מה עושים כשהעוגות נשרפות מלמעלה?

Limonium

New member
מה עושים כשהעוגות נשרפות מלמעלה?

יש לנו תנור בילט אין חדש למדי של דלונגי. מדי פעם אנחנו מכינים עוגות או פשטידות במרכז התנור, בחום של 180 מעלות, עם גוף חימום עליון + תחתון ומאוורר, משתמשים בתבנית קטנה יחסית.
לא פעם החלק העליון נשרף, ופיזור החום לא אחיד, כך שהחלק האחורי אפוי יותר מהקדמי.

למישהו יש פיתרון לנושא? האם התנור מתרשל, או שמא אנחנו מפשלים?


המון תודה.
 

revavonet

New member
צריך ללמוד את התנור.

בשלב ראשון לבדוק עם תרמומטר שמיועד לתנור, שאכן התנור מגיע לחום המבוקש ושאין סטיה. (לפעמים יש סטיה, ואם יודעים עליה אז אין בעיה)
דבר שני, מנמיכים את חום התנור ב10 דקות, ואם עדיין נשרף, אז לכסות בנייר כסף מלמעלה, ך שהוא רק מכסה ולא ממש לסגור אותו מסביב לתבנית, כדי שהלחות שצריכה לצאת תצא והעוגה תיאפה.
בהצלחה
 

CallMeCavanaugh

New member
עוד אפשרות

להנמיך בכמה שלבים את התבנית. אתה אומר שהאפיה מתבצעת במרכז התנור - נסה להוריד את התבנית לכיוון תחתית התנור.
 

hofnoan

New member
עוד טיפ

אם החלק האחורי אפיו יותר מהקידמי אז כדאי לסובב את התבנית באמצע האפיה כדי שהחלק שאפוי פחות יאפה, וזה שכבר אפוי -לא ישרף.
וגם כמו קודמיי ממליץ להנמיך את החום ב 10 מעלות ולהוריד דרגה אחת למטה את התבנית
בהצלחה ותעדכן
 

bali

New member
מנהל
נאמר כבר הכל
בהצלחה

ועדכן אותנו אם הטיפים עזרו.
 
עוד טיפ:

שים תבנית ריקה (של התנור) במסילה העליונה, כדי שלא יגיע חום ישירות מהסלילים של הגריל.
 
תודה


התנור שלי לא שורף, אבל זה מה שאני עושה כשאני אופה עוגה גבוהה במיוחד, שגם במסילה שלפני התחתונה פני העוגה יוצאים גבוהים וקרובים מדי לסלילים.
 

Limonium

New member
תודה רבה על העזרה,

בעוגה הבאה ננסה, אני בטוח שהפעם נצליח.
 
למעלה