כנראה שהוא לא יודע איך זה עובד. אבל לכל דבר רפואי יש תופעות לוואי.כן, יש אחד כזה אצלינו. בריא, שפוי, בן 30+ שטוען שהוא יתחסן "אחרי כמה שנים כשנראה שאין תופעות לוואי". כנראה מאוד קפדן בכל מה שקשור לQA.
ועוד משהו: מישהו נשאל/שאל על כך בראיונות עבודה?
אני עובדת בחברה בינלאומית ממוצא אמריקני. בשלב זה הגישה הרשמית של החברה היא לאפשר עבודה מהבית עד ינואר הקרוב (בכל פעם מאריכים את האפשרות הזו בכמה חודשים) אבל כן מעודדים אותנו להגיע למשרד ליום בשבוע למי שלא חושש. בשלב זה מסתמכים על הצהרת בריאות שלנו, אבל החברה כבר עושה סימנים של חזרה למשרד בצורה היברידית (שלושה ימים בשבוע), ואני מניחה שנחכה ונראה מה קורה אז.כן, יש אחד כזה אצלינו. בריא, שפוי, בן 30+ שטוען שהוא יתחסן "אחרי כמה שנים כשנראה שאין תופעות לוואי". כנראה מאוד קפדן בכל מה שקשור לQA.
ועוד משהו: מישהו נשאל/שאל על כך בראיונות עבודה?
מדהים אותי שהתנגדות לחיסונים או מסיכות בארה"ב כל כך מקושר למפלגה פוליטית מסויימת. אני מניחה שזה קשור לזכויות אזרח וחופש הפרט ושאר ערכים שעליהם מתבססת למשל ה"זכות" לשאת נשק בכל מקום ובכל מצב שאוכלוסיות מסויימות בארה"ב כל כך חובבות.פה בקצה השני של העולם הדעות חלוקות.
במקום העבודה שלי (בקליפורניה) הוחלט שאחרי אישור סופי של FDA לאחד החיסונים (שצפוי להיות די בקרוב), חיסונים יהיו חובה למי שרוצה לעבוד מהמשרד. מי שלא רוצה לעבוד מהמשרד צריך להגיש בקשה לעבודה מרחוק שיכול להיות שתאושר ויכול להיות שלא. בקליפורניה יש כמה קריטריונים חוקיים לפיהם אנשים רשאים שלא להתחסן, ומי שעומד בקריטריונים האלה יקבל (אני מניח) אישור לעבוד מרחוק בצורה אוטומטית או שיהיה עבורם איזשהו סידור אחר. לפי מיטב הבנתי מהחדשות זה יהיה כנראה הסידור המקובל בקליפורניה. הדיווח על החיסונים לא עובר למעסיק ישירות אלא לחברה שמקושרת לביטוח הרפואי, שמנפקת אישורים אותם אנשי הבטחון בכניסה ידרשו לראות (כי אין לנו פה ״תו ירוק״ לצערי).
במקומות אחרים בארה״ב לעומת זאת ממשלים (במיוחד רפובליקנים) יוצאים עם חוקים שאוסרים אפילו לשאול על סטטוס החיסונים, נראה מה יקרה עם זה.
זה קשור לטראמפ.מדהים אותי שהתנגדות לחיסונים או מסיכות בארה"ב כל כך מקושר למפלגה פוליטית מסויימת. אני מניחה שזה קשור לזכויות אזרח וחופש הפרט ושאר ערכים שעליהם מתבססת למשל ה"זכות" לשאת נשק בכל מקום ובכל מצב שאוכלוסיות מסויימות בארה"ב כל כך חובבות.
היא לא.מדהים אותי שהתנגדות לחיסונים או מסיכות בארה"ב כל כך מקושר למפלגה פוליטית מסויימת. אני מניחה שזה קשור לזכויות אזרח וחופש הפרט ושאר ערכים שעליהם מתבססת למשל ה"זכות" לשאת נשק בכל מקום ובכל מצב שאוכלוסיות מסויימות בארה"ב כל כך חובבות.
לא, לא ממש. ולא האשמתי את טראמפ האיום בכל צרות העולם, אתה כרגיל משייך לי את הדעות שהמצאת בעצמך.כמה ש-vinney היה רוצה להאשים את טראמפ האיום בכל צרות העולם, בפועל הנושא מורכב יותר.
