מה עושים כשהקצב נחתך בחצי וגוגל קפצ'ה מתלונן?

תָּמִיר

New member
מכיר את האתרים הללו ואני בודק גם איתם

התקלה מתבטאת גם בהם באופן יחסי.
ב-dslr סביבות ה-48D ובבטא-ספידטסט (מול הסרבר שלהם בניו-יורק) איזור ה-66D.

בכל מקרה, המספרים הם רק "ביטוי נומרי" לתקלה, שאני מרגיש אותה באתרים עצמם.
אני חש את זה גם בגלישה באתרים ישראלים שכל הזמן נעצרים לבצע buffering.

אשמח לפיתרון או לפחות לזיהוי מדויק של הבעיה.

תָּמִיר

תָּמִיר

New member
רעיון טוב..

הורדתי ולהלן התוצאות: 3.83GB תוך 6 דקות.
מה שנותן 10.69MByte/sec שהם 85.11Mbit/sec.

לפי הנתון הזה, אני מקבל קצב סביר. אבל אם כך, מאיפה נובעת האיטיות שאני חווה בצפיה בסדרות בערוץ 10 או בקודי.

תעלומה בלשית של ממש.

תָּמִיר

תָּמִיר

New member
לא סביר. מה גם שכל האיטיות הזו החלה לפני כשבועיים

לפני זה, מעולם (כבר מעל לשנה) לא קרה שהתוכנה נעצרה או שאתר ה-Web נעצר למילוי באפר. תמיד הכל התנגן בצורה רציפה, מה שאומר שהקצב היה מספיק גבוה.

משהו קרה בשבועיים הללו, ואני לא מצליח לזהות מה.

תָּמִיר

תָּמִיר

New member
ואגב, כעת האינטרנט ממש האיט בצורה מוגזמת

וובדיקה.. זה מה שהתקבל.

נראה לכם סביר?

תָּמִיר

d70

Well-known member
מציע שתבדוק צפיה בערוץ 10 דרך האתר או דרך VLC
יש לי הרגשה שיש לך בעייה ב KODI או בחומרה שה KODI רצה עליה.
גגל:
kodi freez hang buffer וכו'
בזמנו הייתה לי בעייה דומה שנבעה מבעייה בקודי.

כדי לוודא את מה שאני חושב שקורה,נסה לצפות בערוץ 10 לא דרך קודי.

תָּמִיר

New member
מה עושים כשהקצב נחתך בחצי וגוגל קפצ'ה מתלונן?

סיפור רקע: אני מחובר דרך תשתית הוט +הוט_נט ב-100Md/2Mu.
עד לפני כשבועיים, קיבלתי קצב סביר ובבדיקות שערכתי דרך אתרי html5 כגון: http://speedof.me/ הייתי מקבל קצב שנע בין 92Mbps-98Mbps.

לפני כמה שבועות התחלתי ללמוד את התחום של מטבעות קריפטוגרפיים, ואז נתקלתי בהמן אתרים ש"מחלקים כסף" מהסוג הקריפטוגרפי בתמורה להקשה על פירסומות או סתם כניסה כל X זמן לאתר.

בצד השני, כל אתר כזה מבקש שתקיש על קוביית קפצ'ה ("תוכיח שאתה לא רובוט"), תבחר את כל התמונות שמכילות אוטו וכיוצ"ב.

מלפני שבועיים שמתי לב שהקפצ'ה הזה מתחיל להתקלקל. במקום להקיש על סט תמונות אחד ואז לקבל את האישור, הוא מבקש כמה פעמים עבור כמה סטים של תמונות. משהו נראה לא תקין עם זה.

בשלב האחרון, כשביקשתי למשל לשמוע סט של חמישה מספרים ולהקיש עליהם, פתאום הושמעה לי ההודעה שבקובץ הקול הזה.

בהמשך, שמתי לב שגם אפלקציות שעובדות על סטרימינג, כמו קודי שמציג תוכניות מוקלטות דוגמת "לונדון וקירשנבאום", פתאום נעצרת ומבצעת Buffering, דבר שמעולם לא קרה קודם.

