוד הנדסת תוכנה. נפגשתי עם אנשים שעובדים בתחום, קראתי באינטרנט ובידעונים של האונ'. אבל להבין בפועל איך מתנהל סדר יום של מתכנת לא הצלחתי. אפילו בקשתי מחברות היי טק לקפוץ ולראות סדר יום של עבודה. לא נענתי בחיוב. האם יש דרך נוספת בה אוכל לראות באופן מעשי מה עושה מהנדס תוכנה?

benda2109

New member
מחדד את השאלה

בתיכון למדתי שפת "פסקל". האם העבודה בהנדסת תוכנה היא ישביה כל היום מול מסך שחור-לבן וכתיבת פקודות כמו בשפת פסקל? האם ניתן לצמוח מתחום זה לתחומים נוספים כמו גרפיקה ממוחשבת, מולטימדיה, עיצוב ובניית ממשקים ואתרי אנטרנט. האם מהנדס תוכנה גם מתעסק בחזות של המוצר אותו הוא בונה? כלומר הממשק אותו רואה הצרכן/הלקוח ?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מתכנת מחשבים

מתכנת מחשבים יכול להתעסק בכל דבר שקשור למחשבים. בתחילה הוא לרוב מתעסק בעבודת תכנות- כתיבת תוכניות, דיבאגין, תיעוד. הוא יכול להתקדם לכיוון של ראש צוות וניהול מורחב יותר לגבי פרויקטים. אבל שוב,הוא יכול להתעסק בכל מה שהזכרת.

inbal76

New member
מה עושה מהנדס תוכנה

ראשית, זה דבר שמשתנה מחברה לחברה ומתפקיד לתפקיד. יש כאלו שאכן רק כותבים קוד כל הזמן. יש כאלו שעושים יותר מזה. עכשיו אתה שואל "מה זה יותר מזה?" . למשל: - צריך להגדיר את הדרישות המדויקות מהתוכנה (זה נקרא "ניתוח ואיפיון"). בחלק מהמקרים יעשה את זה מהנדס תוכנה. - צריך לתכנן ולעצב את התוכנה (זה נקרא Design). את זה תמיד יעשה מהנדס תוכנה. אפשר לומר שזה השלב העיקרי בעבודה של מהנדס התוכנה. - מחקר. (איך מיישמים את דרישות התוכנה? בהרבה מקרים יש צורך ללמוד טכנולוגיה ספציפית בשביל לפתח מוצר או פיצ'ר מסוים במוצר). - כל מה שכלול בעבודת צוות. לסיכום, סדר יום של מהנדס תוכנה יכול לכלול: - לימוד חומר (בד"כ לימוד עצמי, ע"י קריאה של חומר מהאינטרנט/ספרים/קוד של אחרים/ניסויים עצמיים). - תכנון. זה השלב המחשבתי/יצירתי. בשביל זה אתה נקרא "מהנדס"... - כתיבת מסמכים. (מסמכי איפיון ומסמכי design) - עבודת צוות: השתתפות בדיונים על המסמכים שאתה כתבת ושכתבו אחרים, סיעורי מוחות, פתרון בעיות, התיעצות ויעוץ לאחרים. - כתיבת קוד. - Debugging. (צוות הבדיקות מוצא באגים במוצר ועליך למצוא אותם בקוד ולתקן). - ארוחת צהריים
כאמור, יש מהנדסי תוכנה שעושים את כל הדברים האלו ויותר (נסיעות לחו"ל להדגים את המוצר אצל לקוח... לדוגמה), יש כאלו שעושים פחות. זה תלוי מאוד בחברה. לשאלתך: האם ניתן לצמוח מתחום זה לתחומים נוספים כמו גרפיקה ממוחשבת, מולטימדיה, עיצוב ובניית ממשקים ואתרי אנטרנט. - התשובה היא שאלו תחומים שונים ונפרדים לגמרי. אם אתה מעוניין בדברים האלו, אז אין שום היגיון בללמוד הנדסת תוכנה, אלא לך ולמד גרפיקה ממוחשבת וכד'. מי שהלך להיות מהנדס תוכנה, לא יראה בזה "צמיחה" לעבור לגרפיקה ממוחשבת אלא להיפך... האם מהנדס תוכנה גם מתעסק בחזות של המוצר אותו הוא בונה? כלומר הממשק אותו רואה הצרכן/הלקוח ? לעיתים כן ולעיתים לא. זה מאוד תלוי בסוג המוצר, בחברה, ובעוד דברים.

inbal76

New member
וכמובן כפי שציין בן חורין יש אפשרות

להתקדם לתפקידי ניהול צוות, פרויקטים ועוד.

benda2109

New member
את מהנדסת תוכנה?

הייתי שמח לעצה ממך- איך לדעת אם זה הכיוון בשבילי. אני מת על מחשבים, אני בחור יצרתי ואלי. אבל בכתיבת קוד לא עסקתי יותר מבגרות 5 יח"ל.

inbal76

New member
כן.

כתבתי לך באחד הפוסטים הקודמים מה כדאי לך לעשות בשביל לדעת אם מתאים לך - ללמוד שפת תכנות לבד בבית ולראות אם אתה נהנה מזה. לא מכירה דרך אחרת לגלות אם זה מתאים לך או לא.

למעלה