מה עושים הלאה ?

מה עושים הלאה ?

שלום לכן. בלידה קיסרית אחרונה התגלו מוקדים אנדומטריאליים באגן וברחם. הופנתי ליחידה בבית החולים בו ילדתי. בעבר סובלת מוסת ארוכה וקשה במיוחד.
לפני פגישה ראשונה, מה עושים עכשיו ? מה התהליך ? האם ישנו בית חולים מומלץ לטיפול בבעייה ? האם צריכה להוציא סיכום ניתוח לשם הטיפולים ? במהלך הניתוח הרופא המנתח אמר לי שעליי לשקול טיפול הורמונלי לטיפול בבעייה אולם אסור לי לקחת גלולות וכן אני מאובחנת כ APLA. האם יש רופא שאתן ממליצות לשפוך אור על התופעה או להתייעץ עימו ? תודה לכן

לואי84

New member
מאיפה את בארץ?

יש מרכזים לאנדומטריוזיס בתל השומר, בבי"ח מאיר בכפר סבא ובבי"ח כרמל בחיפה. צריך טופס 17 מהקופה או לשלם סכום סימלי (נותנים לך אפשרות לשלם פיקדון לחודש ולנסות לקבל אישור מהקופה בתקופה הזו).
לחילופין, את יכולה לפנות לרופא מומחה באופן פרטי בעלות יותר גבוהה אך לרוב הם יותר זמינים (ולקבל החזר מהביטוח במידה ויש לך)
יש מעט מאד מומחים לצערנו. בעיקר ד"ר דוד סוריאנו (ת"א) ד"ר רון שינמן (כפ"ס) וד"ר יובל קאופמן (חיפה).
בהחלט מומלץ להביא איתך לפגישה את סיכום הניתוח.

לרוב, "הטיפול" באנדומטריוזיס הוא אכן דיכוי הוסת בצורות שונות כדי למנוע החמרה. במצבים שהאשה סובלת מכאבים או בקושי להכנס להריון לפעמים עושים ניתוח.

בהצלחה

למעלה