מה עושים כדי להגיע לתחתית???

תמי ס

New member
מה עושים כדי להגיע לתחתית???

אני רוצה להגיע לתחתית על מנת שאוכל להתחיל לעלות חזרה, אבל לא מצליחה משום מה. אני עדיין נעה ונדה בין מצבי רוח משתנים, עוד לא הגעתי ממש לתחתית (ואני יודעת שהיא מחכה לי, אני זוכרת מנובמבר...) אבל גם עדיין אני לא עצמי ודי מתעצבנת מזה שיש אנשים שמצפים כבר שזה יהיה מאחוריי (אני חיה עם אחד כזה...). בת´כלס, הילדים די גורמים לי להישאב בחזרה לחיים, אין ברירה, הם כאן והם בחופש, מצפים להתייחסות ואני משתדלת . אז נכון שאני תופסת את עצמי צורחת עליהם על שטויות, ופתאום אני תופסת את עצמי, ומבינה זה לא הם זה אני, ואז אני לוקחת נשימה עמוקה והולכת לכורסה שלי לרחם על עצמי כמה דקות. ואחרי כמה דקות ישיבה שם מגיעות הדמעות, לא שיטפון אבל בהחלט טפטוף, וכמה דקות אחרי זה - זה עובר. החזה כבר לא כואב, יש עדיין פה ושם מעט טפטופים אבל לא נורא, הבטן לעומת זה מציקה, כנראה שזו ההתכווצות של הרחם. כרגע אני שוקלת בערך 7 קילו יותר ממה שהתחלתי את ההריון, לא נורא אבל כל כך מיותר, מילא להשמין עם תוצרת בסוף אבל להשמין סתם, ולהישאר רק עם כאב לב.... סתם נאחס שמצטרף לנאחס הכללי. הלילות עדיין קשים לי מאד, אני לא מצליחה להירדם, כל הזמן אני רואה מולי (בלילה) את דמותה חסרת החיים, ואני כל כך מצטערת שלא נגעתי בה, אני יודעת שזה טפשי, אבל כל כך הייתי רוצה לראות אותה שוב, כי לא הסתכלתי בה מספיק, ודמותה הולכת ומיטשטשת לי. אני מאד מאד חלשה פיסית, ירדתי למכולת וחזרתי כמו אחרי מסע כומתה.

הוראות הגעה לתחתית ../images/Emo178.gif

1. להקשיב לשיר או מנגינה עצובים. 2. לראות סרט מטופש אבל קורע לב בעצבותו. 3. להסתכל בתמונות נוסטלגיה, מומלץ אפילו תמונות שלך בעת הריון. 4. לבכות המון המון. כמה שיותר. חזק ובקולי קולות. מומלץ ללכת לחוף הים או לאיזה פארק כדי שיהיה אפשר ללוות את הבכי בצרחות חזקות חזקות. זו התחתית לצערי. הייתי שם. רק כשנמצאים שם אפשר לצוף גבוה ולהתחיל לחיות מחדש. לצערי אין לי עדיין ילדים ולכן הייתי בתחתית המון זמן. עדיין לפעמים אני טובעת לי לאיטי לכיוון, בייחוד בזמן ווסת או בתאריכים המסמלים לי דברים מסויימים, זה בילתי נימנע, אבל זה יגיע ותנסי זאת, אח"כ תוכלי לצוף מחדש. את תמיד תמיד תמיד תראי את דמותה. תעתועי המוח הם אלה המטשטשים אותה, אך היא תופיע אפילו שכבר לא תרצי יותר היא תופיע. היא ביתך ואת אימה. אני איתך בזמנים האלה. מחבקת מרחוק. סאני.

תמי ס

New member
סאני, ניסיתי, ניסיתי...

