מה עושות האיילות? / סיפור

מורן א

New member
מה עושות האיילות? / סיפור

''מזל טוב''. ''בוקר טוב, זכרת''. ''מתי שכחתי בשלוש השנים האחרונות?'' ''ליאורי, תודה''. רכנתי בכדי לתת לה נשיקה על לחייה ובלי משים היא הסתובבה ושפתי פגשו את שפתיה. הנשיקה הייתה קצרה וחטופה, אך המבוכה הייתה גדולה. ראיתי בעיניה שהייתה מופתעת. ''אז את קמה לראות מה הכנתי לך?'', ניסיתי לטשטש את עקבותיי. ''ליאור, הציפורים עדיין לא צייצו, תני לי עוד כמה דקות, טוב?'' ''יש לך חמש דקות, אני מחכה לך בסלון''. ישבתי בסלון. מקשיבה לקולות הבוקר שעמית השמיעה. בתחילה מבעד לשמיכה, אח''כ באמבטיה ולבסוף את חריקת דלת הארון כאשר סגרה אותה והגיעה רעננה לסלון. ''הכנתי לך קפה''. ''חבל שאין לי כל יום יום-הולדת''. ''את יודעת שזו לא שאלה של יום-הולדת, אני מוכנה לעשות לך קפה כל בוקר''. ''ליאור, אל תגזימי, אני סתם צוחקת''. ''ואני לא''. שוב שקט של מבוכה עמד באוויר. חשבתי, איך אנחנו מצליחות להיכנס לכך בכל פעם. מסרתי לה את המתנה שקניתי לה, ספר בעריכתו של פרופסור גולדשטיין על מגילות קומרן. עמית עושה את עבודת התזה שלה בנושא ולי לקח חודשים רבים של מאמץ להשיג לה את הספר. קיוויתי שתשמח. עמית פתחה בזהירות את העטיפה ועיניה אורו. היא לחשה את הכותרת המוזהבת, ידיה מיששו קלות את כריכת הבד השחורה והיא הגישה אותו לעבר אפה, מריחה את ריחו של ספר כל-כך מוערך. ניחשתי שאהבה. ''ליאורי, זה בדיוק מה שרציתי'', היא ניגשה לחבק אותי. רציתי שתישאר איתי ולא תעזוב, אף פעם. ''תודה, זה ספר מדהים, איך הצלחת להשיג אותו? כבר חודשים שאני מנסה''. ''יש לי את הדרכים שלי''. ''שוב תודה. תודה על הכל. אני חייבת לרוץ, אני כבר מאחרת, ניפגש אחר-כך, אנחנו יוצאות הערב, זוכרת? עם כל החבר'ה''. ''כן''. קול סגירת הדלת הותיר אותי חושבת. השיעור שלי באוניברסיטה מתחיל רק בעוד שעתיים, כך שיש לי זמן. אף פעם לא שאלתי את עמית בצורה ישירה אם היא מעוניינת בקשר אחר איתי והיא לא שאלה אותי. כך זה נשאר מאז שהכרנו. שלוש שנים אנחנו חולקות דירה, חברות, חברים, אוניברסיטה, לימודים, סודות, אך לא מעבר לזה. * ''עמית את קמה?'' ''כן,כן. אני קמה''. ''נו? עמית? אנחנו נאחר לשיעור הראשון''. עמית התקשתה להתעורר בבוקר. אני קמה כמו תרנגול עם הנץ החמה ואילו עמית יכולה לישון עד הצהריים ללא קושי. בימים שלשתינו יש שיעור באותה השעה אני אחראית על ההשכמה. ''עמית?'' כשלא השיבה פתחתי את דלת חדרה ונכנסתי, משוכנעת שאמצא אותה עדיין במיטה, אך למרבה מבוכתי היא בדיוק קמה. עירומה כביום היוולדה, פתחה בקושי עיניה ושוב הופתעה למצוא אותי בחדרה. ''אני... אני... חשבתי ש...'', מלמלתי ועמית מיהרה לכסות עצמה. ''ליאור, קמתי, אני כבר יוצאת''. ''אני... אני בחוץ... סליחה''. עמית יצאה אחרי כמה דקות, שתתה את הקפה בלגימה אחת ארוכה ואחרי דקות ספורות כבר