מאז אמצע שבוע שעבר אני בשיחות חוזרות ונשנות מול אנשי התמיכה של הוט ושל הוט נט ועדיין לא עלו על הבעיה.

אגב, קיימת נטיה אצל אנשי הוט לבצע בדיקת מהירות מול האתר שלהם שנותן כמובן תוצאה טובה, ואז לומר שאין מבחינתם בעיה.

אני את הבדיקה שלי עשיתי מול האתר שציינתי למעלה, והוא מראה שינוי ממה שהוא הראה מלפני שבועיים. את זה הם לא מוכנים לקבל בתור "עדות/עובדה".

האם מישהו כאן נתקל בתופעה ויכול לתת קצה חוט או פיתרון?

אשמח לעזרה בנדון

תָּמִיר

rafid1

Active member
מנהל
נסה לבודד

תבחין בין מהירות הקישוריות לאינטרנט, למהירות דף-דפדפן. את הראשונה - הבדיקה הנכונה לחו"ל היא מול מספר מקורות (כדי להמנע ממגבלות של הצד השני). לכן שימוש בטורנט או אתר DSLREPORT עם 32 מקורות - עדיפים.
&nbsp
לדפדפן - יש בעיות/בדיקות משלו . היות ודף כולל "הורדות" של הרבה אובייקטים + פרסומות, שיפורים אפשריים הם:
- חסימת פרסומות/ בו ADWARE וניקוי כללי במחשב
- שיפור של DNS (נסה לבדיקה עם 8.8.8.8)
- הסבה לעבודה עם גרסה של 32 ביט שלו
- החלפה...
&nbsp
בהצלחה!

תָּמִיר

New member
העצירות הן לא רק בקודי. גם באתרים ישראלים המשדרים סטרימינג

כמו "לונדון וקירשנבאום" בנענע 10, כמו "הישרדות" בערוץ רשת.

זה שקודי נתקע לפעמים, נובע מהאיטיות של האינטרנט כמובן,
והיא מתבטאת גם גם בצפיה ישירה דרך אתרים ישראלים.
(וכמובן שבזמנו הגדלתי את הבאפר של קודי)

אגב, הבן שלי שהיה היום אצלי, אמר שאכן הוא חש את האיטיות הזו גם במחשב שלו.

אשמח לעוד תובנות ורעיונות מה זה יכול להיות,

תָּמִיר

d70

Well-known member
עברתי מחדש על השירשור
הזכרת שהשכן התחבר גם להוט.
האם יתכן שהחיבור שלו גורם לבעייה?
הייתי עושה בדיקת מהירות, מנתק לרגע את השכן ,מבטל את הפיצול ועושה בדיקת מהירות חוזרת.אם יש שיפור - מצאנו את הבעייה.

אופציה נוספת -להכנס לראוטר ולבדוק אם עוצמת הסיגנל ו ה SNR שרואה המודם נראים הגיונים.ייתכן שבעקבות הפיצול עם השכן אתה (וגם השכן) מקבלים חצי הספק ,מה שגורם למודם לרדת במהירות.

רוב הזמן נח

Well-known member
היתה בעיה בערוץ 10 מאתר נענע שאחרי כמה שניות זה נתקע

זה היה אולי שבוע, אם לא יותר.
אבל עכשיו נראה שסידרו את זה.

תָּמִיר

New member
תודה על המידע

אכן, זה כבר כמה ימים אני שם לב שכבר אין "עצירות למילוי באפר" כמו שהיו קודם.

כעת אני תוהה מה לגבי אתר רשת (תוכנית הישרדות). שם, לא היתה ממש עצירה, אלא רק של התמונה. הקול המשיך להתנגן אבל התמונה קפאה לכמה שניות ואז הפשירה. גם אצלם היתה תקלה?

מעניין.