הדברים האלה לא עובדים, וזה כל כך מוזר לי, בפעם הקודמת המכה הייתה כל כך מהירה, כל כך חותכת, פתאומית ועוצרת נשימה, ממש נכנסתי לאבל באופן מיידי, טבעי בלי לחשוב בכלל. והפעם, עם כל העצב, והידיעה שהאסון הוא נורא, אני יודעת שההכרה המלאה עדיין לא הגיעה. מנגינות וסרטים "לא עושים לי את זה". תמונות? יש לי רק מההריונות המוצלחים, והן מעלות רק חיוך על פניי. והבכי האמיתי פשוט לא מגיע. מחבקת חזרה.

תמי יקרה, אני בטוחה שאת יודעת

את הדרך למטה. אני חושבת, ואולי אני טועה שאת עוד לא בשלה לרדת לשם. וגם אם היית שם בפעם הקודמת ומייד, זה הריון אחר וסיטואציה אחרת. כמו שכל הריון מוצלח וכל ילד שנולד שונים מהאחרים, כך כנראה לאבד אותם שונה מפעם אחת לאחרת (גם אני איבדתי שני הריונות ברצף וכל מקרה היה שונה). זה יבוא, וכשזה יבוא זה יהיה מקל ומשחרר. פשוט גופך ונפשך עוד צוברים את הכוחות והאנרגיה כדי לרדת לשם. תמי יקירתי, אני לא אוהבת לעוץ עצות, כי אני יודעת שאצל כל אחד מאיתנו התשובות נמצאות מבפנים, זה פשוט לפעמים לוקח זמן "לגרד" את הקליפות ולגעת. אני נעזרתי בעזרה מקצועית כדי להגיע לשם. ואני יודעת שלא לכל אחד זה מתאים, וגם אם מתאים צריך להיות בטיימינג טוב. אחרי הבכי שבכיתי, והעצב שנגעתי בו, הייתי חולה פיזית שבוע עם שפעת קשה וחום. רק כשהייתי שם ידעתי שנגעתי בריצפת הבור ושמהמקום שהייתי בו אפשר רק לעלות. המפה היא בליבך, תני לחושייך ולרגשותייך להנחות אותך כיצד להגיע אליה. מחבקת חזק

../images/Emo14.gif

תמי, מרגש וכואב לקרוא את דברייך. אני עצמי קצת מקנאה בך על שראית את התינוקת שלך. אני זוכרת שבמשך שבועות ראיתי מול עיני את הדמות הדוממת של בתי הפעוטה, עטופה בחיתול לבן, על המשקל. קשה היה לי להבין איך היא כה חסרת חיים והרי היא רק נולדה. אין דרך קצרה להגיע לתחתית. זה אולי נדוש אבל באמת לכל דבר יש את הזמן שלו. תהליך האבל מורכב בתחילה מהלם, אחר כך כעס, פעילות רציונלית, חיפוש אחר משמעות וכ´ ובשלב השלישי מגיע האבל האמיתי. ואז, בשלב הרביעי מתחילה החזרה לחיים, ההשלמה. ונכון, כשיודעים מה מצפה לנו, רוצים להיות כבר אחרי ויחד עם זאת, יש משהו חשוב בלעבור את כל התהליך. מה שכן, תנסי לחשוב אם את יכולה לצאת ליום יומיים מהבית על מנת להיות עם עצמך ואולי בן זוגך, על מנת לא להיות כל כך עם הילדים, אלא להתרכז במה שאת רוצה. זה לא מתאים אולי לכל אחד, אבל זה חשוב. ולגבי הילדים, אני לא יודעת באלו גילאים הם, אבל אפשר אולי לשוחח איתם ולומר שעוברת עליך תקופה קשה. ילדים מבינים כשמשהו קורה והם יכולים לעזור בסה"כ. אני יודעת שאי אפשר ממש לעזור לך כי את עם עצמך שם, אבל אנחנו פה חושבי עלייך הרבה, ואם את צריכה משהו, או רוצה לדבר, את מוזמנת. יעל

