אכן נראה כמו שקע למזגן.יש למישהו מושג בשביל מה קיימת קופסת מתג הזו?
כאשר לוחצים, הכפתור נדלק אבל למה זה שייך אני לא יודע.
יש מזגן ליד אבל יש לו שקע משלו.
אולי זה היה שייך פעם למזגן אחר בדירה?
אין צורך להחליף נתיך כי הוא מיועד להגן על הקו ולא על המזגן,זה שקע שהיה בשימוש מזגנים ישנים, אם יש מזגן ליד יכול להיות שמשכו את הקו שלו מהשקע הזה בכניסת המתח אליו,הכפתור נשאר מחובר.
איך תבדוק? פשוט תפעיל את הכפתור שידלק האור ותתחיל להוריד נתיכים אחד אחד עד שתראה שהאור כבה ואז תנסה להפעיל את המזגן,אם אכן זה כך תבדוק את גודל הנתיך הזה ויש מסב בסבירות גבוהה שכדאי יהיה לך להחליף את הנתיך לערך הנכון להגן על המזגן כי המזגנים החדישים צורכים חשמל כמחצית מהדגמים הישנים.
מא"ז 10A מנתק בעומס יתר 15A אחרי כ 30 דקות (ראה קו ירוק בגרף המצורף) - מדחס שלא נשרפו ליפופיו בזמן הזה בנוי מצוין,לא מדוייק, המזגן החדש יקח למשל במה שקראו פעם 2.5 כ"ס רק כ 8.5 אמפר במקום 15 אמפר במזגן הישן, אם קורה שמנוע המעבה נדפק או מעבה סתום זרם המדחס יעלה מעל 10 אמפר או שקבל העבודה המשמש כקבל התנעה למדחס אינו תקין הזרם יהיה גבוה כ 12 אמפר כי מתקבלת תופעה של מדחס תפוס ולא מניע ופעולה ארוכה שכזו תשרוף את סליל המנוע של המדחס ,ואם הנתיך יהיה 10C למשל תהיה הגנה למדחס. במאות פעמים שנתקלתי במקרים בהם הנתיך הציל את המדחס משריפה במקרה בו הקבל לא היה תקין.
למעשה כבר בשיחת הטלפון שאני מקבל "קופץ לי החשמל " אני שואל האם מפסק הפחת קופץ או נתיך המזגן קופץ,למענה חיובי לשאלה השניה אני עולה לדירה עם קבל בתיק, לשאלה הראשונה באם חיובי אני עולה עם מגר.
וכן, אותו מזגן בהספק הזה מספיק לו קו של 1.5 והתקע שלו הוא תקע רגיל לא בריטי.
לא ידעתי שיצרו מזגנים בארץ פעם.אתה מצפה להשקעה כספית במזגנים שעולים שקל וחצי?? זה לא המזגנים שייצרו פעם בישראל, הסיני מתמחר טוב טוב את העלויות שלו
האיכות עדיין קיימת , לא היתהלא ידעתי שיצרו מזגנים בארץ פעם.
איך הייתה האיכות?
האיכות הייתה טובה יחסית לטכנולוגיה של אז. כל היצרנים הבינו שכיום הכי נוח זה להביא מוצרים מוגמרים מסין.לא ידעתי שיצרו מזגנים בארץ פעם.
איך הייתה האיכות?
נגיד היום מזגן עילי 1 כ"ס צורך 0.31 אגורות לשעה בקירור 24°לא היה הגדרה של תקן ויעילות ו COP והמזגנים צרכו חשמל שלהיום זה נראה הזוי .
חחח... והמודרניים הם גם יחסית יותר שקטים. פשוט תענוג.כפול בדיוק עלות השימוש , וההבנה לא שזה יותר נוח אלא יותר זול ובהרבה מאד.אי אפשר להשוות שכר עבודה של פועל ישראלי לפועל סיני,לא רק למזגן עצמו אלא לכל מרכיביו השונים.
גם הכמויות שמפעל סיני מייצר ביום מפעל ישראלי לא מייצר בכמה חודשים טובים.
אתה יכול להבחין בעצמך, שמזגן עילי 1 כ"ס צורך 0.32 ומזגן כפול בגודלו (2 כ"ס) צורך יותר מכפול.@יוסי זיו1 לפי טבלה שצירפתי האם ניתן לחשב צריכה של מזגן עילי 1.25 כ"ס?
חוץ מקורוזיה היו איתו עוד בעיות?לי יש מזגן אלקו 2.5 כ"ס מישנת 1988 מקרר מעולה את כול הבית
במזגנים הישנים הללו עלולות לקרות בד"כ 2 סוגים של תקלות:חוץ מקורוזיה היו איתו עוד בעיות?
אתה מתכוון אולי למזגן קירתי שמתקינים על הקיר מעל פאנל?החדשים הם עיליים והישן הוא רצפתי. הרצפתי גם מכער את הבית וגם גוזל מקום שיכול להיות שימושי יותר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.