היינו בחוץ, באוויר הנקי של שכונת הכרמל בחיפה עם ריח האורנים. נכנסנו לסובארו ג'אסטי של עמית בדרכנו לאוניברסיטה. ''עמית, אני מתנצלת על הבוקר''. ''כלום לא קרה. וממתי את מתנצלת כל-כך הרבה?'' ''לא יודעת, פשוט...'' ''עזבי. רציתי לומר לך שהספר שהבאת לי הוא יצירת מופת. בזכותו אוכל לסיים את התזה הרבה יותר מהר ממה שצפיתי. הפרופסור הזה הוא משהו, כבר סיפרתי לך עליו נכון?'' ''כן. אמרת שהוא שם ודבר בתחום הארכיאולוגיה''. ''הוא באמת איש מיוחד''. בצהריים התבטלו לי ארבע שעות של סדנת ציור, אז החלטתי לוותר גם על השיעור האחרון ולהמשיך את העבודה בבית על פסל הפורטרט העצמי שאני מתקשה לסיים אותו. אני נהנית מאוד מלימודי האומנות, אבל יש נושא אחד שאני מתקשה בו, פיסול. תלת-מימד זה בהחלט לא הצד החזק שלי. בתיבת הדואר, נחו שני מכתבים, האחד עבור עמית מהאוניברסיטה והשני, מעטפה ורודה חלקה ללא שם עליה. עוד במדרגות הסתקרנתי ופתחתי אותה. הוצאתי כרטיס ורוד, אף הוא עם ציורי בלונים. זו הזמנת יום-הולדת של... איילה. עצרתי. תיק הציור נשמט מידי. עמדתי מול פתח הדלת עם ההזמנה בידי, קוראת שוב ושוב את תוכנה. יום הולדת. יום חמישי, 18.12.2003, שעה 19:00, מסעדת אל-גאוצ'ו. Be There. איילה. את איילה לא ראיתי מאז הטיול לסקוטלנד. שלוש שנים ופתאום הזמנת יום-הולדת. איך היא ידעה שאני פה, איך מצאה אותי, למה באנונימיות שכזו, למה דווקא עכשיו? הייתי מבולבלת. הרמתי את תיק הציור ונכנסתי הביתה. החלטתי לא לחשוב על כך יותר מדי, הנחתי את הדואר על שולחן הסלון ונכנסתי לחדרי להמשיך בפיסול, מקווה סוף-סוף לסיים. *** ''ליאור, את בבית?'' ''אני בחדר, מנסה לסיים את הפסל הזה. יש לך דואר על השולחן בסלון''. ליאור שוב מפסלת. אם היא רק הייתה יודעת עד כמה אני אוהבת לצפות בה כשהיא עובדת על הפסלים והציורים שלה, לא בטוח שהייתה נשארת. היום, המסכנה לא ידעה היכן לקבור עצמה כשנכנסה לחדרי בבוקר ומצאה אותי עירומה. אם לא הייתה כל-כך נבוכה אולי הייתי מזמינה אותה למיטתי. לפעמים נראה כי מעוניינת בקשר אחר, אך איני בטוחה שאני מעוניינת, זה מסובך, פוחדת. בכל אופן, אף אחת מאיתנו לא עושה שום צעד. הצצתי בה מפסלת. היא יפה כשהיא עובדת, הבטתי בה לא פעם, עיניה מרוכזות, פניה מרצינות והידיים לשות את החימר בעדינות שהייתי רוצה שילושו את גופי. על השולחן מצאתי שני מכתבים. אחד, מהאוניברסיטה, המאשר באופן רשמי את עבודתי כמתרגלת, עבודה שבפועל אני מבצעת כבר שבועיים. והשני, מוזר, מעטפה ורודה פתוחה, כנראה ליאור חשבה שזה עבורה ובתוכה כרטיס הזמנה ליום-הולדת של... איילה! התיישבתי על הספה, הכרטיס בידי ואיני מבינה איך הגיעה אליי, איילה, בערך שש שנים שלא נפגשנו ופתאום הזמנה ליום הולדתה. כך סתם מונח בתיבה, אלמוני. האם הייתה פה? האם שלחה מישהו? וואו, איילה, שנים שלא חשבתי עליה. שנים שלא רציתי לחשוב עליה.

