מה עושים כשהאינטראקציה חורקת?

tlingit

New member
מה עושים כשהאינטראקציה חורקת?

כולנו משתדלים מאד בזמן שיחת המכירה ובשיחת הפתיחה, כלומר באינטראקציות הראשוניות עם מתאמן פוטנציאלי, לתהות על קנקנו - ממש כפי שהוא מנסה לתהות על קנקננו - לחוש את האדם, לראות אם נוכל לעבוד יחד. אבל זה בכל זאת קורה. תהליך הסינון לא עבד ואתם מגלים מתוך העבודה המשותפת מתאמן שלא נעים לכם לעבוד איתו – משהו באינטראקציה האישית ביניכם חורק. זה יכול להיות דרכי ההתבטאות, סגנון אישי או בחירת מילים או כל דבר דומה שמפגישה לפגישה הולכים ויוצרים תחושה לא נעימה אצלכם. לא שהמתאמן לא "עושה את העבודה", אלא שממש יש בעיה באינטראקציה האישית. מה אפשר לעשות?

אויש.... דילמה

כשממש יש בעיה באינטראקציה הבינאישית - אני מאמינה שהדברים ייתקעו בסופו של דבר. כלומר, תהליך האימון ייתקע. כלומר... נגיע בסופו של דבר להבנה שמוטב להיפרד ואפשר יהיה לייחס את הפירוד לתקיעות באימון. זה יכול לקרות ונדמה לי שכשמגיעים לקצה הזה - אי אפשר לזייף. לא אנחנו, כמאמנים ולא הם - כמתאמנים. לא קרה לי אבל נראה לי שיכול להיות בלתי נמנע. אבל יש מצבי ביניים והם היותר מעניינים לדעתי. הם גם היותר נפוצים ואני בטוחה שכל אחד כבר חווה גרסה כזו או אחרת של אותם מצבים. ישנם מתאמנים שאנחנו יותר מסמפטים וכאלה כמובן שפחות. אני מצאתי את עצמי מצליחה להתעלות מעל דרגה כזו או אחרת של חוסר סימפטיה ומתגברת, לפחות בזמן האימון, על התחושה הזו. זה כמובן משפיע על האנרגיה בשעת האימון ובכלל על חדוות העבודה עם אותו אדם. אבל.. מה לעשות... לא מוכרחים לאהוב את כולם. גם לא יכולים. בדרגות האלה אני עוד עומדת, בכבוד יחסית, אם כי במאמץ.... אבל היו גם הפתעות לטובה. היתה לי מתאמנת שלא מאד חיבבתי בהתחלה אבל דווקא דרך נקודות הקושי המסויימות שלה - למדתי להכיר אותה טוב יותרובסופו של דבר הקושי נעלם. היה לי מתאמן שלפני שיחת ההיכרות, גיבשתי עליו דעה שהיתה כמובן לא נכונה והקושי נעלם תוך כדי שיחת ההיכרות. בקיצור.. אנחנו בני אדם. אפשר להתאמץ ולהתעלות אבל עד דרגה מסויימת לאחריה - אי אפשר כבר לזייף. באימון - כמו בחיים.... ענת

ramib6

New member
אם אין כימיה כלל...

אז האימון לא יעבוד המאומן לא חיב לאהוה את המאמן וההיפך אבל יש צורך שתהיה כימיה בסיסית כמובן שלא צריך להרים ידיים בחריקותך שכן הרבה פעמים המקום של הקונפליקט זהו המקום שממנו צומחים וממנו המאומן לעיתים מפיק הכי הרבה. אבלך אם דברים לא זזים בלי שום קשר לקונפליקטים עניניים או דברים אחרים כדאי להיפרד וללכת למאמן אחר. רמי

tlingit

New member
מצאו חן בעיני מצבי הביניים

אשמח לשמוע עוד מאחרים

עוד זוית, אחת מני רבות

אולי מה שחורק מולך, חורק גם בעוד מקומות, ואז יתכן שיש מקום לשקף בעדינות, בלשון "אני". אפשר גם לבחון ביחד איתו האם זו תופעה יחודית לאימון ולקשר, או שהיא מוכרת לו מעוד מקומות. האם לדעתך יש קשר בין מה שמעצבן אותך אצלו - לבין מה שהוא רוצה להשיג? יש אופציה ששיקוף כזה שמבוצע נכון יהווה פתיחת דלת לפריצת דרך. כמובן, שיש גם אופציה שלא. לאדם יש בחירה מה הוא רוצה לקחת, זה לא שלנו - זה שלו. אבל לפני הכל - עליך לנקות את השטח: לבדוק עם עצמך מדוע זה מפריע לך או מפעיל אותך, ולראות שלא מדובר כאן באינטראקציה שבה גם את חלק מהמשחק או השחקנים.

עוד תגובה

מצטערת ואמיתי !! לא ניתקלתי "בתופעה" במהלך האימון. כן זיהיתי ולא אחת לפני ולא הסכמתי לאמן. ישנם שהאימון יותר זורם ,יותר מפנימים במהירות את השיטה וישנו שינוי בהתנהלות שלהם. וישנם שהתהליך לוקח יותר זמן. לגיטימי לחלוטין לגבי. אתמול היתה לי שיחת טלפון בהולה איך להתנהל בסיטואציה מסוימת ? דיברנו שיקפנו את הפחדיים שהתעוררו מהסיטואציה,הגענו לדרך פעולה אפקטיבית,והיום בפגישה בארבע עיניים הסתבר שלא נעשה דבר... אז עוד פעם פתחנו את הנושא הסתכלנו בעוד זוויות אימתנו את כל הפחדיים לפני ואחרי השיחה מאתמול, התוצאות של האי עשיה..... ונקווה שהיום בערב יעשה הצעד..... ממש לא לקחתי אישית מתוך הבנה שהבשלות עדין לא היתה קיימת.

tlingit

New member
עוד אופציות ../images/Emo13.gif יופי

למה את מתכוונת כשאת שואלת אם יש קשר בין מה שמעצבן אצלו - לבין מה שהוא רוצה להשיג?

תשובה

יתכן שאותה התנהגות שלו שאת זיהית כ"מעצבנת", היא גם זו שמעכבת את השגת המטרה שלו. ואז שיקוף הוא מאוד רלוונטי, כי הוא עשוי לקדם את השגת המטרה.

למעלה