מה עושה מהנדס תוכנה בפועל?

benda2109

New member
מה עושה מהנדס תוכנה בפועל?

אני עדיין מתלבט לגביי הנדסת תוכנה באונ'. נפגשתי עם אנשים שעובדים בתחום, קראתי באינטרנט ובידעונים של האונ'. אבל להבין בפועל איך מתנהל סדר יום של מתכנת לא הצלחתי. אפילו בקשתי מחברות היי טק לקפוץ ולראות סדר יום של עבודה. לא נענתי בחיוב. האם יש דרך נוספת בה אוכל לראות באופן מעשי מה עושה מהנדס תוכנה? העניין הוא- שאני אפילו לא יודע איך נראה סדר יום של תוכניתן ומה זה כולל. בסופו של דבר- העבודה של המנדס תוכנה כוללת ישיבה ממושכת מסך שחור-לבן וכתיבת פקודות כמו בשפת פסקל? האם ניתן לצמוח מתחום זה לתחומים נוספים כמו גרפיקה ממוחשבת, מולטימדיה, עיצוב ובניית ממשקים ואתרי אנטרנט. האם מהנדס תוכנה גם מתעסק בחזות של המוצר אותו הוא בונה? כלומר הממשק אותו רואה הצרכן/הלקוח ? אני פשוט נכנס למקצוע שאני כנראה לא מכיר מה עושים בו בפועל. יעזור לי מאוד אם תענו לי
 
ניהול קריירה בחשיבה עתידנית

על פניו ממה שאתה כותב זה נראה שדי ברור לך מה הסיפור. אולי לא לברגים הקטנים אבל בגדול, אתה כן יודע. אלא שמה שמעסיק אותך הוא אופק ההתפתחות. אתה שואל כאילו שיש מסלולים מובנים שאתה רק צריך להתגלגל לתוכם ומשם הכל כבר זורם מעצמו. אם אתה לא תדע מה באמת מעניין אותך, במה אתה ממש טוב, באיזה סביבה החלקים החזקים שלך מקבלים השראה, וכו' - לא תוכל לנוע לכיוון של מימוש עצמי משמעותי. מנית מספר תחומים, מה כל אחד מהם עבורך ? לפעמים נקודת התחלה היא רק נקודת התחלה ובלבד שמשם אתה לוקח את ההגה בידיים. אני מפנה אותך למאמר שיוכל לעזור לך לחשוב קדימה ניהול קריירה בחשיבה עתידנית בהצלחה
 

asafgery

New member
מהנדס תכנה

הצצתי בפורום בעקבות האתר של אמיר, אליו הגעתי דרך עיתון דרושים אינטרנטי שמתעקש להטריד אותי בדוא"ל (זה רקע בשבילך, אמיר). אני מניח שלא תציץ בתשובה לאור הזמן שעבר, אבל יתכן שהיא תואיל לאחרים. בעשר השנים האחרונות עבדתי בתחום ההיטק בעיקר בתור מתכנת או תכניתן כמו שאוהבים לקרוא לזה. מבחינה רשמית אני לא מהנדס שכן לא טרחתי לעשות תאר רשמי בתחום. בפועל אין הבדל ביני מתכנת למהנדס תכנה. סדר היום שלי בחודשי האחרונים לעבודה (לפני כחצי שנה) היה כזה: קימה בבוקר בחוסר חשק. התארגנות (מקלחת, גלוח וכו'). רכיבה לעבודה - מיפו לאיזור ההיטק החדש של פ"ת (על כביש 4), לאורך הטיילת של חוף ימה של יפו ות"א ומשם לאורך הירקון. ישיבה משמימה מול מסך מחשב למשך כתשע שעות, בהן בעיקר הייתי אמור להראות עסוק, לרוב אפילו לא טרחתי להעמיד פנים. רכיבה חזרה הביתה. מקלחת. המשך החיים.
עכשיו תשובה טיפה יותר רצינית. הגעתי לתכנות מתוך אהבה למחשבים. תכנות היה התחביב שלי מגיל 10. תכנות יכול להיות מקצוע מדהים, מאתגר ומעניין וכן יכול להיות ההפך - מקצוע משעמם, משמים ושוחק. בשנים הראשונות היה נפלא. בשנים האחרונות היה סיוט. המעסיקים בתחום הזה ברובם בעיתיים: הם דורשים מהעובדים שעות מטורפות וכן מרשים לעצמם לחתום על חוזים בלוחות זמנים מטורפים מתוך ידיעה שהם הולכים לקרוע את כל העובדים שלהם בשעות נוספות במקרה הטוב ובימים החופשיים שלהם במקרים המגעילים יותר. לא כל המעסיקים כאלה ולא כל העובדים פראירים. בשנים האחרונות סרבתי לקחת חלק בטירוף ועדיין הצלחתי למצוא עבודות, אבל השחיקה לא פחתה לצערי. נשמע מהתאורים שלך שאתה בכלל לא מעונין להיות מתכנת, אלא להשתמש בתכנות כקרש קפיצה לתפקידים שמושכים אותך יותר. מולטימדיה זה תחום שונה מתכנות. עיצוב אתרים זה שילוב של תכנות אתרים ועיצוב גרפי, לרוב אלה שתי פונקציות נפרדות אותן ממלאים שני אנשי מקצוע שונים - מתכנת ומעצב גרפי בהתאמה. אם תכנות בפסקל לא משך אותך, אני מאמין שתכנות בשפות אחרות לא יהיה שונה עבורך באופן מהותי. אני יודע שפות תכנות רבות וההבדלים ביניהן אינם משמעותיים העיקרון זהה. תכנות הוא מקצוע תובעני ולכן איני ממליץ עליו למי שלא נמשך לתחום הזה. למעשה איני ממליץ לאף אחד לבחור מקצוע אליו אינו נמשך. יש אמנם הרבה כסף בהיטק, אבל התחום גם תובע מחיר כבד. אני ממליץ למי שלא אוהב את התחום להתרחק. אני מאמין שמי שאוהב את התחום יודע את זה הרבה לפני שהוא מגיע להשכלה גבוהה מפני שהתחום כיום נגיש בקלות לכל חובב. דבר אחרון לסיום - תכנות הוא מקצוע שדורש יכולת גבוהה של לימוד עצמי. בהצלחה.
 

benda2109

New member
תודה על התגובה

שאלה קטנה- לפי דבריך, גם אדם כמוך שאוהב תכנות לא אוהב את המקצוע כיום? תוכל לפרט למה בדיוק? רק בגלל התנאי תעסוקה? תכנות יכול להיות מקצוע מדהים, מאתגר ומעניין וכן יכול להיות ההפך - מקצוע משעמם, משמים ושוחק. בשנים הראשונות היה נפלא. בשנים האחרונות היה סיוט. מה גרם שלינוי אצלך ?
 

eli7791

New member
הבעיה היא

שגם אם אתה אוהב תכנות ותאהב את מה שתלמד באוניברסיטה, בפועל ברוב החברות האנשים עוסדים בתחזוקת קוד עצום עם מיליון באגים (תקלות) כאשר כל הקוד נכתב בעבר ואתה צריך לשבור את השיניים במאמצים לפתור. הרעיון בתכנות, לפי דעתי הוא חדוות היצירה של יצירת תוכנה עובדת אבל בפועל רוב האנשים לא עוסקים בזה.
 
למעלה