מורן א

New member
המשך...

בעודי מנסה לפסל את עצמות הלחיים של הפורטרט שלי נזכרתי בהזמנה. 'שיט', מלמלתי, בוודאי עמית לקחה את ההזמנה עם הדואר שלה. לא רציתי להסביר מי זו איילה לכן העדפתי להתעלם ממנה. שמתי לב שהיא שקטה. ''עמית? הכל בסדר?'' ''כן''. ''מה קיבלת מהאוניברסיטה?'' ''את המכתב הרשמי לגבי משרת התרגול''. ''בא לך לאכול? אני חייבת לעשות הפסקה מהפסל הזה''. ''אני במטבח. בואי, נעשה משהו''. בדרכי למטבח ראיתי שנעצה את ההזמנה על לוח השעם בכניסה. התפלאתי, אך העדפתי שיישאר כך. ללא שאלות מיותרות. ''אני לא מצליחה עם הפסל, כבר שבוע שאני עובדת עליו''. ''כן, אני רואה''. ''לעזור לך?'' ''שבי. את נראית מותשת. תני לי כמה דקות ואצליח להאכיל אותך''. ''יש לך את כל הזמן שבעולם''. ישבתי במטבח ונזכרתי באיילה. כשהשתחררתי מהצבא, הייתי חייבת חופש. כל חבריי כבר שהו מספר חודשים במזרח ובדרום אמריקה והפצירו בי להצטרף אליהם. אך לי היה חלום אחר, סקוטלנד. המרחבים הירוקים, האגמים האינסופיים, הכבשים, לא היה צל של ספק שרק לשם אסע כשאשתחרר. בחנות ''המטייל'' מצאתי את סיגל, איתה עשיתי ''נחיתה רכה'' בסקוטלנד הירוקה. אחרי שבוע נפרדו דרכנו כשפגשתי את איילה. עצרנו באחד הקניונים באדינבורו, כדי לאכול ופתאום שמעתי מאחורי עברית. סובבתי את גבי וראיתי אותה, יפה, נערית, שופעת חיים, ילדת טבע. הצגתי עצמי. ''היי, אני ליאור. את הישראלית הראשונה שאני פוגשת השבוע''. ''איילה. אין פה הרבה ישראלים, הם כולם במזרח''. ''את לבד?'' ''כן. אמרתי לך, אין פה הרבה ישראלים''. ''רוצה להצטרף אלינו? אני פה עם סיגל''. ''לאן אתן פונות?'' ''לגלזגו. ואת?'' ''אני יותר בעניין של האזור הכפרי, אני בדרכי ללוך-נס''. חככתי בראשי והחלטתי לנסות לשנות כיוון, איילה נראתה ונשמעה הרבה יותר מעניינת מסיגל, שכל מה שמעניין אותה, הם קניונים, מועדונים וסקוטים עם חצאיות. ''אכפת לך אם אצטרף אלייך? אני חושבת שמיציתי את העיר נכון לעכשיו ואת סיגל לתמיד''. ''בכיף''. נטשתי את סיגל בלי הרבה ייסורי מצפון, לאחר שמצאה לה סקוטי להמשך בילוי משותף ופניתי לעבר איילה שריתקה אותי בכל דקה יותר מהדקה הקודמת. *** אני מכינה לנו פסטה ושניצלים. ליאור מעט עייפה ולא אכפת לי להכין לבד, לא היום. למרות שבדרך-כלל אני מאוד נהנית מהחוויה של לבשל יחד, יש בכך משהו מאוד חושני לדעתי. אך היום אני לא מפסיקה לחשוב על איילה ואני מעדיפה את השקט. היא הייתה קצינה שלי בבסיס מחוה אלון והייתי מאוהבת בה. היה לי את אחד התפקידים היותר מאתגרים בצבא. ללמד חמישה-עשר חיילים יוצאי יחידות מובחרות היה נחמד, אבל להיות חלק מסגל של נשים היה נחמד אף יותר. ''עמית מה את עושה היום בשיעור?'' ''עובדים על הוראות''. ''אני מניחה שזהו שיעור הבישול שדיברנו עליו?'' ''כן. יש לי את רוב החומרים''. ''מתכונים יש?'' ''יש, אבל חסרים כמה מצרכים''. ''יאללה, בואי, מסתננים למטבח''. ''מבצע בישולה יוצא לדרך, חפי עליי''. איילה צחקה ואני הייתי מאושרת. סיימתי לבשל והתיישבנו לאכול. שמתי לב שהייתה שקטה מהרגיל, אך גם אני הייתי. לפתע נזכרתי שקניתי לה את ה'פסק זמן' החדש, ידעתי כמה