מה עושים כשהמחלה מתפשטת...?

dance of life

New member
מה עושים כשהמחלה מתפשטת...?

מהשוקיים... לידיים... לגפיים, לכפות הרגליים, לגב... מה עושים? פשוט משלימים עם זה? חייתי כל חיי עם ידידה שיש לי בעיה ברגליים היום יש לי בעיה בכל שריר בגוף... איך לומדים לחיות עם זה פתאום...? כשהיד משותקת פתאום באמצע עבודה ולכי תסבירי לאנשים מה קורה לך..

dance of life

New member
ושאלה לכולם:

האם אני היחידה שרופאים לא רשמו לה תרופות!?!?! הרופא שלי, שטען כל הזמן שאני ממציאה, קיבל את האיבחון של הפרופסור ואמר "אוקי.." וזהו אין לי כדורים, אין לי משככים, אין לי תרופות נגד דכאון... אין לי כלום... האם אני היחידה?!?

ornelia

New member
תחליפי מהר רופא

אני בכל אופן במכבי והיתה לי רופאה משגעת שהבינה אותי ולמעשה הרימה אותי. לצערי היא עזבה את הארץ והגעתי לרופא שהוא יותר חותמת גומי הוא חותם על משאני מבקשת (כי רשום שאני מקבלת שנים) נותן לי לשלושה חודשים ולא רואה אותי עד לפעם הבאה. יש הרבה רופאים שכן מבינים.

לא חייבים תרופות כדי להיות בריאים

יותר, אפילו ובמיוחד עם פיברו. אבל... כשרופא לא מתייחס ברצינות לתלונותייך, הוא אינו עוזר. יותר מזה, הוא מגדיל את הגורם לבעיה - STRESS כשאת סובלת והרופא, והסביבה חושבים שאת ממציאה או מתפנקת, זה מגדיל מאוד את התיסכול, המתח ולכן גם את הדיכאון. כל אלו מעודדים לנהוג בגופנו בדיוק ההפך ממה שצריך. התוצאה היא בדיוק מה שאת חווה: החמרה ו'השתלטות' המחלה על כל כולך. אז כצעד ראשון מיצאי לך רופא שמכיר בקיום המחלה. ההמלצה שלי היא למצוא פתרונות לא תרופתיים אבל ההחלטה היא שלך.

ליאוריש

New member
שאלה

איזה פרופסור הלכת? ומה עם הצבא שלחת להם טפסים יש לך ועדה? פשוט קראתי את הסיפור שלך ונזכרתי...

ritosh

New member
גוליה,

גם אני חושבת שאת צריכה להחליף רופא ו מהר!! נכון שנאוה צודקת ולא כולם חייבים תרופות, אבל רופא המשפחה צריך לדעת להכיר ולהבין את משמעות המחלה פיברו'. מצרפת לך ציטוט של דר' אורי אלקיים המקסימה מפורום ראומטולוגיה. אולי כדאי שתראי אותו לרופא שלך... איבחון פיברומיאלגיהו דר אורי אלקיים ו 21:46 | 10/02/04 " את מעלה סוגיה מעניינת שנידונה לא פעם בפורומים ראומטולוגים ורפואיים - האם בכלל קיימת תסמונת פיברומיאלגיה ? הממסד הרפואי החליט שכן - קיימת הגדרה ברורה של המחלה- אפשר להתווכח לגבי הסיבות למחלה אך ההגדרה והאיבחון ברורים . ישנם גם תקדימים משפטים והכרת התסמונת בהקשרים שונים. אפשר לקרוא על הרבה מאד מחלות באינטרנט ואם מטילים ספק בכנות החולה ניתן להעלות טענה כזאת עבור הרבה מחלות אם הראומטולוג קבע חד משמעית שמדובר בפיברומיאלגיה, הרופאה התעשיתית חייבת לקבל את האבחנה, על אף ספקותיה."

למעלה