מה עושים כשהיא כבר אוהבת פחות?

מה עושים כשהיא כבר אוהבת פחות?

שלום, רציתי לשמוע את דעתכם, ביחד כבר קרוב ל 20 שנה עם זוג ילדים קטנים יחסית, בעייתי היא כזו, לאחר הולדת הילדים אישתי הפכה יותר ביותר קרירה ועויינת כלפי, באמת שמשתדל ועושה המון בבית ועם הילדים, משיחה שערכנו לאחרונה הודתה שאכן אוהבת ונמשכת פחות, כיצד להתייחס לדבר והאם לקבל אותו כחלק המעליות והמורדות של חיי הנישואין, חייב לציין שבחודשים האחרונים השתדלתי להתאמץ עוד יותר, לחזר, להביע יותר אהבה, מתנות, לעשות יותר ולהראות שמאוד אכפת לי, אבל מרגיש לי כאילו התוצאה הפוכה, היא עוד יותר משקיעה כעת בעבודה ופחות שעות בבית ועם הילדים, כל משפט שמעבר להתנהלות היומית מעצבן אותה, להרגשתי כאילו המצב הוחמר, אז למה אני בכלל מתאמץ? נורא מתלבט באיזו דרך לנקוט כעת האם להתאזר עוד בסבלנות או פשוט להתרחק ממנה ולחכות"שתחזור" כשיבוא לה מבלי שאצא מגידרי למענה. אני חייב לציין שהודתה שנעים יותר בבית בתקופה האחרונה, אבל הייתי מצפה שהדבר יתורגם לחימום היחסים ולהפגנה של יותר אהבה מצידה אליי (דבר שלא קורה). אם בעבר הזוגיות וזמן עם הילדים היה חשוב לה כעת זה רק להשקיע בעבודה וזמן אישי לעצמה (שינה תחביבים ) אני כל הזמן שואל את עצמי האם זהו שינוי זמני או שפשוט היא השתנתה והאדם שהכרתי פעם כבר איננו עוד? תודה לכולם,

דנה אז

New member
אני מאמינה בתקשורת בינכם.

אני מבינה שהיא מודעת למאמציך, ומרגישה בהם. לגבי שאלתך אם היא השתנתה, אני מניחה שבמהלך השנים שניכם השתנתם, התפתחתם והתבגרתם. ומתוך התיאורים גם התרחקתם, בגלל עומס החיים, הילדים הקטנים.... מנגד 20 שנה זה הרבה זמן, התמודדות, חוויות משותפות. לא יודעת מה זה אומר לגבי היחסים בינכם.
מתוך הכתוב אני מבינה שאתם בשלבים אחרים בחיים היא יותר שקועה בקריירה, בפיתוח העצמי, ולך כרגע חשוב הבית מה שאולי היה פחות חושב בעבר. אבל אם היחסים בינכם חשובים לכם אולי צריך לדבר, וצריך סבלנות. 20 שנה הייתם יחד, חלקם התקרבתם, חלקם התרחקתם. לבנות דבר חדש אחר דורש מעבר לסבלנות גם עשייה.
חשוב לדבר בינכם כדי להבין אם שניכם רוצים להשאר יחד ולהשקיע. להתקרב שוב על ידי בילויים משותפים (אולי נופש יחד בלי הילדים), ואם על ידי טיפול זוגי שיאפשר שיחה על הכל.

niva99

New member
ממליצה על פורום "זוגיות במשבר"

יש שם מומחים ליחסים.
&nbsp
לעניות דעתי, מה שאתה מתאר זה משבר גיל ה40.
קשה לשמוע שבן/ בת זוג אוהבים פחות - זה פוצע את הלב.
בשפת מקצוע קוראים לזה "פגיעה נרקסיסתית".
&nbsp
כמובן ששמענו כאן רק את הצד שלך וקשה לקבוע מהי האמת.
מה ניתן לעשות במיקרה כזה ?
לגשת לטיפול זוגי למשל.
לשוחח- לשים את הדברים על השולחן.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה