מה עושים ??? הבן שדואג

PolyRon

New member
מה עושים ??? הבן שדואג

OK אמי בת 53 חולה בסרטן השד ואחרי שתי ניתוחים להוצאת בלוטות. והגידול עצמו. קבעו לה 6 קורסים+הקרנות. היום הינו בטיפול הראשון מתן כימו דרך "PORT A CATH" שילוב של :METHOTREXATE ו FLUOROURACIL 5 ועוד משהו שאני לא זוכר(סה"כ חדש בתחום) תופעות הלוואי לא איחרו מלהגיע . שעתיים ממתן הטיפול אמי נהפכה לשבר כלי כאבי ראש ועצמות. בחילות נוראיות שמלוות בטעם חריף בחלל הפה ועוד דברים רעים..שאלתי היא האם כבר אחרי הטיפול הראשון יש תופעות כאילו?( מה יהיה בטיפולים הבאים הרי הגוף נחלש לא? ) אך ניתן לנטרל או להפחית את תחושת הבחילות ? והאם מישהו עבר דבר דומה של סרטן השד והחלים ממנו ? --תגובות והמלצות יתקבלו בברכה --הבן שדואג ...

יחפנית

New member
פולירון יקר

בזמנו כתבתי את המדורה הוירטואלית לאנשים המתמודדים עם כימותראפיה ממליצה שאולי תדפיס ותעביר לאימך כשיודעים איך הדברים מתנהלים בפנים , אז זה נותן אפשרות לבחירה פנימית מודעת יותר מקווה שזה יעזור בברכה אני להלן מדורה וירטואלית

בן דואג יקר ../images/Emo142.gif

מקווה שקראת מה שיחפנית כתבה, זה המזור הטוב ביותר לאדם, ולא צריך להיות חולה כדי להנות מכל אלו והם-הם אלו שנותנים כוח להמשיך. נקודתית לגבי הבעיות שהעלת אני יכולה לתת לך תשובות חלקיות - לגבי הבחילות יש תרופות כמו זופרן שניתנות גם באינפוזיה וגם בכדורים לפי הצורך של המטופל. לגבי הטעם בפה - זו תופעת לוואי מוכרת בגלל הטיפולים, הטעם בפה הוא כמו טעם מתכתי ואפשר להקל ע"י מציצת סוכריות. על חלק מהבעיות אפשר להקל עד מאד, חלק קצת ולצערי על חלק כלל לא אלא פשוט להעזר בסבלנות, כי התחושות הרעות חולפות. בכל מקרה כדאי ורצוי לדווח על כל תופעה לאחות במחלקה. אני גם יכולה להפנות אותך לאגודה למלחמה בסרטן, שם ניתן לקבל מידע לגבי המחלה, הטיפולים, התמודדות עם הטיפולים וכל מידע אחר שתזדקקו לו בטלמידע 03-5717888. מקווה שעזרתי, ולו רק במקצת. נשמח אם תמשיך לשתף אותנו בכל שעולה על ליבך. תרגישו טוב גלי

rubber duck

New member
מעבר להמ שכבר נכתב

ראשית אין להתרגש יתר לע המידה מתופעות הלוואי יש לדווח לצוות הרפואי מחד ומאידך לנסות ולהקל בכל דרך שהיא למצוא את המשקאות שמקלים מעט לא לפחד לקחת משככי כאבים ( הרופאים מורים זאת בכל מקרה ) מאכלים מסויםמים הקלו עלי זוה משתנה מאדם לאדם , לכל אחד יש את הדברים שלו מעבר לכך אין זה מחיב שהטיפול הבא יהיה יותר קשה / קל כל טיפול הוא אינדיווידואלי , אצלי למשל הטיפול השלישי היה ממש קל והרביעי זוועה וזה שלאחריו אי שם באמצע אין כללים המון בריאות
שרון
ולגבי סרטן השד - בהחלט ניתן להחלים ממנו בצורה מלאה

אחשל

New member
../images/Emo91.gif לבן הדואג וגם לאמא...

שלום לבן, אמנם לא עברתי סרטן שד ("רק" את המקבילה הגברית...
), ומאחר ולא ציינת אם אמך מקבלת משהו כנגד תופעות הלוואי - אני לא יודע להשיב לך על הצד הרפואי. מצטרף להצעה לפנות בשאלות אלו לצוות הרפואי במכון... למיטב ידיעתי יש שיעור החלמה ניכר בקרב חולות סרטן שד... אתם יכולים להעזר בשתי עמותות שמסייעות לאנשים שהסרטן נגע (או פגע...) בחייהם - 1. עמותת ח.ס.ן מפעילה קבוצות תמיכה לעזרה עצמית ברחבי הארץ, וגם שירות של קישור לאנשים שעברו סוג דומה של סרטן ו/או טיפולים, להעברת מידע וסיוע. מידע על הפעילות יש באתר האינטרנט של העמותה, ובקו בתמיכה והמידע שמספרו 1-700-506-600. 2. עמותת אחת מתשע שמתמקדת בסיוע לנשים עם סרטן השד. העמותה מפעילה קו חם שמספרו 1-800-363-400. בריאות ואריכות ימים ניר

61יעקב

New member
לבן הדואג

ראשית אני מאחל לאמא שלך הרבה בריאות ובמיוחד כח לעמוד בטיפולים שהם לא קלים. ההיתי מבקש להוסיף לדברי החברים בפורום שמה שעזר לי זה נרות פראמין לבחילות וביומיים הראשונים של כל טיפול אכלתי רק צנימים וזה עזר לי מאד. בכל מקרה צריך להתייעץ עם הצוות המטפל כי יש להם הרבה מאד נסיון בנושא. וגם לך בן דואג שיהיה כח ושתהיה חזק ולכל המשפחה. שיהיה רק טוב..

למעלה