אהבה שוקולד. ''בא לך 4 PLAY?'' ליאור השפריצה את הלימונדה על מה שנשאר מהאוכל. ''מ-ה?'' ''ליאורי, אין צורך להרטיב את כל המטבח, קניתי לך את הפסק זמן החדש, 4 PLAY, את רוצה?'' ''פסק זמן 4 PLAY?'' ''מה חשבת?'', השתעשעתי בה. ''אני חושבת יותר מדי''. ''שתפי אותי''. ''פעם אחרת''. ''לא אלחץ. כשתרצי, אני פה, את יודעת''. *** כל היום המחשבות על ההזמנה ''יום-הולדת, Be There, איילה''. היא הייתה האישה הראשונה שרציתי עד בלי גבול. ההתאהבות הסוחפת של חיי. להיות איתה בסקוטלנד המדהימה עם כל המרחבים הירוקים, באיים, רק אני, היא והטבע. ''למה את מטיילת לבד?'' ''אני לא לבד, אני איתך''. ''את יודעת למה התכוונתי. לפני שנפגשנו טיילת במשך שלושה חודשים לבדך''. ''לפעמים זה נחמד להיות לבד. אני מאמינה שאדם צריך קודם כל ליהנות מחברת עצמו לפני שהוא נהנה מחברתם של אחרים''. ''אני שמחה שפגשתי אותך''. ''למה?'' ''כי איתך אני מגיעה למקומות שלא חשבתי שאהיה בהם''. ''בוודאי שהיית מגיעה. סקוטלנד, היא אומנם לא ישראל, אך היא לא כל-כך גדולה''. ''אני לא מתכוונת לסקוטלנד''. הסתכלנו אחת על השנייה, העיניים שלה דיברו ורציתי לנשק אותה. הרגשתי שזה נכון, עכשיו, במקום הנפלא הזה, ראיתי פרפרים. התקרבנו, עדיין מביטות אחת לתוך עיני השנייה ונשקתי לה. היא קפצה בבהלה, כמעט נפלה. ''מה את עושה?'' ''רציתי לנשק אותך''. ''למה?'' ''את מוצאת-חן בעיני. איתך, אני מרגישה שלמה. איתך, אין לי צורך באף אחד או אף אחת. כשאת לצידי, סקוטלנד נראית ירוקה יותר. איילה, אני חושבת שאני מאוהבת בך''. ''ליאור לא נראה לי''. ''מה לא נראה לך? הנשיקה? אני?'' ''הכל''. נפגעתי מאוד. כבר למחרת נפרדו דרכנו. אני טיילתי עוד חודש, שבמהלכו ניסיתי למצוא את איילה בכל אחת שטיילתי איתה, אך היה ברור שלא אמצא ולא חשבתי שנכון להמשיך את הטיול, לכן חזרתי לארץ עם לב שבור על רקע סקוטי. ועכשיו ההזמנה הזאת.... כשבאתי לחיפה חששתי שמא אפגוש בה, כי ידעתי שהוריה גרים כאן, אך עד היום לא נפגשנו. *** יש לי שעה חופשית ואני בדרך לסדנא של ליאור, בא לי לראות אותה מציירת. נכנסתי לכיתה בשקט וישבתי בצד. היא הייתה עם גבה אליי ולא ראתה שנכנסתי. ידיה העדינות ציירו בפחם מודל עירום. אצבעותיה ריחפו מעל הדף, נוגעות לא נוגעות, ראשה נטה לצד ימין סימן היכר לכך שמתרכזת, לשונה השתרבבה החוצה, עוד סימן לטעות מצידה. הייתי כמהופנטת. לפתע הבחינה בנוכחותי, כולה סמוקה ניגשה אליי. ''עמית, מה את עושה פה?'' ''יש לי שעה חופשית ורציתי לראות אותך''. ''ונתנו לך להיכנס?'' ''נראה לי שהמורה שלך אוהבת אותי, זו לא הפעם הראשונה שאני פה''. ''מה? מתי היית פה קודם?'' ''לפני כמה שיעורים''. ''חשבת לצייר בעצמך או שאת רק אוהבת נשים עירומות?'' ''אני אוהבת...'' ''מה?'' ''אני חייבת ללכת, נתראה בבית''. כמעט אמרתי לה שאני אוהבת אותה. קצת נבהלתי וברחתי. חבל ששמה לב שהייתי בכיתה. כבר יצא לי כמה פעמים להסתכל עליה מציירת כשלא ידעה שאני שם. אין מראה יפה מזה. ביומיים האחרונים הכל מתערבב לי. אני רוצה את ליאור אך ההזמנה של איילה כאילו עומדת באמצע ולא נותנת לי להמשיך. אני חושבת עליה.

