מה עושים במיקרה ש....

מה עושים במיקרה ש....

הלכתי לעיריה, והוצאתי תוכניות מהתיק. מסתבר שהתוכניות לא מדוייקות ויש הבדלים די משמעותיים במיקומים של כל מיני דברים קטנים כמו קירות ועמודים
אז הלכתי שוב, לבקש ע"פ הנחיות האדריכלית "תוכניות לביצוע". רק מה, אין להם שם.... מה עוישם? נראה לי קצת מוזר ולא מדוייק לעבור עם מטר בבית ולבדוק את הגדלים והרחבים והגבהים שאנחנו צריכים. מה לעשות?

אתי@

New member
יעל - זה מאוד ייתכן שהתוכניות לא

מדויקות כיון שייתכן שהדיירים הקודמים עשו שינויים בדירה. גם אצלנו זה ככה (למזלנו - לטובתנו). אני חושבת שאת חייבת לשרטט מחדש, וזה דווקא לא כזה נורא... אנחנו שירטטנו לעצמנו ונעזרנו בשירטוטים כדי לבצע כל מיני מדידות וחישובים. זה מאוד מאוד חשוב

זהו, שלא עשו שינויים בדירה בכלל, כי

קווי התאר הם אותו הדבר. רק דברים כמו אורך של קיר, ומיקום של עמודים משורטטים "לא במקום". הנקודה היא, שחייבות להיות תוכניות לביצוע, לא? איך אחרת אפשר להתקדם?? נראה לי שאנחנו נאלץ למדוד הכל לבד.... זו בעיה, כי כרגע גרים שם, עם כל זה שיש ארונות וחפצים כבדים ליד הקירות, שקשה להזיז אותם או למדוד במדויק מסביבם. נראה לי כל כך מטופש ולא מקצועי שאין תוכנית לביצוע. מה עשה הקבלן, ראה "איך ניכנס" והמשיך משם??!

אתי@

New member
אנחנו הלכנו למדוד כשעוד גרו בדירה

והיו בה רהיטים. זה לא כ"כ קשה כי את לא חייבת למדוד את אורך הקיר בצמוד לקיר, אלא גם בקו מקביל לו. אנחנו הצלחנו לשרטט מבנה מאוד מדויק!!!

תכ.´ ברשות המקומית ותכ.´ ביצוע...

בקשות והיתרי בניה נשמרים ע"י הרשויות לנצח (יש עדיין תכ.´ של בתים מתקופת האנגלים ). אלו תוכניות בקנ"מ 1:100 אדריכליות בלבד. תוכניות עבודה, אדריכליות והנדסיות, לא נדרשות ע"י משרד מהנדס העיר וחייבות להמר ע"י המתכננים 10 שנים בלבד (החוק שונה מ-7 ל-10 שנים ). עצה טובה לרוכש מבנה חדש או דירה- לדרוש סט מושלם של כל תוכניות העבודה לצורכי השינויים בעתיד, גם אם המתכננים דורשים על כך תשלום. לגבי מבנים שאין תכ.´ עבודה על המתכנן של השינויים לבצע המדידות ולא מזמין השרות!!!- הכיצד יעז מתכנן להתבסס על מידות של הדיוט ואחר- כך לחתום את שמו על תוכניות המתבססות על מידות שלא הוא לקח?! מדידת מצב קיים ושרטוט תוכנית מעודכנת של מצב קיים זה הא"ב לכל התחלת פרוייקט שינויים.

האדריכלית שלך צריכה למדוד את ...

הדירה. שיטת מדידה המקצועית, מבטיחה, שהקונסטרוקציה "קופצת החוצה", כי הקירות פנימיות בדרך כלל בעובי 10 ס"מ, עמודים, נינימום 20 ס"מ. בנוסף, מתחת לתקרה, אם ישנם קורות יורדות, שרואים אותם, נותנות אינדיקציה, על הקונסטרוקציה. אם, בתכנית מצב קיים לא ברור הקונסטרוקציה, עדיף להזמין מהנדס קונסטרוקטור, בקשר למה אפשר להרוס, ומה לא. ובסוף, עם פטיש ומפסלת, אפשר להוריד את הטיח, במקומות הקריטים, ואז רואים, שבלוקים, או בטון מזוין. תשתדלו, לא לגעת בבטון.

זה מה שאמרתי לה היום. היא אמרה

שלא תהיה בעיה עם המדידה, וגם היא תיקח איתה את קבלן השיפוצים שלנו, בשביל שיוכל להצביע בדיוק על מה מותר ואסור להזיז. אבל נשמע לי נורא מוזר, שאין הוראות לביצוע בעיריה. אולי זו רק אני...