תמי ס

New member
יעל

את בתי אפילו לא שקלו! חיכו שנסיים להתבונן בה, עטפו אותה במין סדין ירוק ולקחו אותה משם. סתם כך בתוך סדין מקופל, ומי שלא ראה את הקיפול לא יכל לדעת מה יש שם בפנים. חלק מהנשמה שלי נשאר בתוך אותו סדין מקופל, והוא צועק ובועט ובוכה. ואני כאן, לא!. אני רוצה כל כך להגיע לשלב השלישי, לאבל האמיתי, חייבת את זה לה ובעיקר לי, אני יודעת שעד שלא אהיה שם לא אוכל לחזור לחיים וזה נראה לי מעוות שאני בכלל צריכה לחשוב בצורה כזו. למה זה לא בא באופן טבעי כמו בפעם שעברה? אולי אני מדחיקה כי אני פוחדת? אולי משהו בי לא נותן לצער לצאת? והרי זה כמו מורסה שיושבת בתוך הגוף, מורסה שרק תגדל ותגדל עד שתתפוצץ בזמן המתאים לה. ואני כבר כל כך רוצה להתנקות!

כשתגיעי למטה, שלחי לי מפה...

הי תמי מי כמוני מבינה אותך, אני "ממשיכה" בשגרת חיי, ילדים, איש, עבודה ומחכה למכה וכל יום מתכווצת עוד קצת כי היא טרם כאן. שירים עוזרים, מעלים לחלוחית, אבל איפה הבכי? נשים בהריון ותינוקות בסלקלים כבר ממש לא מזיזים לי. אני מגלה שגידלתי מן קרום על הנפש שלא מרשה לי להגיע ל"שם" כי "שם" כל כך כואב, אבל ברור לי שלא אוכל להמשיך הלאה בלי להגיע. מגיע לי ומגיע לתינוקי הזה, פגוע ככל שיהיה, שיבכו עליו ויקדישו זמן לפחות לאבל עליו ואני מרגישה כמו על סף הארץ המובטחת... הלילות הם אולי הדבר הקרוב ביותר, גם גם שם בדרך עקיפה, נוגעת לא נוגעת. אני חושבת שמי שמפנטז שמתחשלים, שעוברים זאת יותר בגבורה (ומי שרואה אותי מבחוץ כמובן מעדיף את התזה הזאת) כל כך טועה. זה הרבה יותר כואב ובגלל שזה כה כאב בפעם הראשונה, הנפש מנסה להתחמק באלגנטיות מן הנושא, אבל גם זה כמובן, סוג של בריחה. אני חושבת שרק הגוף בחוסר שיתוף הפעולה עם החלמה וחזרה לשגרה נותן רמזים על המצב האמיתי שלנו. מאחלת לך ולי בכי ארוך ומשחרר ואבל בריא. חיבוק עצום פילה סגולה

פילה יקרה

כתבתי לתמי את אשר על לבי, אבל בתחושתי הדברים נוגעים גם לך. אני יודעת בדיוק על מה את מדברת ומכירה מקרוב את התחושה הזו. כשזה קרה לי בפעם השניה, כל כך פחדתי מליפול שוב כמו בפעם הראשונה. חזרתי מייד לעבודה, לטיפולי הפוריות, לשיגרה ואגרתי את הכאב כל כך עמוק שנדרשה עבודה מאוד עמוקה ו"אגרסיבית" כדי להוציא אותו. כל כך פחדתי כנראה מליפול, שנפלתי חזק מאוד. בפעם השניה זה לקח לי שלושה חודשים להגיע לשם. אבל זה היה בדיוק הרגע שהתאים ולא דקה אחת קודם. הנפש שלנו וגם הגוף שלנו, כנראה יודעים מתי הזמן המתאים והם שולחים לנו את האותות והרמזים שלעיתים קשה לפענחם. מחבקת חזק

