מה עושים אם יש שני אבחונים שונים?

מה עושים אם יש שני אבחונים שונים?

היום לקחתי את הילד לפגישה שנייה אצל פסיכיאטר. הוא כבר נפגש איתנו, ואחרי שיקבל שאלון מהמורה, יגיע לאבחנה. הדבר החשוב ביותר שלדעתו הילד לא בדיכאון בכלל. המאבחנת כתבה שהילד חש חוסר אונים וחוסר תקווה, ונמצא בדיכאון עמוק. איך אדע מי צודק?
ולגבי האוטיזם, הוא עוד לא גיבש דעה. אבל לדעתו המצב גבולי, אבל השאלון שאני מלאתי כן נוטה לאוטים. ביקשתי גם מבעלי שימלא, אולי הוא חושב אחרת, לא רוצה שבגלל התשובות שלי תתקבל תשובה לא נכונה. מה אם הוא יגיד שהילד גבולי או בכלל לא אוטיסט?
מה לעשות אחרי השמחה? הרי האבחון מאפשר לטפל בילד, בלי האבחון זה פחות 'נוח'. מצד שני, לא רוצה אבחון מחמיר אם זה לא נכון.
ואיך להתייחס לשאר המסקנות של הפסיכולוגית, אם בנושא הדיכאון טעתה?

TikvaBonneh

New member
אבחנה

לגבי האוטיזם, את יודעת אולי באיזה כלי איבחון היא השתמשה? אם בados-adi זה כלי איבחון מאוד מדוייק, הייתי סומכת עליו יותר. אם לא, אז באמת קשה לדעת מי צודק. אבל אם הפסיכיאטר לא ירשום asd והילד כן. Asd זה הרבה יותר גרוע מאשר להפך. אם ילד עם בעיה לא מקבל עזרה זה יותר גרוע מאשר ילד בלי בעיה מקבל עזרה מיותרת. מקסימום תגיע סייעת, תראה שהמצב תותים ותשב רגל על רגל ולא תעשה כלום. לגבי הדיכאון, יש עליות ומורדות, זה כנראה כמו אצל יותם דיכאון תגובתי, שמופיע בתגובה למה שקורה, יכול להיות שבזכות כל החגים הילד מרגיש יותר טוב. אלו בשורות טובות ומעודדות.

מבחינה רשמית שניהם צריכים להגיד שהוא כן

יש לנו ועדה ביום ראשון. אבדוק לגבי המבחן

מבחנים

Bender, htp, tat, wisc-Iv, רושרך, השלמת משפטים, מבחן הסיפורים המוזרים, קריאת עיניים. ראיון על פי cars, ועל פי dsmv. וגם בדיקת קשב לפי יהלום, דנקלה 592.זיכרון לפי בנדר. מה זה אומר?העתקתי בלי להבין

TikvaBonneh

New member
מבחנים

אלו מבחנים שקבילים על משרד הבריאות ומשרד החינוך, אבל כמו שכתבתי קודם, רמת הדיוק שלהם איננה גבוהה.
במיוחד אם הילד נמצא קרוב לגבול אז יכולה להיות טעות לכאן או לכאן.
אני בדיעה שכדאי לכם לקבל גם מהפסיכיאטר איבחון ASD
אם הקשיים יעלמו, אז תפסיקו את הטיפולים.

האם הפסיכולוגית והפסיכיאטר מומחים לאוטיזם?

האם מישהו מהם בא לעשות תצפית בבית הספר?
האם מישהו מהם עשה מבחן ADOS?
נסי בבית אחד/אסף הרופא באיזור המרכז.
ד"ר הגש ד"ר מיכל רפפורט.
כל אלה מומחים שיודעים לאבחן תפקוד גבוה כולל מה שנקרא פעם אספרגר.

פסיכיארטר ביקש מהמורה למלא שאלונים

היום אהיה אצלו, אשאל לגבי ados. אם יגיד שכן, מה זה אומר? ואם יגיד לא? שניהם מומחים לאוטןזם

TikvaBonneh

New member
לדעתי פסיכיאטר לא מאבחן לפי ADOS

זה מבחן שפסיכולוגיות משתמשות.

TikvaBonneh

New member
מה שאנחנו עשיתי

גם לי יש ילד שאיבחנו אותו לפי השאלונים האלה, ובעלי, שהוא מדען חוקר אוטיזם, אמר לי שאלו כלים שיש בהם יותר טעויות, אז קבענו לו תור לאיבחון פרטי באסף הרופא אצל דיצה צחור, נירולוגית שנחשבת מאבחנת מס 1 בארץ, ושהפסיכולוגיות במכון שלה מאבחנות לפי ADOS/ADI.
יש עוד מכונים שמאבחנים בשיטה הזו
בדיעבד הייתי מוותרת על האיבחון הנוסף היה לי מדכא לשמוע עוד פעם ובפרוט רב על הקשיים של הילד.
אבל אם את לא שקטה ורוצה תשובות יותר חד משמעיות, אז אולי כדאי לך.
אם האיבחון לא נכון אז תמיד אפשר יהיה להוריד את התוית. ממילא יש דרישה במשרד החינוך לאיבחונים מעודכנים כל שלוש שנים.
אני מכירה אישית ילד שאובחן בטעות כASD ואחרי שלוש שנים באיבחון החוזר אמרו שהוא יצא מזה, ולומד מאז בכיתה רגילה ללא סיוע. הוא בכלל לא יודע על האיבחון שהיה.

שאלה לגבי אסף הרופא

אני מכירה הרבה סיפורים על ילדים שפיספסו אותם באיבחונים קודמים אבל באסף רופא איבחנו אותם.
האם את מכירה סיפורים הפוכים? כלומר ילד מאובחן הגיע לאסף הרופא והורידו לו את האבחנה של אוטיזם?
תודה!

למעלה