וודאי. אף אחד לא אומר שכל ימני אמריקאי הוא בהכרח רפובליקני. אבל ההיפך הוא בהחלט נכון - רפובליקנים הם בצד הימני של המפה הפוליטית בארה״ב באופן מובהק, ובשנים האחרונות הם מקצינים יותר ויותר ימינה. הלה נכון גם בארץ - הרי לא כל ימני בארץ הוא בהכרח ליכודניק. אבל זה לא עושה את הליכודניקים פחות המיץ של הזבל של החברה הישראלית, נכון?יש משהו ב-"ימין" של ארה"ב שלנו הישראלים קצת קשה להבין בגלל שוני במערכות, והייתי מצפה דווקא ממי שגר שם להכיר את זה:
לא כל מי שרואה את עצמו ימני בארה"ב, או יותר נכון - מוצג בתקשורת כ-"ימני", הוא בעצם רפובליקני או תומך מפלגה רפובליקנית.
זה בכלל לא קשור לנושא החיסונים. יש קבוצה כזאת, אבל זה לא באמת מה שהם מאמינים בו. הם רוצים ממשלה, הם פשוט רוצים ממשלה שתעשה את דבריהם. אם תשאל את הליברטריאנים אתה תגלה שהם דווקא מאוד בעד ממשלה שתגיד לאנשים מה לעשות, הם פשוט רוצים שהממשלה תגיד להם לעשות את מה שהם רוצים. למשל - לאסור הפלות? בטח! לתת להומואים להתחתן? מה פתאום! להחליט איזה חוקים לאכוף? ברמה המקומית, זכויות המדינות!!!11 לאפשר לאנשים לעשן מריחואנה חופשי? מה פתאום, תחשבו על הילדים, זה מסוכן!!!111בארה"ב יש קבוצת אנשים, שבכנות אני לא בטוח כמה היא גדולה, והיא גם מתחלקת לתתי קבוצות, שלמעשה מאמינה שצריך כמה שפחות ממשלה.
כדי שהאזרח יהיה חופשי ומאושר, צריך שלא ישלטו עליו.
המושג הזה משמש בדרך כלל אנשים עשירים שמנסים למצוא דרכים לא לשלם מסים, וכמובן מנסים להתאים את האידאולוגיה שלהם ש״תתאים״ לזה. אתה פתי אם אתה חושב שכל הזבל הזה שאתה מוצא ביוטיוב הוא באמת מייצג מישהו.אם מעניין אותך, חפשי פעם ב-yotube את המילים "sovereign citizen" כדי לראות כמה מהדוגמאות היותר קיצוניות מהקבוצה המדוברת.
ואחרי זה אתה אומר שאני ואחרים פה לא יודעים לנהל שיח...הרי לא כל ימני בארץ הוא בהכרח ליכודניק. אבל זה לא עושה את הליכודניקים פחות המיץ של הזבל של החברה הישראלית, נכון?
שזה שונה ממה שהשמאל רוצה, איך בדיוק?בקיצור, מה שהם רוצים זה המשך העריצות החברתית שלהם, לא באמת ״חופש״.
יש לך דוגמה לאחד כזה?המושג הזה משמש בדרך כלל אנשים עשירים שמנסים למצוא דרכים לא לשלם מסים, וכמובן מנסים להתאים את האידאולוגיה שלהם ש״תתאים״ לזה.
אבל הוא מגיע מאפשהו, לא?אתה פתי אם אתה חושב שכל הזבל הזה שאתה מוצא ביוטיוב הוא באמת מייצג מישהו.
למה ימין בפרט?בסופו של דבר הכל מסתכם בנרקיסיזם של האמריקאים בכלל, והימין האמריקאי בפרט. הם פשוט לא מתעניים באף אחד פרט לעצמם, ולא מעניין אותם כמה ובמי הם פוגעים כל עוד הם מרגישים שהם מקבלים את החופש שהם רוצים.
מניסיון שלי עם עשירי ארה״ב, הם תמיד יתמכו במי שמבטיח להוריד מיסים, בעיקר כנראה כי הם מעדיפים שההורדה תגיע מהנשיא ולא תעלה להם בשכר טרחה של עו״ד או רו״ח ערמומי שיחייב אותם בהמון שעות עבודה כדי למצוא להם פערים בחוק הקיים היום.ואחרי זה אתה אומר שאני ואחרים פה לא יודעים לנהל שיח...
