מה עושים אם...

boringvered

New member
מה עושים אם...

יש לי בעיה טכנית עם העבודה בשלב הזה... אני אמורה להתחיל ללמוד השנה לימודי השלמות לתואר שני ומקום העבודה לא מאפשר לי כנראה לפספס יום... התקשרתי למחלקה לברר מה לעשות במצב הזה, האם ניתן בהמשך, בשנה השניה נאמר, ללמוד את החלק השני של לימודי ההשלמה במידה ויתאפשר לי. בעקרון נאמר שזה אפשרי אבל שבכל מקרה אני אהיה מחוייבת לגמור אתה תואר בשלוש שנים... קודם כל, מה קורה אם לא עומדים בלו"ז? אני מכירה הרבה שהתואר התארך להם מעבר... האם הם לא גמישים לגבי זה? עוד אמרו לי שהרבה אנשים עובדים בסופו של דבר פשוט לא עושים את התואר הזה... והרגשתי שהתשובה ממש הייתה בוטה ולא לעניין... ---
והערה שזרק לי אותו מנהל שבאתי אליו לגבי הבקשה ליום חופש לצורך לימודים (ממש חופש...). הוא שאל אותי מה אני מתכוונת ללמוד, וכשאמרתי לו, הוא אמר שמדובר במקצוע שאבד עליו הכלח... שהיום עם האינטרנט, אנשים לא צריכים מישהו שיחפש עבורם מידע... מה דעתכם? אני מרגישה שמדובר בתחום שהוא כבר הרבה מעבר לזה...

shahare3

New member
אלא אם אותו מנהל למד את זה

אז חבל לו על הזמן כי יש כל כך הרבה דברים באינטרנט שהוא אפילו לא מתחיל לתפוס, מה גם שזה לא רק אינטרנט, את גם יכולה ללמוד ליצור מאגרי מידע כמו אחת הסטודנטיות לתואר שני שאני מכיר שבנתה בעצמה מאפס. יש כאן הרבה יותר ואסור לזלזל בשום דבר.

asyalib1

New member
אני חושבת...

השאלה היא מה את רוצה לעשות עם התואר השני שלך. האם את רוצה לעבוד בתחום הזה או שתרצי להמשיך במקום העבודה הנוכחי שלך? את צריכה לדעת מה הם העדיפויות שלך. אני נתקלתי לפני שנה באותה הבעיה. מה שעשיתי הוא שפשוט אמרתי למנהל שלי שאני מתחילה ללמוד בשנה הבאה, שיבדוק עם עצמו אם הוא רוצה לקבל במקומי משהי אחרת או שירצה "לוותר אלי". הוא חשב והחליט ששווה לו יותר להחזיק אותי במקום העבודה 4 ימים בשבוע, מאשר לוותר אלי לגמרי. ת'אמת, מאוד פחדתי שהוא לא יסכים לאולטימאטום שלי, אבל ידעתי שאני צריכה להתקדם ובחרתי ללמוד את מה שעניין אותי אותי מאוד ומשהו שאני מקווה בעתיד לעסוק בו מבחינה מקצועית. חשבתי שזה שווה סיכון. ובכלל, אני חושבת שבחיים חייבים להסתכן לפעמים, אם רוצים לקבל משהו בתמורה. אבל בסופו של דבר, זה רק ההחלטה שלך. תלוי כמובן, במה את עובדת עכשיו. בהצלחה!

boringvered

New member
לצערי לא תמיד קל להסתכן

עם ילדה ומשכנתא על הראש השיקולים שונים... מה היית עושה אם היה מחליט לוותר עלייך? אני בשלב כזה שהייתי שמחה לעזוב אבל אין לי את האפשרות הכלכלית. הצוות שלנו מצומצם ובכל זאת הם לא חוששים לגרום לי עגמת נפש שעלולה בהחלט לדחוף אותי לעזיבה שאומר לי הרבה לגבי העובדה שהם ממש לא חוששים אם אני אלך... בכל מקרה, היום נודע לי סופית שלא מאשרים לי לקחת את אותו היום... אני עדיין מתלבטת מה לעשות הלאה... תודה. ורד

asyalib1

New member
ילדה ומשכנתא הם שיקול רציני...

מה אני אגיד לך? תראי, אני עשיתי את שנת ההשלמות בשנה שעברה והיתי צריכה לעשות את כל ההשלמות, כלומר, כ-13 נק' לימוד (בערך). זה אומר יום שלם בשבוע. עכשיו ככה: יש קורסים שהנוכחות בהם היא חובה, אבל יש כאלה שאת לא צריכה להיות בהם. עם את יכולה להגיע להסדר עם המרצים של הקורסים הללו שאולי יכולים לאשר לך לא להיות נוכחת בשעורים. אני אישית מקירה הרבה אנשים שלא היו באף שיעור אבל עברו את המבחנים בהצלחה רבה. אז אולי זה הפיטרון בשבילך... אבל תקחי בחשבון, שתצטרכי להגיע למבחנים. אני באמת לא יודעת מה היתי עושה במקומך... מה שאני יכולה כן להציע לך זה חומר לימוד אם תצטרכי: יש לי את כל החומר ואם תחליטי כן ללמוד, אוכל לתת לך לצלם את כל החומר שלי. שיהיה המון בהצלחה, אסיה

למעלה