מה עושים במצב כזה?

top123456

New member
מה עושים במצב כזה?

שלום לכולם,
אני בן 24 ויש לי עוד שני אחים בני 18.
ביום שישי אבא שלי התאשפז(בפעם הראשונה אני חושב) בגלל משהו שהיה לו עם הלב.
אח שלי ואני חזרנו מחו"ל אתמול וגילינו את זה רק אתמול אז נסענו לבקר אותו.
ההורים שלי גרושים ואבא שלי לא בזוגיות כרגע.
כנראה שהוא ישתחרר מחר, עשו לו בדיקות והכל תקין.
כנראה שהוא יהיה בבית בשבוע הקרוב ויצטרך עזרה.
אני מתחיל שבוע הבא ללמוד שנה א' בעיר אחרת ועובר לגור בה וזה מצריך ממני מעבר של דברים(לא התחלתי בכלל עדיין עם המעבר בגלל שהיו לי ועדיין יש לי בעיות עם המגורים בעיר שאני הולך לגור בה- יש לי איפה לגור אבל יש בעיות עם המוגרים עצמם)
גם ככה המעבר הזה לא הולך לי חלק ומה שקרה עם אבא שלי רק מוסיף לי מתח למצב הקיים וזה ממש מלחיץ אותי.
חוץ מזה, יש לי איזשהו מבחן שאני צריך לעשות בסוף שבוע הבא ואני צריך גם השבוע לעבור על החומר.
יש לי כמה שאלות:
1. איך אני מוריד מההרגשת לחץ שאני מרגיש כרגע?
2. איך אני מתמרן בין לעזור לאבא שלי, להעביר את הדברים וללמוד למבחן? אני חושב שאני לא פנויי לאף אחד מאלה כרגע...
3. איזה דרכים יש לי להעביר את הדברים? אבא שלי היה אמור להסיע אותי והאוטו שלו הוא מהעבודה אז אסור לי לנהוג לבד וזה הרכב היחידי שיש לנו במשפחה
אין לי משפחה/חברים שיכולים לעזור לי מבחינת ההעברה של הדברים....
תודה ויום טוב

spaysi8

New member
כמה רעיונות..

היי, מה שלומך?
קודם כל אני שמחה שהכל בסדר איתו וחזר הבייתה.
לגבי כל מה ששאלת..
אז דבר ראשון תשובה טכנית-
לגבי עניין של מעבר הדירה, תפנה לקבוצות הבאות בפייסבוק-
"צריכים משהו?", "תרומות ומעשים טובים", "מתנות",
ובכל אחת מהן תכתוב הודעה ותבקש עזרה עם מעבר דירה למי שגר באיזור ויש לו רכב גדול,
אני בטוחה שתמצא מי שיעזור.
אז זה לגבי העניין הטכני.
לגבי העניין הרגשי- ברור לחלוטין שאתה מוצף כרגע מכל כיוון..
מה עם אחים שלך? לא יכולים לעזור בעניין האבא?
גם אגב ממרחק ניתן לעזור.. בין אם לעזור בצורה רגשית (להתקשר, לשאול מה שלומו..),
ובין אם ממש בצורה פיזית למשל להזמין לו מרחוק משלוח מהסופר כדי שלא יצטרך לנסוע בעצמו.
אגב, אם לא רחוק מידי, תוכל אולי להחליט שאתה מגיע השבוע פעמיים לעזור.. לא חובה כל יום אם אין זמן..
&nbsp
לגבי העניין של העומס הרגשי אז אני באמת ממליצה שאולי כדי לנסות לדבר עם אנשים (בין אם אנשי מקצוע או חברים) כי הם יתנו לך שיטות מצוינות להתמודד עם העומסים הרגשיים האלה..
&nbsp
בהצלחה !

למעלה