שזה שונה ממה שהשמאל רוצה, איך בדיוק?
הרי גם השמאל רוצה לכפות איך החברה תתנהל, איך אנשים ידברו, מה יחשבו. ההבדל רק בתוכן, לא בגישה.
יש לך דוגמה לאחד כזה?
למיטב ידיעתי, מרבית עשירי ארה"ב לא צריכים לשנות את הממשלה כדי להתחמק ממסים, הם יודעים היטב איך לתמרן את המערכת הקיימת.
אבל הוא מגיע מאפשהו, לא?
מייצג או לא, הוא כן הוכחת קיום, אלא אם אתה יכול להוכיח לי שכל הדוגמאות האלה מזויפות...
למה ימין בפרט?
האם את השמאל מעניין במי הם פוגעים? או שאתה חושב שהשמאל בארה"ב מעולם לא פגע באף אחד?
הטיעון שלך היה שהם טוענים ש"כדי שהאזרח יהיה חופשי ומאושר, צריך שלא ישלטו עליו". מה שאני מראה לך זה שהם ממש לא נגד לשלוט על אזרחים, הם רק רוצים להיות אלה ששולטים. כל אחד רוצה לנהל את החברה לפי ראות עיניו, זה בסדר, רק שאתה מציג אנשים שרוצים את זה, אבל אומרים שהם לא.שזה שונה ממה שהשמאל רוצה, איך בדיוק?
הרי גם השמאל רוצה לכפות איך החברה תתנהל, איך אנשים ידברו, מה יחשבו. ההבדל רק בתוכן, לא בגישה.
בוודאי, הרבה דוגמאות. למעשה, הIRS מגדירים את טיעון הsovereign citizen כנסיון להונאת מס (זהירות, PDF עם הרבה מילים באנגלית). הFBI מגדיר את התנועה הזאת כמסוכנת ועם פוטנציאל לטרור אלים יותר גבוה מכל האיסלאמיסטים בארה"ב. הנה מאמר שכתוב באנגלית שאולי יהיה לך קל יותר להבין בנושא.יש לך דוגמה לאחד כזה?
למיטב ידיעתי, מרבית עשירי ארה"ב לא צריכים לשנות את הממשלה כדי להתחמק ממסים, הם יודעים היטב איך לתמרן את המערכת הקיימת.
קיום של מה?אבל הוא מגיע מאפשהו, לא?
מייצג או לא, הוא כן הוכחת קיום, אלא אם אתה יכול להוכיח לי שכל הדוגמאות האלה מזויפות...
בדרך כלל את השמאל כן מעניין במי הם פוגעים. לפחות המפלגה הדמוקרטית בארה"ב די מתעניינת באחר ולא מונעת מרצון לפגוע באחר נטו. לך קשה להבין, כי אתה לא זה שנפגע.למה ימין בפרט?
האם את השמאל מעניין במי הם פוגעים? או שאתה חושב שהשמאל בארה"ב מעולם לא פגע באף אחד?
ה- Sovereign Citizens הישראליים - כבר כאן ולשיח שלהם ניחוח הַמְרָדָה...היא לא.
כמה ש-vinney היה רוצה להאשים את טראמפ האיום בכל צרות העולם, בפועל הנושא מורכב יותר.
יש משהו ב-"ימין" של ארה"ב שלנו הישראלים קצת קשה להבין בגלל שוני במערכות, והייתי מצפה דווקא ממי שגר שם להכיר את זה:
לא כל מי שרואה את עצמו ימני בארה"ב, או יותר נכון - מוצג בתקשורת כ-"ימני", הוא בעצם רפובליקני או תומך מפלגה רפובליקנית.
בארה"ב יש קבוצת אנשים, שבכנות אני לא בטוח כמה היא גדולה, והיא גם מתחלקת לתתי קבוצות, שלמעשה מאמינה שצריך כמה שפחות ממשלה.
כדי שהאזרח יהיה חופשי ומאושר, צריך שלא ישלטו עליו.
הקבוצה הזו לא אחידה באמונה כמה ממשלה צריך, ונעה בין "לא צריך בכלל" ל-"צריך ממשלה קטנה".