HaYuval

New member
זה לא תמיד קורה

אי אפשר להשוות ולצפות לתגובות דומות בכל פעם שזה קורה פעם הנפש מגיבה חזק ומיידי יותר פעם פחות ולפעמים בכלל לא אל תשבי ותחכי לזה כי בנתיים את מפספסת את החיים יש לך משפחה ילדים בעל שזקוקים לך אל תתני להם לרדת איתך למטה כמו כאבי מחזור, לפעמים הם באים לפני .. חדים כואבים וחזקים לפעמים תוך כדי ולפעמים המחזור מגיע ואנחנו מתפלאות שלא היו כאבים האם גם אז אנחנו יושבות ומחכות לכאבים? כי בלי כאב זה לא נחשב? תמי, אל תצפי לאותן תחושות שחשת בעבר, אל תחכי להן הנפש שלך חוותה את זה כבר והתחזקה, מגיבה אחרת את חייבת להמשיך בחיים ובמקרה הגרוע ביותר תקחי פרוזק כן פרוזק, הוא עוזר לך להתאושש ולהחזיר את שמחת החיים גם אם את מרגישה שאת לא ראויה לשמחת חיים עד שזה לא יכאב ממש תתפלאי, את כן ראויה לשמחה ואת לא חייבת לשלם על זה את המחיר כשאני איבדתי את התינוק בחודש 29 בעלי קנה כרטיסי טיסה ושבוע לאחר שחזרתי מבי"ח נסענו לחודש באירופה בהתחלה הרגשתי שזה לא מוסרי לבלות. במקום להתאבל. ראיתי את הדרך בה נסענו כל יום דרך דוק דמעות מתמיד אך לבסוף "החיים היפים" ניצחו והיום אני זוכרת את האבדן כטיול מקסים באירופה תזכרי תמיד, את לא אשמה במה שקרה את לא צריכה לשלם את המחיר החיים חייבים לך ולא את להם מותר לך לחייך, מותר גם לצחוק ואם זה יבוא אז שיבוא ואם לא אז לא

karen01

New member
מסכימה עם זוהרה

תמי ופילה יקרות, מה שזוהרה כתבה נשמע לי מאוד נכון, והידיעה על עומק התהום בהחלט יכולה למנוע מכן להגיע לשם. לצערי אין לי דרכים חכמות איך להגיע בכל זאת. אולי כדאי פשוט כל יום לקבל את היום שבא - אם הוא טוב אז הוא טוב, אם הוא רע אז הוא רע. בלי לחכות לרגע הנורא, ובלי להיכנס לשאננות שזה לא יגיע. כמו שתמי כבר יודעת, אני מאוד בעד סוגי התרפיות במגע - רפלקסולוגיה או שיאצו, שמעבר ליכולתן להרגיע ולעשות נעים, יכולות גם לגעת בנפש בדרכים שאני לא ממש מבינה אבל חויתי. אפשר אפילו דרך מרפאה משלימה של קופת חולים (כי למי יש כוח לחפש עכשיו את המטפל המושלם) ואם זה לא כיף אחרי כמה פעמים אפשר תמיד להפסיק. מאחלת לשתיכן להמשיך בהחלמה, גם אם נראה לכן שהיא תקועה. אני בטוחה שזה מתקדם, אבל בקצב שלו. אוהבת, קרן.

זוהרה

תודה. אני מאמינה שאת צודקת. אני פשוט מכירה את עצמי מספיק כדי לדעת שאני (בניגוד לתקוות הקרובים לי) לא "אחרי" אלא מאוד "לפני" ומרגישה קצת ב"כוננות ספיגה" וזה די מתיש. אני יודעת שזה יבוא כשזה יבוא, בדיוק כמו הריון בריא ומוצלח, אבל לא תמיד קל לי לגייס את תעצומות הנפש הדרושות לסבלנות הזו. אולי זה יקרה רק אחרי שתסתיים אצלי המסכת הגופנית (סיפור שאינו נגמר) ואולי רק כשהנפש תרגיש מוכנה היא תניח לי להחלים. ימים יגידו. מה שבטוח, הכאב היום טמון עמוק הרבה יותר, מה שדורש יותר אומץ כדי להוציאו לאור, ואני לא אדם אמיץ במיוחד. שוב תודה זוהרה המופלאה פילה סגולה

פילה יקרה

כתבת בדיוק את מה שהתכוונתי אליו. אני מסכימה עם הכל חוץ מדבר אחד.... את אישה מאוד אמיצה וגם רגישה ואמפטית. הלוואי והייתי יכולה לעשות משהו כדי להקל במעט על הכאב, אבל אני יודעת שההקלה הזו תבוא רק ממך, מתוכך. כאן בשבילך תמיד.

