מה עושים בלי סיר לחץ ושעועית שחורה ?....

מה עושים בלי סיר לחץ ושעועית שחורה ?....

האם מישהו מכיר ברזילאים בישראל שמעוניינים להפיץ את "תורת השעועית השחורה" - אנא קשרו בינינו.
 

0 אור 0

New member
???

אתה מדבר על איזו תורה פילוסופית סודית או על הכנת פז'ואדה בבית? חוץ מהפרופה שאין כאן, אז אין בעיה להכין, עם או בלי סיר לחץ. ואני נתקלת בלא מעט ישראלים בלי קשר לברזיל שכבר יודעים על מה אני מדברת, כך שהתורה כבר מופצת כנראה
 
מעוניינת להכיר משוגעים-לדבר שרואים שליחות ...

אני רואה בשעועית השחורה אמצעי עיקרי לצימחונות ... בלי זה אי אפשר לגדל ילדים ....... מעט מידי ישראלים מכירים את זה ואני מבקשת להתחבר למישהו שחושב באופן זהה - אני חולמת על זה ללא הצלחה כבר שנים - להפעיל איזה מזנון שיבשל שעועית שחורה - או במילים אחרות "בית ספר לשעועית שחורה".
 

0 אור 0

New member
OK

האמת היא שרוב הברזילאים שאני מכירה לא בדיוק טבעונים, אמנם אוכלים שם הרבה פירות מדהימים, אבל הפז'ואדה המקורית היא עם בשר, והרבה יגידו שארוחות הבשר שם יותר טובות מארגנטינה , ואני יכולה להגיד לך שאף אחד בצד הברזילאי במשפחה שלי לא הצליח להבין איך אני לא שותה קפה, שהוא אחד מאבות המזון העיקריים כפי הנראה .. בעניין החלום שלך, אני מאחלת לך בהצלחה עם מקום שיציע מזון צמחוני מאוזן ובריא, אבל רק רציתי להסב את תשומת לבך, שהחלבון בשעועית (לרבות שחורה וחומה ואדומה) הוא לא חלבון מלא, לכן חייבים לשלב עם אורז או דגן מלא אחר, כפי שמופיע באמת בכל המתכונים המסורתיים בכל מקום בעולם. ובכלל בדגנים וקטניות מומלץ מאד לגוון כדי לוודא שמקבלים את כל המרכיבים התזונתיים. אם היית בברזיל, את יכולה אולי לקחת בתור דוגמא למקום שלך, את אותן מסעדות עממיות שאוכלים בהם הרבה מהמעמד הבינוני ומגישים אוכל לפי משקל מתוך מזנון פתוח שמכיל עשרות סלטים טריים ומבושלים כולל ירקות ופירות מכל הצבעים , הזנים והמינים - אני פשוט נהניתי מכל דקה (בפרט שהגעתי אחרי חודש של אוכל ארגנטינאי שבו סלטים כמו שצריך אתה מוצא רק בבית שלך כשאתה מכין). מקום כזה עם אוכל נקי ובריא וטעים וצבעוני יכול מאד להצליח פה
 

0 אור 0

New member
הערה לגבי הישראלים

לפני שנים באמת היה קשה למצוא שעועית שחורה, ואפילו את האדומה שגם היא טובה לפז'ואדה לא היה בכל מקום, אבל היום יש לך ממש בכל מקום, את כל הסוגים, הצבעים והגדלים. ואם יש - סימן שיש ביקוש ואוכלים. מבחינה זו, כצמחונית את יכולה לשמוח מאד אם זה שאת חיה בישראל שבה האופנות חודרות וניתן וכל הזמן המגוון מתרחב (קינואה ומאש אמרתי?)
 
למעלה