הם חולקים חלק מדעותיהם עם הימין הרפובליקני השמרני, ולכן לרוב מאוגדים איתו בתקשורת, אבל בפועל הם קבוצה בפני עצמה.
אם מעניין אותך, חפשי פעם ב-yotube את המילים "sovereign citizen" כדי לראות כמה מהדוגמאות היותר קיצוניות מהקבוצה המדוברת.
אי שם לקראת הבחירות לנשיאות ב 2016, הבמאי השמאלני מייקל מור הביע דעה שזעזעה את חבריו למפלגה: היא ניבא מראש את זכייתו של טראמפ בבחירות. בגדול הוא נתן לזה כמה סיבות, כשהעיקרית היתה הפניה לעובדים במדינות שבהן חלק גדול מהעבודות של מעמד הביניים נעלמו בגלל הגלובליזציה. קח לדוגמא את מישיגן: בעבר דיטרויט היתה עיר משגשגת בזכות תעשיית הרכב (ופירנסה לא מעט איזורים אחרים במערב התיכון של ארה״ב שבהם כרו ועיבדו מתכות לתעשיית הרכב), כיום המפעלים הללו הועברו למקומות זולים כמו מקסיקו, הודו, או סין - ואיתם גם נעלמו המון עבודות שהפכו אנשים לבני מעמד הביניים שעכשיו נותרו מובטלים כרוניים.לא, לא ממש. ולא האשמתי את טראמפ האיום בכל צרות העולם, אתה כרגיל משייך לי את הדעות שהמצאת בעצמך.
וודאי. אף אחד לא אומר שכל ימני אמריקאי הוא בהכרח רפובליקני. אבל ההיפך הוא בהחלט נכון - רפובליקנים הם בצד הימני של המפה הפוליטית בארה״ב באופן מובהק, ובשנים האחרונות הם מקצינים יותר ויותר ימינה. הלה נכון גם בארץ - הרי לא כל ימני בארץ הוא בהכרח ליכודניק. אבל זה לא עושה את הליכודניקים פחות המיץ של הזבל של החברה הישראלית, נכון?
זה בכלל לא קשור לנושא החיסונים. יש קבוצה כזאת, אבל זה לא באמת מה שהם מאמינים בו. הם רוצים ממשלה, הם פשוט רוצים ממשלה שתעשה את דבריהם. אם תשאל את הליברטריאנים אתה תגלה שהם דווקא מאוד בעד ממשלה שתגיד לאנשים מה לעשות, הם פשוט רוצים שהממשלה תגיד להם לעשות את מה שהם רוצים. למשל - לאסור הפלות? בטח! לתת להומואים להתחתן? מה פתאום! להחליט איזה חוקים לאכוף? ברמה המקומית, זכויות המדינות!!!11 לאפשר לאנשים לעשן מריחואנה חופשי? מה פתאום, תחשבו על הילדים, זה מסוכן!!!111
בקיצור, מה שהם רוצים זה המשך העריצות החברתית שלהם, לא באמת ״חופש״.
המושג הזה משמש בדרך כלל אנשים עשירים שמנסים למצוא דרכים לא לשלם מסים, וכמובן מנסים להתאים את האידאולוגיה שלהם ש״תתאים״ לזה. אתה פתי אם אתה חושב שכל הזבל הזה שאתה מוצא ביוטיוב הוא באמת מייצג מישהו.
בסופו של דבר הכל מסתכם בנרקיסיזם של האמריקאים בכלל, והימין האמריקאי בפרט. הם פשוט לא מתעניים באף אחד פרט לעצמם, ולא מעניין אותם כמה ובמי הם פוגעים כל עוד הם מרגישים שהם מקבלים את החופש שהם רוצים. זה הכל. וטראמפ פשוט הציף את זה ואמר ״זה בסדר להיות נרקיציסט, שקרן, אנוכי, ולדאוג אך ורק לצרכים האישיים שלך ולעזעזל העולם״.
תסתכל על הצד החיובי (תרתי משמע), אם הוא יחלים הוא יהיה מחוסן כנראה יותר טוב מאשר המחוסנים בפייזר, ויפסיק להיות סכנה לשאר העובדים.והרי החדשות: הסרבן חיסונים נדבק. וויי וווי, מי היה מאמין?
עכשיו כל החברה בסרטים לפני החג. איזה כיף.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.