לתמי...../images/Emo23.gif

לתמי, יש ימים בהם תחושי שאכן את רוצה להגיע לתחתית וממנה ניתן רק לעלות... נקודת הראיה שלי היא כי מהמקום העצוב בו את נמצאת תצמח השמחה והאושר. כגודל האבדן גודל האושר והשמחה שאנו כה מייחלים להם... נותר לנו רק להתפלל ולקוות לטוב, בתקווה שהוא יגיע בעוצמות חזקות לא פחות כמו עצמות העצב והשכול. מקווה עבורך שכשם שהירידה לתחתית היתה כה מהירה, כך גם העליה לפסגת האושר תהיה מהירה ורצופה באושר. ממני, תמיד איתנו

sivanori

New member
אין לי מילים.

אני זוכרת שכאבדנו את הילד שלנו (לפני כמעט 3 שנים !) היו ה"מנחמים" הגדולים שאמרנו אנחנו עוד לא שמענו על משהו שזה קרה לו פעמיים .... וגם גאוצ´ו מרקס אמר שהוא אף פעם לא עושה את אותה טעות פעמיים, תמיד ממציא חדשות ... אין לי מילים, תמי יקרה. אני נכנסת לפורום מדי יום ותהומות הכאב כאן כל כך עמוקים, שאין לי מילים להוסיף על מה שאמרו לך קודם. יכול מאד להיות שאת מגוננת על עצמך מהכאב ונשמע לי שאת צריכה עזרה מקצועית כדי להגיע למקום הנורא הזה ואז להתחיל להבריא. את הילד שלי ראיתי וחיבקתי וליטפתי יום יום מדי 3 שבועות ודמותו עדיין מטשטשת לי לאט לאט. אף פעם אין מספיק עם ילד שהיה צריך להיות שלך תמיד ונלקח בצורה כזו נוראה. אין לי עוד מילים בשבילך, רק חיבוק חזק, תדעי שגם אני חושבת עליך וכואבת איתך את כאבי ההזדהות שלי. סיון

anatgri

New member
תמי ופילה- עוצמת הכאב..

כמי שחוותה 6 הריונות כושלים ומתוכן גם מוות של ילדה שנולדה פגית לאחר 6 חודשים בפגייה-הכאב הוא כל כך שונה מפעם לפעם ותהום התחתיות מגיעה בכל פעם בזמן אחר ובדמות אחרת. אחרי אובדן ההריון השישי (בחמישי סוף סוף הפכתי לאם לילדה בריאה) אבי נכנס לניתוח להוצאת גידול סרטני אלים במיוחד וגם הניתוח היה מסובך. זה היה בדיוק יום לאחר הגרידה. חודש סעדתי אותו (היום הוא בריא) והייתי בטוחה שהתמיכה באבי והחשש מהניתוח ומהמחלה גרמו לי לעבור את האובדן בקלות יחסית. וכשהכל עם אבי נרגע- הגיעה המפלה. כזה מגיע זה מגיע. קשה לזרז את התהליך אבל חשוב לתת לו את הזמן שהוא דורש בכדי להתחיל לצמוח ממנו.
ענת

תודה ענת

אני כל כך עצובה לשמוע מה עברת ואני מנסה למצוא בסיפורך תקווה ומסר. תקווה כי יש לך ילדה בריאה ואני מאמינה שיהיו לה אחים/ אחיות ומסר של שונות וסובלנות, לאו דווקא כלפי האחרים, אלא כלפי עצמנו. מותר (אולי אפילו צריך) להרגיש אחרת עם כל אובדן. אני מוצאת נחמה בידיעה שהנפילה בוא תבוא והיא לא שכחה אותי...מוזר, לא? אבל זה ככה. פילה סגולה.

למעלה