מה עושים כדי למנוע כלב מלחפור באדמה??

מה עושים כדי למנוע כלב מלחפור באדמה??

אתמול קיבלתי לאימוץ כלב. נחמד. מעורב. בגודל בינוני - בהחלט לא קטן .
כמובן רציתי בכך.
אלא שיש לי גם חתול בן 15, והדבר יוצר בעיות.
שמעתי המלצות מפה עד שם איך לעשות ביניהם הכרה וכו' וכו'. אחת מהן - להפריד ביניהם. לסגור את הכלב בחדר ולאט לאט להפגיש בינו ובין החתול.
הכלב עצמו, כבן שנתיים, היה ישן עם חתולה בביתו הקודם, כך שהוא לא ממש תוקפן כלפי חתולים.
אבל החתול, - ביום הראשון, ברח והיה בחוץ - עד שקראתי לו והבטחתי לו שאשמור עליו ואני אוהבת אותו. היום הוא הבין שהוא נלחם על הטריטוריה שלו - אז נהיה יותר תוקפן.
הכלב מסכן, באמת כלב טוב, בעל לב טוב, סגור רוב היום בחדר למעלה, עם צעצועים, אבל בגפו. אני מוציאה אותו לטיולים וכו'. צער בעלי חיים להיות סגור כך.
אפשרות אחרת היא לאפשר לכלב לצאת לחצר הקטנה שלי - אלא שהוא התחיל מיד לחפור בורות בגינה. הבעלים הקודם שלו אמר לי, שהמאמץ הקודם של הכלב החזיר אותו בגלל זה שהוא חופר בגינה.

אני שואלת איך אפשר למנוע את הדבר הזה במידיות. על מנת שהכלב יוכל ליהנות מהחצר שטופת השמש.

ובכלל, איזה עוד עיצות אתם יכולים להשיא לי. לשכור אילוף? [זו הוצאה מדי גדולה, אני חוששת...] והאם האילוף הכרחי???
אציין כי אני לבד, ואין מי שיעזור לי - בשום דבר. כך שכל פעולה שדורשת יותר מאדם אחד - לא מתאימה לי.

ותודה מראש,
חביבה

היי. לדעתי החפירות בגינה נובעות כתוצאה

משעמום, וזה סביר לפי מה שסיפרת - הוא רוב היום בחדר אחד לבדו, עם מספר צעצועים שבטח כבר הספיקו להמאס עליו.
מכיוון שכבר אמרת שהסבירו לך איך להכיר בניהם (אם לא, אשלח לך מאמרים), לדעתי כל מה שנותר לעשות עד שההכרות בניהם תשתפר היא לנסות להקל על הכלב ועל השעמום שלו.
תני לו תשומת לב, תוציאי אותו להרבה טיולים, גם גינות כלבים שיספקו לו אינטרקציה עם כלבים אחרים, השתדלי לבלות איתו זמן גם בתוך החדר וגם מחוצה לו - אולי תמצאי איזו חצי שעה ביום שתוכלי להכניס את החתול לחדר אחד, ולבינתיים הכלב יסתובב בבית ויפרוק קצת אנרגיות?
אפשרות נוספת היא כמובן עוד צעצועים, בנוסף לאלו שכבר יש לו. יש את הקונג שפורק המון אנרגיה ומשמש כמעייף פיזי ומנטלי מצוין.
ובכל מקרה, הוא נמצא אצלך ממש קצת זמן. רוב הסיכויים שהדברים ישתפרו בהמשך והכל יהיה בסדר, לא להתייאש.
בהצלחה!

עד כמה שהצלחתי לחקור בעניין

החפירה באדמה היא תופעה אופיינית למרבית הכלבים/בות. שכן שלי שאל וטרינרים ואמרו לו שאין מה לעשות נגד זה.

אני מסכימה שהכלב לא היה בכיף חיים גדול אצלי - לצערי הרב - ומשום כך, ומעוד סיבות החלטתי לוותר על הפנטזיה שלי ולהחזיר אותו לבעליו - שימצא לו את הבית שמגיע לו. הוא באמת כלב טוב.

ניסיתי כמיטב יכולתי, אבל הדבר גרם לי לסחיטה רגשית גדולה ולעיפות פיסית, כתוצאה מכך.
אז ויתרתי.
גם לחתול הוקל. והחתול שלי - שישן עכשו על הכסא לידי - מאד דומה לכלב, בקשר החם והאמיץ שיש לו איתי. כנראה שאני צריכה להסתפק בזה.
תודה על היעוץ,
אולי מישהו אחר יפיק מזה תועלת.
בסופו של דבר גם בילפו אותי - אני בקשתי כלב קטן - ונתנו לי כלב בינוני-גדול, לא קטן וזה עשה את זה עוד יותר בעיתי ומאיים על החתול.

לפחות הוא לא נזרק בסוף באיזו כלביה

ודאגת לו. בהצלחה בהמשך הדרך, ואם תרצי לנסות שוב ולמצוא כלב שמתאים לך ולחתול שלך (אפילו להיות בית אומן) אשמח שתחזרי לכאן

למעלה