מורן א

New member
ההמשך של ההמשך...

''עמית גשי אליי למשרד''. ''יש לי עוד שיעור ואחר-כך אגיע''. אחרי השיעור התעכבתי עם כמה חיילים וכשהגעתי למשרד ראיתי את עינת. ''עינת, באתי לאיילה, היא כאן?'' ''כן. תכנסי, היא מחכה לך''. ''בואי שבי'', חייכה אליי, ''רציתי לומר לך שמאוד נהניתי אתמול בשיעור, אמנם הייתי רק מספר דקות ויש לי מספר דגשים, אך אנו עוד נשב על כך במשוב מסודר. מעבר לכך קיבלתי משובים מהחיילים ומשאר הצוות וחשוב לי לומר לך שאת עושה עבודה טובה''. ''תודה''. ''הדבר הבא שאני הולכת לומר לך... אני לא יודעת איך לנסח זאת... בואי נצא מפה''. יצאנו מהמשרד והתקדמנו אל עבר העצים מאחורי מגורי הקצינות. ''מה שאני רוצה לומר לך הוא מאוד אישי ומאוד לא מקצועי ואני מקווה שלא יצא מפורום זה''. ''אני מקשיבה''. ''עמית, זה לא יוצא מכאן, אחרת אכחיש''. הנהנתי בראשי. ''אני מרגישה שיש בינינו חיבור, אני מרגישה אלייך יותר מאשר אל כל אחת אחרת, אני חושבת שיש לי רגשות כלפייך ואסור שאף אחד ידע ואני בכלל לא יודעת מה את חושבת על זה''. הייתי המומה, בוודאי להצהרה הזו לא ציפיתי. התקרבתי אליה, ליטפתי את לחייה, קירבתי את פניה אל שלי, הרגשתי את הבל פיה, את נשימתה החמה. לבי הלם בחזי והכל נעלם, רק שתינו היינו שם. עמדנו במרחק אפס אחת מהשנייה, מתרגשות, רוצות. קירבתי את שפתי לשלה וטבעתי. היינו מחוברות במשך דקות ספורות, עוצרות רק בכדי לנשום. הרומן לא החזיק הרבה זמן, כעבור מספר חודשים היא עברה תפקיד, עברה בסיס ועברה ממני. בלי הסברים, פשוט נעלמה מחיי. בסוף שירותי הצבאי נודע לי שאחד החיילים הפיץ שמועה בדבר יחסינו, היא בחרה בדרך הקלה וביקשה העברה. מאז עזבה את הבסיס לא שמעתי ממנה. שש שנים עברו ולפתע הזמנת יום-הולדת. * ''ליאור, את יוצאת הערב?'' ''כן. ואת?'' ''פגישת מחזור אפשר לומר''. הגעתי מעט מוקדם, קיוויתי שאתפוס את איילה לבד ונוכל לדבר ולהשלים לפחות חלק משש השנים שחלפו. חניתי מול המסעדה ונכנסתי. כבר היו פה מספיק אנשים לאכלס אולם חתונות בינוני. תרתי בעיני אחרי איילה אך לא ראיתי אותה בשום מקום. הרבה אנשים לחצו את ידי ואיחלו מזל-טוב. לרגע לא הבנתי לאן הגעתי עד שעצרתי את אחד האורחים ושאלתי האם זה יום ההולדת של איילה. האורח החייכן השיב שכן ושאני מוזמנת לגשת לאיילה ולברכה באופן אישי. עמדתי ותרתי בעיני אחר איילה ולא מצאתי. *** בפתח המסעדה הייתי בטוחה שזיהיתי את הג'אסטי של עמית ולבי החמיץ פעימה. הסרתי מחשבה זו מלבי משום שידעתי שאינה מכירה את איילה. נכנסתי למסעדה בחשש רב. רציתי לראות אותה ולסגור את הפרק הזה בחיי שנשאר פתוח זמן רב. חשבתי רבות, איך תיראה, עם מי תהיה וכיצד תהיה הפגישה בינינו. מאז איילה היו נשים אחרות, אך תמיד הן היו אלו שיזמו. איילה פגעה בי ונטלה ממני את הביטחון העצמי בכל מה שקשור לנשים. המסעדה הייתה מלאה. הרבה