כמה נקודות
האם יש ביניכם מאבקי כח או לא?

אני לא יודע, ויש שתי אפשרויות:

1. שיש מאבקים אבל אתה לא מודע לזה. זה מצב די נפוץ. רוב הזוגות שמגיעים אלי לטיפול ואני מבשר להם (על סמך מה שהם מתארים!) שיש שם מאבק, לא מרגישים כך. אבל אני מסביר להם ולרוב הם מבינים. כי זה תמיד שם.

2. יכול גם להיות מצב שזוג לגמרי התייאש ממערכת היחסים, הפך אדיש ומתנהל על אוטומט. במצב כזה אין יותר מה להציל, ובחירה העיקרית היא בין להמשיך זוגיות של נוחיות, מסיבות כלכליות, חברתיות, טובת הילדים כביכול, וכולי - או לצאת לחפש אהבה.

יש שתי סיבות שאני מתקשה להאמין שאצלך זה 2:
סיבה 1: כי הזמן קצר מדי.
סיבה 2: כי אתה לא מתאר מאבקים סופר קשים שהיו ונעלמו. כדי להגיע ליאוש במערכת היחסים, הדרך ארוכה מאוד! ואתם עוד לא הלכתם בה.

אני אגיד לך מה התחושה שלי לגביכם, כמובן בהסתייגות שזה רק ניחוש, וזה רק פורום ולא קליניקה.

אני חושב שאתם שייכים לחלק הגדול באוכלוסייה, שכשמגיע לטיפול, בין פרטני ובין זוגי, מרגיש לא בנח. רוב האנשים לא נהנים להכנס לעובי הקורה הפסיכולוגי של עצמם ו/או של בני זוגם, ויעשו כל מאמץ לברוח מזה.

זה קורה בעיקר לאנשים שהם מטבעם קונפורמיסטיים, הולכים בתלם - חינוך נכון, עבודה טובה עם קריירה, בית נאה ושיפוץ נאה, חושפות לחו"ל, וכולי. בקיצור, החיים הנוחים.

אין לי שום דבר נגד החיים הנוחים כלשעצמם, אולם לרוב, אנשים נוטים להצליח בחיים הנוחים, על חשבון דברים אחרים, ובעיקר על חשבון הקשבה לקולות פנימיים, שאומרים להם לעשות דברים "משוגעים" אחרים - כמו למשל, להיות מעצבת פנים ולא עו"ד/בנקאי.

כשאנשים משתיקים את הקולות הפנימיים (וזה לא קורה פתאום בגיל 35, אלא בגיל 2, 3, 5, 10, 17), - אז במצב שמנסים להביא אותם למבט פנימה, הם בועטים ובורחים.

זה, לדעתי, מצבה של רוב האוכלוסיה, לפחות במקומות הבורגניים המצליחים.
(לפריפריה/שכבות עוני/מהגרים/מיועטים ושאר שכבות "חריגות מהרוב" יש בעיות מסוג שונה)

אצל זוגות כאלה יהיה בדרך כלל צד אחד שיותר ינסה לממש את עצמו, אולי יתלונן או אפילו ימרוד, אולם גם לצד הזה יהיה קשה. במקרה שלכם, אני מבין שזו אשתך שחיפשה ומחפשת טיפולים - לא משנה אם זה בגלל דיכאון אחרי לידה, תסכול מקצועי, זוגי או אישי.

זה לא אומר שהיא טובה ממך. אבל היא פועלת יותר באומץ, וגם, לדעתי, יותר נכון.
אתה לעומת זאת מכוון את האנרגיה שלך לעבודה ולספורט - שני עיסוקים מעולים. אולם כדאי לך גם כן להשקיע חלק מהאנרגיה במבט פנימה.

לחיים יש מנהג מעצבן להכריח אנשים לעשות את זה.
ולאנשים יש מנהג מעצבן לנסות לחמוק מזה...

זה מה שאני חושב על הסיפור שלך.