שאלה הגיונית עדינה../images/Emo3.gif

בשלב טרום תכנון, בטרם יש תוכניות עבודה ובוודאי בטרם יש כתב כמויות ומפרטים טכניים והמון נושאים עדיין פתוחים..... הכיצד כבר בחרתם קבלן? איך יכולתם בכלל לעשות השוואת מחירים? נכון שיש בשאלה מן התמיהה כי גם אני נקרא לתת הצעות מחיר במקומות שאנשים בכלל עוד לא יודעים בעצמם מה הם רוצים והקבלן מתחיל להיות מתכנן. לקוחות מבקשים ללקט מידע מכל קבלן שבא לתת הצעה, מתבלבלים מרוב העיצות והרעיונות ורק אחרי שהם מבולבלים כהוגן ולא יודעים מה להחליט אולי יפנו ל´מישהו אובייקטבי´ שהוא "במקרה" המתכנן שצריך היה לפנות אלין מראש. מהטעות הזאת נחלצתם בשלב כלשהו כפי שקראנו בפורום ונותרה רק השאלה בקשר לבחירת הקבלן לפני התכנון ועל בסיס מה נערכה השוואת מחירים בין המועמדים?

נכון שהשאלה שלך הגיונית בדרך כלל,

אבל אצלינו הדברים עבדו קצת אחרת... חבר מעולה שלנו, שהוא מן אבא שני של בעלי, ומכיר אותו כבר 18 שנה, ואותי כבר יותר משלוש, הוא קבלן שיפוצים ואלומיניום. הוא היה זה שהסתובב איתנו לראות דירות והוא זה שאישר את הקניה. הוא זה אשר יהיה אחראי על השיפוץ מתחילתו ועד סופו, ואנחנו בטוחים שהמחיר שלו יהיה הכי פיירי בעולם (האמת, שאנחנו צריכים להכריח אותו לקחת כסף על העבודה שלו, כי הוא מסרב בינתיים....) ולכן, למרות שאין תכנון עדיין, כבר יש קבלן

לא, את חושבת בהיגיון, אבל מי אמר,

שלביורוקרטיה יש שכל! לפי "הספר"(חבר שלי סיפר, שבספרד זה עובד מצויין), האדריכל - לאחר בדיקת תכנית הבינוי של השטח - מכין את התכנית, וחתימתו, אישור לבניה. בסוף הבניה, תכניות מדויקות של ארכיטקטורה וקונסטרוקציה נכנסים לארכון של העירייה. למה זה עובד שם? כי, 1. אגודת האדריכלים חזקה כל-כך, שחברים באגודה פטורים מכל עיניין של כספים. על פי התכניות, האגודה גובעת את השכר טרחה, דואג להנלת חשבונות, ולכל העבודת ניהול-עסק, כך האדריכל מתעסק רק בתכנון, פיקוח. 2. האדריכל לא פוחד לחתום על התכנית, עם אחריות של אישור, מפני שהלקוחות לא מחפסים דרכים לעבור על החוק. גם החוק חכם יותר, מהחוק תכנון ובניה שלנו. "הקומבינות", בארץ, חופכים את קבלת היתר בניה לסיוט, לא נורמלי, התכניות גרועות, כי אין זמן להשקיע מחשבות מספיקות, כי השכר טרחה תוצעה של הורדת ידיים בין הלקוח, לבין האדריכל, ואין משמעות כספי לרמה גבה של תכנון (זה כבר קשור למצב החומרני, שאין ממש ערך לעבודה אינטלקטואלית, לא בארכיטקטורה, לא באוניוורסיטה,לא בשום מקום. אם אנלפבט עשה "מקה", לא תמיד בדרך ישר, זה מעורר "כבוד", והפרופסור, שמרוויח בקושי 10000 ש"ח, אחרי 20 שנות לימוד, הוא הפרייר ). קשה לצאת מהמעגל, והרבה אנשים, אינטרסנטים, גם לא רוצים לצאת מזה, כי במצב של סדר, לא יהיה להם זכות קייום. תחשבי, כמה זה הייה טוב, שהבן אדם פונה לאגודת אדריכלים, מקבלת רשימה של אדריכלים, באזור מגורו, עם נתונים על רמת עבודתם. לאחר, שפנה לאדריכל מסויים, את השכר טרחה משלם, על פי רמה מקצועית של התכניות, הפיקוח. כל אדריכל הייה מעוניין להשקיע בתכניות, כי שכרו קשור בזה. מי שלא עומד ברמה מינימלית, עם הדיפלומה שלו יעוף מיכולת עסוק במקצוע ! לא צריכים קשרים טובים לפוליטיקאים, לקבל עבודות ציבוריות, אלא בתחרות פתוחה מקבל את העבודה, המתכנן הטוב ביותר.זה לא אוטופיה,קיים, בצורות שונות בעולם, איפו הבניה ערכית יותר. בשיטה הזאות, חצי מעובדי העירייה היו מיתרים, תהליך האישור הייה מתקצר אין ארוך, ויעל, שרוצה לשפץ, הייתה יכולה לקבל אינפורמציה מדוייקת על דירתה...

למעלה