אנשים ואני חיפשתי אחר פרצופה המוכר. מכל עבר אנשים לוחצים ידיים ממלמלים מזל-טוב מזל-טוב לכל עובר ושב. לפתע מתוך ההמון זיהיתי את עמית. מה היא עושה כאן? מה לה ולאיילה? אולי ההזמנה הייתה בכל זאת עבורה? ראיתי את מבטה המשתומם ואת ראשה הנע כמחפש. גם היא מחפשת את איילה. המשכתי להביט בה. אהבתי להביט בה. דקות גנובות באין מפריע. אני מביטה בה הרבה, מביטה בה כשהיא מתעוררת בבוקר ושערה סתור. מביטה בה כשהיא מתרכזת בלימודיה. מביטה בה כשהיא צוחקת אל מול הטלוויזיה. מביטה בה כשהיא יוצאת ממקלחת חמה ומסדרת את המגבת סביב גופה. מביטה בה... לפתע שמעתי מאחורי קול קורא ''ליאורי!'', אלו היו השכנים שלנו, משפחת פישמן. ''לאורי, מה את עושה כאן?'' ''אני מכירה את אורחת הכבוד''. ''איזה צירוף מקרים. מאיפה את מכירה את איילה?'' ''טיילנו יחד בסקוטלנד''. מבטה המחייך של גברת פישמן התחלף במבט מבולבל. ''ואיך יתכן שטיילת עם ילדה בת 12 בסקוטלנד?'' ''איילה? ילדה בת 12?'' ''כן, איילה. היא לומדת בכיתה עם שרוני שלנו''. ''אנחנו מדברות על איילה כהן?'' ''כהן? לא. איילה פרידמן''. ''פרידמן?!'', ההבנה החלה מחלחלת בי, ''קיבלתם הזמנה בדואר?'', שאלתי את הפישמנים. ''לא. הם התקשרו לשאול אם נבוא משום שלא אישרנו את ההגעה. ההזמנה מעולם לא הגיעה''. ''היא דווקא כן הגיעה, אבל לדירה שלנו. חשבתי שאיילה היא חברה ותיקה שלי וש... לא חשוב, עכשיו הכל ברור''. הבנתי את הטעות וחשבתי שאולי גם עמית טעתה. ניגשתי אליה מאחור והנחתי את כפות ידי על עיניה. ''תנחשי''. ''את לא נשמעת כמו איילה''. ''כי אני לא איילה'', הסרתי את כפות ידי וסובבתי אותה אליי. ''ליאור? מה את עושה כאן?'' ''באתי ליום ההולדת של איילה''. ''מאיפה את מכירה אותה?'' ''מסתבר שלכל אחת יש איילה משלה''. ''אני לא מבינה''. הובלתי אותה הצידה, התיישבנו וסיפרתי לה הכל. היא הייתה נבוכה כמעט כמו שאני הייתי בשבועות האחרונים. ''עמית, אל תהיי נבוכה''. ''חשבתי שאיילה, איילה שלי, סוף-סוף תסביר את בחירתה ובריחתה. אני רוצה לסגור מעגל, לעבור הלאה, אני רוצה...'' ''ואני חשבתי את אותו הדבר על איילה שלי''. ''ומה שנשאר לנו זה לתהות 'מה עושות האיילות?''' ''זה לא חשוב. מה שבאמת חשוב זה שאת ואני פה ביום הולדתה של איילה''. קירבתי אותה אליי, חיבקתי אותה ולחשתי באוזנה 'עמית, אני אוהבת אותך'. עמית הסתכלה עמוק לתוך עיניי ונישקה אותי. נשיקה מתוקה, ארוכה, שלוותה במבטים מאוד לא אוהדים מצד אורחי המזל-טוב. יצאנו מהמסעדה אל הג'אסטי של עמית. ''לאן?'', שאלה. ''לאן שהאיילות''.

femfatal

New member
לא ציפתי

לכיוון הזה!מפתיע!ומה שמפתיע אותי עוד יותר,שאני גם היתי שם ופספסתי את בעלות השמחה;)

וואו, מורן

את כותבת פשוט .... מדהים. קראתי ללא הפסקה. את כותבת בצורה מרתקת וזורמת. סיפור מהמם, הסוף קצת מפתיע, אבל מרגש :)

למעלה