מה עושים במצב הזה..!?

shirli0811

New member
מה עושים במצב הזה..!? ../images/Emo9.gif

הפינה "בעיות שקשורות לסוסים ולרכיבה חוזרת.." כל שבוע אני אעלה בעיה שיש אצל סוסים ו/או ברכיבה, במטרה לפתח דיון על הבעיה ולמצוא דרך לפתור אותה.
הבעיה של השבוע- סייחים שאוכלים את הזנב של האמהות שלהם. מה עושים? איך מונעים מהסייחים את ההרגל הזה?

אפשר לעטוף את הזנב של האימא

בבנדז' או לשים כיסוי זנב, וככה הסייח לא יצליח להרוס לאימא את הזנב. אם יש כזה דבר, ואני לא יודעת אם יש, אפשר לשים חומר על הזנב ככה שיהיה לזה טעם כזה מגעיל שהסייח לא ירצה לאכול אותו יותר
אני לא ממש יודעת איך אפשר למנוע, לתת לסייח מכה בכל פעם שהוא עושה את זה זה לא כזה פרקטי, וגם לא נשמע משהו. אבל אפשר למנוע נזק לזנב.

שירלי317

New member
יש חומר כזה

מר, שמונע מסוסים לאכול זנבות. אני לא זוכרת איך קוראים לו. בנדז' זה מסוכן לשים על זנב לזמן ממושך כי הוא יכול למנוע זרימת דם לאזור וליצור נמק. אני חושבת שיש אבל כיסויים לזנבות.

shirli0811

New member
שמעתי פעם שחשבו להשים על הזנב

למשך כמה ימים סחוג ככה שהסייח יגעל לאכול אותו, אבל לא יודעת כמה זה בריא לשים חומרים שהסייח יכול לאכול אותם. בנוגע לבנדג'ים ולכיסוי הזנב, זה יכול להיות יעיל, אבל סייח בני 4 חודשים-עד גיל שנה רק מנסים לנשוך כל דבר ולהכיר את הטעם שלו. יש סיכוי שסייחים יראו בכיסוי הזנב משחק, ינשכו אותו עד שהוא יהרס [וחס וחלילה יש סיכוי שהם יבלעו חלק מזה], ואז ימשיכו לאכול את הזנב של האמא. :\

ToryMaster

New member
סחוג לא נשמע לי רעיון טוב

אבל כן יש חומרים, בדומה למרה ששמים על הציפורניים כדי להפסיק לכסוס, שיאותתו לסייח שזה לא בריא או אולי אפילו רעיל והוא יפסיק.

shirli0811

New member
גם לי זה לא נשמע רעיון טוב ;]

רק הבאתי את האפשרות שאמרו לי עליה..

ToryMaster

New member
למרות שבמחשבה שניה

זה אומנם מגעיל, אבל לא רעיל. צריך לברר לעומק עם וטרינר.

stary1

New member
זה יכול היה להיות פתרון טוב

אם זה לא היה על עור של בע"ח. סחוג יביא לגירוי בעור הזנב.

אבל לא חייב למרוח על כל הזנב

מספיק למרוח מעט על הקצוות, שאיתם הסייחים מתעסקים לרוב וגם אם לא מפריזים מדיי בכמות שמורחים אז כשהזנב נוגע בחלק אחר של הגוף הוא לא משאיר אחריו שאריות של החומר החריף לנו זה עבד ולא היה לסוסים גירוי הכל עניין של כמות

2eye

New member
דווקא סחוג?

אצלנו שמו סחוג לסוס שבולע אוויר על מה שהוא בלע עליו אוויר והסוס פשוט אכל את הסחוג ורצה עוד

פעם אני ושני שמנו לאפולו ושלוק...

שמן מכונות שרוף מעורבב עם סחוג משהו עצבני מהשווארמה של שוקי
זה דווקא עבד רק שהיינו צריכות להשתמש בכפפות כל הזמן ולשטוף טוב טוב ושלא נדבר על הריח

fliperit

New member
מרה...

שימו לסוסה מרה על הזנב, והסייח יפסיק מיד. עוד אפשרות החיא לחבוש את הזנב עם בנדז'...

למעלה