מה עושים אם לא יכולים להתייצב מיידית למילואים

l i o r s

New member
מה עושים אם לא יכולים להתייצב מיידית למילואים

שלום וסליחה על הבורות.
אני משוחרר זה כשנה ו3 חודשים.
בעבר קיבלתי צו לאימון של 21 יום אך לא הגעתי והבהרתי בשלישות שאני לא מגיע כי זה מותנה בהסכמתי (עקב חריגת ימים ובגלל שלא עברה שנה מיום השחרור) ולא רציתי.
גם המפקד הישיר ביקש ממני בטלפון ואמרתי לו שלא מתאים לי.
אחרי שבוע הוא ניסה מספר פעמים להתקשר אליי ולא עניתי לו והוא התקשר לבית של ההורים שלי והפחיד אותם שיכניסו אותי לכלא אם אני לא יגיע לאימון הזה ושיפתחו לי תיק פלילי במשטרה.
בכל זאת המשכתי לסנן אותו ולא הגעתי בסוף.

ביום שני ב18:00 שלחו לי הודעה טלפונית שאני צריך להתייצב מיידית במיקום X במרכז הארץ וזאת כדי לקבל הדרכה קטנה ואז לנסוע לצפון ולחזור כנראה למחרת בצהרים.
התקשרתי למספר שאמרו להתקשר לבירורים ושם הסברתי לה שאני כעת בחופשת מחלה עקב דלקת גרון ואני לא יכול להתייצב.
אמרה לי טוב בסדר אברר את זה עם הממונים מעליי.
התקשרתי שוב אחרי חצי שעה וענה לי איזה מישהו שאמר אין לי זמן לדברים האלה נתקשר אליך יותר מאוחר למלא טופס שחרור.
עברו שעתיים שלוש ואף אחד לא התקשר.

אני לא הלכתי באותו יום לעבודה ועד כה אני עם חום גבוה ודלקת גרון. יש לי אישור מחלה מיום ב' עד יום ה' מרופא משפחה.

אני בחיים לא הייתי במילואים ואין לי מדים או נעלים ודברים כאלה ואני לא רוצה לעשות בעיות אבל מצד שני אני לא מכיר את הנהלים ומה צריך לעשות...
בבקשה האירו את דרכי
תודה

ori239

New member
כמה דברים

ראשית, אני מניח שהטלפון השבוע היה לגבי התרגיל עליו פורסם גם בתקשורת.
ימי המחלה שניתנו לך - אם לא אושרו ע"י רופא צבאי אינם רלוונטיים לשחרור ממילואים מסיבת מחלה.

לכן - להבא תבקש להעביר מסמכים רפואיים לעיון רופא היחידה שלך ע"מ שזה יוכל להחליט אם לשחרר אותך או לא.
שים לב שהעברת המסמכים אינה פוטרת אותך מהתייצבות.

שנית - לגבי התייצבותך בעבר - אם אכן הצו שלך היה חריג אינך מחויב להתייצב לתקופה המנויה בו.
אולם, המלצתי היא שמרגע שמפקד/ק.קישור הודיעו לך שהנך חייב להתייצב מיידית, על אף שהפנית את תשומת לבם לכך שהצו חריג - קודם כל תתייצב. הדבר לא פוגע בך (אתה הרי תקבל תשלום מביטוח לאומי עבור יום ההתייצבות, וכך גם תוכל לברר ממקור ראשון ופנים-מול-פנים אם אכן חלה עליך חובת התייצבות או לא).
גם במידה והינך חריג והתייצבת והוכחת שאינך מחויב - זה מצב שהוא עדיף מאשר מצב שבו אתה עלול לטעות ובדיעבד יתברר שהיה עליך להתייצב ושכעת אתה בחזקת נפקד.

כמובן שהתייצבות גם תאפשר לשפר את היחסים שלך עם מפקדיך, שילכו לקראתך כשבעתיד *באמת* לא תוכל להתייצב.

לגבי הזימון השבוע - אני מניח שכרגע אם לא שוחררת יצרו איתך קשר בהמשך ותזומן לבירור אי ההתייצבות.
יתכן ותתבקש לשלוח את המסמכים הרפואיים שלך, וככל שיאושרו ע"י רופא היחידה אתה תשוחרר כדין. אם לא יאושרו - תיאלץ להישפט על ההיעדרות.

ככלל - אתה מחויב להתייצב למילואים כל עוד לא אושר לך אחרת. מדים/נעליים/וכו' אתה תקבל בהתייצבות.

מציע שכעת תיצור קשר עם יחידתך, תבקש להעביר המסמכים מיוזמתך ועמוד על כך שתקבל תשובה בהקדם האם שוחררת או לא.
תוכל לעשות זאת באמצעות מס' הטלפון שמופיע על הצווים או באמצעות יצירת קשר עם ק.העיר הקרוב אליך (תן מ.א. ותקבל טלפון של יחידת הקישור).

בהצלחה!

למעלה