ושוב, תודה על המידע,

תָּמִיר

רוב הזמן נח

Well-known member
יחסית לשאר הערוצים השידור האינטרנטי של רשת תמיד היה הגרוע

ביותר והכי פחות ידידותי למשתמשי האינטרנט (ממשיכים לשדר פרסומות ותשדירים במקום את התוכניות, כמו שהיה בערוצים האחרים בדור הקודם של הזרמת הערוצים באינטרנט)
בגלל זה אני לא צופה בו.

בקרוב ערוץ 2 מתפצל לשני ערוצים נפרדים. הערוץ של קשת והערוץ של רשת.
נקווה שזה ישפר את השידור שלהם

cheif

Member
מנהל
שתי הערות

1. השרת של אתר הבדיקה בו אתה עושה שימוש לא נמצא בישראל ובמקרה הטוב הבדיקה נמצאת מול שרתים באירופה. זו לא בדיקה אמינה שנותנת לך את המהירות האמיתית. חשוב לבדוק מול שרת בארץ.

2. מהניסיון שלי, דרישות ה-CAPTACH - ההולכות וגדלות - שאתה מתאר נובעות משימוש יתר במנגנון הזה ומטרתם לוודא מעל לכל ספק שאתה כורם אנושי ולא אוטומטי. יכול להיות שניקוי קוקיס יאפס את המצב.

תָּמִיר

New member
לגבי הקפאצ'ה, לא לגמרי סגור על זה, ייתכן שאתה צודק

הבעיה שלי היא לזהות במדויק מה הקוקי הרלוונטי ולמחוק או לשנות רק אותו. מצאתי קובץ PDF שמתיימר לתחמן את הקפצ'ה. התחלתי לקרוא שם, אבל אני די סקפטי, מה גם שהוא קצת ישן ואני מניח שגוגל כבר סגרו את כל האפשרויות שמופיעות שם.

לגבי בדיקת המהירות.
מהתמונות שצירפתי רואים את הסטיה הגבוהה שבין תוצאות הבדיקה.
לא סביר בעיני שקיימת כזו סטית תקן במהלך כמה שעות של אותו יום.

אני זוכר שהאתר שבודק מול לונדון, נתן לי בזמנו נתונים גבוהים ותקינים. חבל לי כעת שלא טרחתי לעשות עליו צילום מסך, כי סביר שכל טכנאי יגיד שאני לא זוכר היטב.

אבל נניח שבאמת אינני זוכר נכון. מה לגבי האתרים שנכשלים בניגון תוכנית טלביזיה מוקלטת מנענע10 ("לונדון וקירשנבאום") ונאלצים לעצור כל שתי דקות לחצי דקה של מילוי הבאפר? (וזה למרות שהאתר של הוט אומר שהמהירות היא באיזור ה-90Mbit)

אז מה עושים כשהעובדות לא מתיישרות עם "המהירות התקינה" באתר הבדיקה של הוט?!

אגב, לגמרי במקרה לפני כשבועיים, השכן שלי (דו-משפחתי) עזב את בזק והתחבר גם להוט במהירות 100. היום בדקתי אצלו והוא מקבל את אותם תוצאות כמו אצלי.

ולכן, מכיוון שאנחנו על אותו כבל של הוט (שמגיע לבית), עולה בי חשד, שקיימת איזושהי הגדרה (הוט מכחישים - כמובן) בסרבר האחראי על הקצאת רוחב הפס, המקציבה לבית מהירות של 100Mbit, ומכיוון שמלפני שבועיים לערך יש לי שותף בקו הזה - מתקיימת חלוקת רוחב פס חצי-חצי ומכאן נובעת הנפילה בקצב.

מישהו אי פעם נתקל בזה? יודע על משהו כזה?

תָּמִיר

cheif

Member
מנהל
תעשה בדיקת מהירות מול הוט

ותעלה את התוצאות.

תָּמִיר

New member
אמנם לא מול הוט אבל מספיק קרוב..

.
.
ולדעתי התוצאה הזו שיקרית, כי לא ייתכן שכביכול המהירות תקינה והאינטרנט זוחל.

לא סביר.

תָּמִיר

למעלה